CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primarul și viceprimarul Câmpinei, printre norocoșii demnitari cărora le-au fost majorate salariile de la 1 ianuarie 2019

- Actualitate -

Primarul și viceprimarul Câmpinei, printre norocoșii demnitari cărora le-au fost majorate salariile de la 1 ianuarie 2019

Salariile tuturor demnitarilor, fie că sunt numiți, fie că sunt aleși, au crescut de la 1 ianuarie 2019 și asta pentru că, în conformitate cu Articolul 13 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizațiile lor sunt raportate la salariul minim pe economie. La Câmpina, funcții de demnitate publică dețin primarul și viceprimarul.

Salariile demnitarilor se stabilesc prin înmulțirea salariului minim pe economie cu anumiți coeficienți prevăzuți în Legea 153. La un primar de oraș sau municipiu cu 20.000-50.000 locuitori (cum este cazul Câmpinei), coeficientul este 6,5, iar la viceprimar - coeficientul este 5,5. Cum salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 lei la 2.080 lei, de la 1 ianuarie 2019 primarul Horia Tiseanu are o indemnizație brută de 13.520 lei la care se adaugă o majorare de 20% pentru derularea a două proiecte cu fonduri europene. Rezultă o indemnizație brută de 16.224 lei.
Indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi are acum o indemnizație brută de 11.440 lei, la care se adaugă majorarea de 20% pentru proiectele cu fonduri europene, rezultând astfel o indemnizație lunară de 13.728 lei. 
Aici se impun două precizări. Conform Legii 153/2017, primarii și viceprimarii localităților unde se derulează proiecte cu fonduri europene beneficiază de majorări ale indemnizațiilor în funcție de numărul proiectelor derulate: 15% majorare pentru un proiect, 20% pentru două proiecte, 25% pentru trei sau mai multe proiecte. În acest moment, la Câmpina, sunt mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diferite stadii de evaluare, dar numai pentru două dintre ele sunt semnate contractele de finanțare și doar acestea sunt luate în calcul la stabilirea majorărilor pentru indemnizațiile primarului și viceprimarului.
După cum probabil știți, salariul minim pe economie a crescut la 2.080 lei, iar în cazul celor care au terminat o facultate și au cel puțin un an vechime în specialitatea studiilor, salariul minim brut lunar a fost stabilit la 2.350 lei. Prin urmare, dacă Direcția Juridică și de Personal a Primariei Câmpina va stabili că primarul și viceprimarul se încadrează la a doua categorie, atunci indemnizațiile lor vor fi și mai mari, deoarece coeficientul prevăzut în lege se va înmulți cu 2.350 lei și nu cu 2.080 lei.
Dacă merită sau nu aceste salarii, este o altă problemă. Noi am scris rândurile de mai sus pentru că este vorba despre primii aleși ai Câmpinei, demnitari plătiți din bani publici, iar cei care i-au ales au dreptul să știe și cu cât îi plătesc.


29 Jan 2019 19:26 6376 vizualizari


Comentarii


  • 31.01.2019 16:53 radu E o vorba din popor,lenes sa fii noroc sa ai,se aplica Primariei Campina.
  • 31.01.2019 06:31 catalin nu sunt consilier dar intamplatot am vazut ordinea de zi la cineva ( un consilier ) ... si da, aveti dreptate
  • 30.01.2019 23:00 Arneestan@gmail La Câmpina???
  • 30.01.2019 18:14 Ovy In primul rand ar trebui schimbata atitudinea,din temelii.Un primar care motaie uneori mai tresare,un viceprimar glumet si arogant (ce naste din pisica....),numai daca nu cunosti geneza celor 2 nu stii cu cine ai de-a face.Si privit cu cine fac cei din primarie afaceri ,si cat de legale.Dupa atata timp in scaun caldut habar n-ai de problemele Campinii ?Si la asemenea salarii de peste 10000 ron...ce facem ca unii chiar si cu vechime se angajeaza pe minim pe economie,patronu face smotru cu angajatu,mereu nemultumit,si astia ; motorina,Calea Dacia,fonduri europene pierdute la Energetic,cabinete medicale ilegale cu complicitatea autoritatilor,oferte promotionale la terenuri si la chirii pentru apropiati,pardon sponsori in campanii.Si DNA ii gaseste curati...Campina noastra cea de toata jena
  • 30.01.2019 15:29 mihai MIHAI SARACIIIIIIIIIII !!! OARE MAI AU CU CE TRAI ,AU BANI DE HRANA ,SPITALIZARE ,MEDICAMENTE, ... ETC.
  • 30.01.2019 11:40 Admin Pt. Catalin - Având în vedere că ordinea de zi a ședințelor CL și proiectele de hotărâre nu mai sunt publice la Câmpina, înclin să cred că sunteți consilier local de vreme ce știți ce urmează să se aprobe în ședință. Că doar consilierii locali, câțiva reprezentanți ai Primăriei și presa interesată știu ce e pe ordinea de zi. Dar indiferent dacă sunteți sau nu consilier, de vreme ce ați deschis subiectul ar trebui să știți faptul că indemnizațiile demnitarilor (numiți și aleși) sunt stabilite prin Legea 153/2017 (articolul 13 + anexa IX - unde veți găsi toate funcțiile de demnitate publică). Consiliul Local aprobă salariile angajaților din Primărie (funcționari publici și personal contractual), dar nu și indemnizațiile primarului și viceprimarului. Acelea se stabilesc prin lege. Așa cum tot prin lege se stabilește majorarea care se acordă primarului și viceprimarului pentru proiectele cu fonduri europene (scrie în articol).
  • 30.01.2019 11:04 Iulian Da,asta e legislatia din pacate,privatii se chinuie sa faca banii iar lenesii primesc pomana .Oare consilierii primesc acum 10%din actualul salariu?.Pare ca sunt mituiti sa nu mai fie tentati sa mai ia SPAGA,dar eu ma indoiesc ca va fi asa ,apropo cum ramane cu Calea Dacia,ceva penalitati ?dar cu OPELUL de 30 mii de euro,motorina de la sere etc,etc.La acest salariu o sa fie coada de la Banesti pentru posturile in discutie la viitoarele alegeri.PENIBIL si JENANT,dar democratia merge mai departe si cere mult timp,inseamna alte egneratii cu alta pregatire ,de fapt e o lupta continua de zi cu zi ceva dura zeci de ani,in mediul politic se indreapta foarte multi incompetenti,ce nu vin din viata reala,cazul actual de la Primarie.
  • 30.01.2019 06:58 catalin din cate stiu eu, la nivel de municipiu, joi in sedinta de consiliu se voteaza o hotarare de consiliu prin care se ingheata salriile tuturor la nivelul actual, ceea ce inseamna ca nu se va mari nici un salriu in Primaria Campina, proiectul se afla pe ordinea de zi a sedintei... si cum nu exista nimeni angajat pe minimul pe economie, singura diferenta se regaseste in cresterea acordata prin tichetele de vacanta si norma de hrana... aprobata de guvern...
  • 29.01.2019 19:57 Anna Maria Si consilierilor locali le vor creste indemnizatiile. Astfel, unii care nici ei cred ca nu stiu cum au ajuns acolo vor lua acum o indemnizatie de 1.352 lei/luna pentru doua, poate trei, ore de tacere.
351 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
627 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2853 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1103 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV