Procedura MEC pentru perioada de pregătire a elevilor care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Actualitate (Categoria articolului)

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a prezentat joi seară, la Realitatea Plus, procedura pe care ministerul o pregătește pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cei care se vor întoarce la școală în perioada 2-12 iunie 2020 în vederea pregătirii pentru susținerea examenelor naționale. La intrarea în unitatea de învățământ, elevilor li se va lua temperatura, vor primi măști și dezinfectant, iar într-o sală de curs nu se vor afla mai mult de zece elevi și un cadru didactic.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise, după care elevii vor susține probele de competențe. Dar înainte de asta, timp de două săptămâni, școlile și liceele se vor deschide pentru pregătirea elevilor din anii terminali. În emisiunea de seara trecută, de la Realitatea Plus, ministrul Monica Anisie a vorbit despre procedura pe care o pregătește MEC pentru această perioadă de două săptămâni, o procedură care, de altfel, va fi aplicată și la examenele naționale.
„Dacă la ora 9.00 vin primii 10 elevi, la 9.20 va veni următoarea grupă de zece elevi, pentru că la intrarea în şcoală, elevii vor fi întâmpinați de un cadru medical, li se va lua temperatura, după care vor parcurge un culoar bine definit pentru a merge la clase. Vor primi măști și dezinfectant asigurate de Ministerul Educației. Vor rămâne în sala respectivă două ore, dacă sunt clasa a VIII-a, trei ore dacă sunt clasa a XII-a sau a XIII-a pentru aceste lecţii de pregătire, care, repet, sunt opţionale. Părintele decide dacă-l lasă pe copil să vină la aceste cursuri de pregătire pentru examenele naţionale. După ce se încheie cursurile, vor fi conduşi elevii de către cadrul didactic spre ieşire, vor arunca masca pe care au folosit-o în timpul cursurilor şi vor primi de la şcoală o altă mască şi vor pleca acasă”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.
Dacă probele scrise ale Bacalaureatului vor fi susținute la școală, în privința probelor de competențe există posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, dar o decizie în acest sens va fi anunțată săptămâna viitoare, după cum a precizat ministrul Monica Anisie la Realitatea Plus.

4082 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2298 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2305 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

167 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

6 vizualizari
25 apr. 2024 15:33

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.