La Câmpina începe campania de dezinsecție. Primăria face apel la apicultori să-și protejeze albinele

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina anunță că, începând cu 17 iunie 2019, se va derula prima etapă din cadrul acțiunii de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și căpușelor. Dezinsecția va fi realizată de operatorul de salubritate, SC Floricon Salub SRL Câmpina și se va efectua cu echipamente specializate de stropire.

Dacă vremea va permite, această primă etapă din cadrul campaniei de dezinsecție va avea loc în perioada 17-21 iunie, între orele 6.00 - 9.00 și 22.00 - 24.00, precum și în perioada 24-28 iunie, în același interval orar. Acțiunea de dezinsecție vizează zona parcurilor, a lacurilor, a locurilor în care stagnează apa sau există umiditate crescută, a canelelor de apă pluvială, în zonele permidomestice, cele de agrement, platformele cu containere pentru deșeuri, dar și în zona spitalelor și în zonele cu vegetație de pe raza localității. Cea de-a două etapă a campaniei de dezinsecție se va desfășura, în caz de condiții meteorologice favorabile, la un interval 14-21 de zile.
De asemenea, Primăria Câmpina dă asigurări că substanțele folosite în cadrul campaniei de dezinsecție nu pun în pericol populația și viețuitoarele. Totuși, în condiții de însorire puternică, albinele aflate în zbor pot fi afectate, motiv pentru care apicultorii sunt sfătuiți să ia preventiv măsuri de protecție în intervalul de desfășurare a campaniei de dezinsecție.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3514 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1950 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1947 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

797 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

161 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.