Cuantumul (majorat) și numărul burselor școlare acordate de administrația câmpineană în 2022

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina va aproba, în cadrul ședinței din 27 ianuarie 2022, cuantumul burselor școlare pentru acest an, precum și numărul burselor acordate la fiecare unitate de învățământ în parte. Precizăm faptul că în acordarea burselor școlare au intervenit unele modificări odată cu intrarea în vigoare a HG 1.094/2021 și a Ordinului nr. 5.870/22 decembrie 2021 al Ministerului Educației.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul municipiului și care va intra în dezbaterea Consiliului Local, cuantumul burselor va fi următorul : bursa de performanță - 620 lei/lună (față de 220 lei în anul precedent), bursa de merit - 240 lei/lună (față de 140 lei în anul precedent), bursa de studiu - 170 lei/lună (120 lei în anul precedent), bursa de ajutor social - 200 lei/lună (100 lei în anul precedent). Primele trei categorii de burse se acordă pe perioada cursurilor școlare, în timp ce bursa socială se acordă pe toată durata anului. În total, la nivelul municipiului Câmpina, ar urma să se acorde 3 burse de performanță, 1.289 burse de merit, 185 burse de studiu și 403 burse sociale, această situație fiind întocmită în baza datelor estimative primite de la conducerile unităților de învățământ, în funcție de noile criterii stabilite de Ministerul Educației.

Numărul de burse pe fiecare unitate de învățământ:
Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” – 570 burse de merit, 50 burse de studiu și 47 burse sociale
Colegiul Tehnic Forestier – 3 burse de performanță, 130 burse de merit, 35 burse de studiu și 50 burse sociale
Liceul Tehnologic Energetic – 150 burse de merit, 30 burse de studiu și 40 burse sociale
Liceul Tehnologic “Constantin Istrati” – 15 burse de merit, 46 burse de studiu și 20 burse sociale
Liceul Tehnologic Mecanic – 11 burse de merit, 6 burse de studiu și 63 burse sociale
Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” – 106 burse de merit, 10 burse de studiu, 44 burse sociale
Școala Gimnazială Centrală – 175 burse de merit, 8 burse de studiu și 25 burse sociale
Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” – 94 burse de merit și 47 burse sociale
Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” – 38 burse de merit și 67 burse sociale

Vă prezentăm în continuare noile criterii de acordare a burselor, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul nr. 5.870/22 decembrie 2021 al Ministerului Educației:
Bursa de performanță se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:
a) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației;
b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale;
c) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației;
d) au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.
Bursa de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învățătură și se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:
a) au obținut media generală de cel puțin 9,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate/semestru în anul școlar anterior, cu excepția clasei a V-a și a clasei a IX-a;
b) au obținut media generală de cel puțin 9,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în primul semestru al anului școlar, pentru elevii din clasa a V-a;
c) au obținut media de admitere în învățământul liceal sau profesional de cel puțin 9,50, pentru elevii din clasa a IX-a, pentru cei care vor beneficia de bursă de merit în semestrul I, respectiv au obținut media de cel puțin 9,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în semestrul I, pentru cei care vor beneficia de bursă de merit în semestrul al II-lea;
d) au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale competițiilor școlare naționale organizate de ME;
e) au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de ME.
Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit mediu net lunar pe membru de familie, pe ultimele 3 luni anterioare cererii, cel mult egal cu salariul minim net pe economie și care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au obținut media generală de cel puțin 7,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate/semestru în anul școlar anterior, cu excepția clasei a V-a și a clasei a IX-a;
b) au obținut media generală de cel puțin 7,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în primul semestru al anului școlar, pentru elevii din clasa a V-a;
c) au obținut media de admitere în învățământul liceal sau profesional de cel puțin 7,50, pentru elevii din clasa a IX-a, pentru cei care vor beneficia de bursă de studiu în semestrul I, respectiv au obținut media de cel puțin 7,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în semestrul I, pentru cei care vor beneficia de bursă de studiu în semestrul al II-lea.
Bursa de ajutor social se acordă următoarelor categorii de elevi înscriși la cursurile cu frecvență, inclusiv cei școlarizați la domiciliu sau care urmează cursurile în școala de spital, din învățământul preuniversitar de stat:
a) elevi proveniți din familii care nu realizează un venit mediu net lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie. La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent realizate de membrii familiei, inclusiv alocația complementară pentru copii;
b) elevi orfani sau crescuți de un singur părinte sau elevi abandonați de părinți asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție socială;
c) elevi care au deficiențe/afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor și funcțiilor organismului, structurate tipologic conform Ordinului ministrului sănătății și al ministrului muncii, protecției sociale și persoanelor vârstnice nr. 1.306/1.883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap.

3659 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1675 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1412 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

434 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

97 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.