Salariile tuturor demnitarilor, fie că sunt numiți, fie că sunt aleși, au crescut de la 1 ianuarie 2019 și asta pentru că, în conformitate cu Articolul 13 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizațiile lor sunt raportate la salariul minim pe economie. La Câmpina, funcții de demnitate publică dețin primarul și viceprimarul.
Salariile demnitarilor se stabilesc prin înmulțirea salariului minim pe economie cu anumiți coeficienți prevăzuți în Legea 153. La un primar de oraș sau municipiu cu 20.000-50.000 locuitori (cum este cazul Câmpinei), coeficientul este 6,5, iar la viceprimar - coeficientul este 5,5. Cum salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 lei la 2.080 lei, de la 1 ianuarie 2019 primarul Horia Tiseanu are o indemnizație brută de 13.520 lei la care se adaugă o majorare de 20% pentru derularea a două proiecte cu fonduri europene. Rezultă o indemnizație brută de 16.224 lei.
Indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi are acum o indemnizație brută de 11.440 lei, la care se adaugă majorarea de 20% pentru proiectele cu fonduri europene, rezultând astfel o indemnizație lunară de 13.728 lei.
Aici se impun două precizări. Conform Legii 153/2017, primarii și viceprimarii localităților unde se derulează proiecte cu fonduri europene beneficiază de majorări ale indemnizațiilor în funcție de numărul proiectelor derulate: 15% majorare pentru un proiect, 20% pentru două proiecte, 25% pentru trei sau mai multe proiecte. În acest moment, la Câmpina, sunt mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diferite stadii de evaluare, dar numai pentru două dintre ele sunt semnate contractele de finanțare și doar acestea sunt luate în calcul la stabilirea majorărilor pentru indemnizațiile primarului și viceprimarului.
După cum probabil știți, salariul minim pe economie a crescut la 2.080 lei, iar în cazul celor care au terminat o facultate și au cel puțin un an vechime în specialitatea studiilor, salariul minim brut lunar a fost stabilit la 2.350 lei. Prin urmare, dacă Direcția Juridică și de Personal a Primariei Câmpina va stabili că primarul și viceprimarul se încadrează la a doua categorie, atunci indemnizațiile lor vor fi și mai mari, deoarece coeficientul prevăzut în lege se va înmulți cu 2.350 lei și nu cu 2.080 lei.
Dacă merită sau nu aceste salarii, este o altă problemă. Noi am scris rândurile de mai sus pentru că este vorba despre primii aleși ai Câmpinei, demnitari plătiți din bani publici, iar cei care i-au ales au dreptul să știe și cu cât îi plătesc.
Într-o recentă ședință a Comisiei pentru Siguranța Circulației au fost prezenți și doi reprezentanți ai firmei Altex, care au venit cu propunerea realizării unui nou sens giratoriu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Câmpina, care să asigure accesul din ambele sensuri la magazinele Kaufland - Lidl - Altex. Amenajarea ar fi realizată pe cheltuiala Altex.
În urma unei ședințe a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Breaza s-a decis instituirea interzicerii consumului apei furnizate de HidroPrahova.
CâmpinaTV.ro a militat în mai multe rânduri pentru ca unele săli, piețe sau chiar străzi să fie redenumite, să poarte numele unor persoane importante pentru istoria Câmpinei. Sunt multe astfel de exemple...
În noaptea care a trecut, în jurul orei 00.30, polițiștii prahoveni au fost alertați de producerea unui grav accident rutier pe DJ 139, pe raza comunei Berceni.