Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a prezentat joi seară, la Realitatea Plus, procedura pe care ministerul o pregătește pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cei care se vor întoarce la școală în perioada 2-12 iunie 2020 în vederea pregătirii pentru susținerea examenelor naționale. La intrarea în unitatea de învățământ, elevilor li se va lua temperatura, vor primi măști și dezinfectant, iar într-o sală de curs nu se vor afla mai mult de zece elevi și un cadru didactic.
Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise, după care elevii vor susține probele de competențe. Dar înainte de asta, timp de două săptămâni, școlile și liceele se vor deschide pentru pregătirea elevilor din anii terminali. În emisiunea de seara trecută, de la Realitatea Plus, ministrul Monica Anisie a vorbit despre procedura pe care o pregătește MEC pentru această perioadă de două săptămâni, o procedură care, de altfel, va fi aplicată și la examenele naționale.
„Dacă la ora 9.00 vin primii 10 elevi, la 9.20 va veni următoarea grupă de zece elevi, pentru că la intrarea în şcoală, elevii vor fi întâmpinați de un cadru medical, li se va lua temperatura, după care vor parcurge un culoar bine definit pentru a merge la clase. Vor primi măști și dezinfectant asigurate de Ministerul Educației. Vor rămâne în sala respectivă două ore, dacă sunt clasa a VIII-a, trei ore dacă sunt clasa a XII-a sau a XIII-a pentru aceste lecţii de pregătire, care, repet, sunt opţionale. Părintele decide dacă-l lasă pe copil să vină la aceste cursuri de pregătire pentru examenele naţionale. După ce se încheie cursurile, vor fi conduşi elevii de către cadrul didactic spre ieşire, vor arunca masca pe care au folosit-o în timpul cursurilor şi vor primi de la şcoală o altă mască şi vor pleca acasă”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.
Dacă probele scrise ale Bacalaureatului vor fi susținute la școală, în privința probelor de competențe există posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, dar o decizie în acest sens va fi anunțată săptămâna viitoare, după cum a precizat ministrul Monica Anisie la Realitatea Plus.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.