Votezi PSD, îți votezi pensia specială de vreo 3.700 euro pe lună...

Politică (Categoria articolului)

De ce nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale magistraților? Pensiile acelea de mii de euro, din care 90% reprezintă transferul de la bugetul de stat și doar 10% contribuții proprii. Un posibil răspuns ar fi acela că "pensiile speciale din România sunt un mod prin care PSD îi mituiește pe magistrați, iar ei acceptă șpaga", după cum spune jurnalistul Gabriel Gachi, citat de Ziarul Capital.

Imaginea zugrăvită este șocantă. 3.611 foști magistrați au pensia medie de 3.700 euro pe lună. 3.611 magistrați pensionari dintr-un corp al magistraților de 6.500 persoane. Mulți dintre ei s-au pensionat în ultimii ani și au primit pensii medii de 17.000 lei. Asta în timp ce pensionarii obișnuiți din țară, nu cei "speciali", au o pensie medie de 1.122 lei. Diferența este uriașă. Mai punem la socoteală și faptul că pentru magistrați apar acele "ferestre" legale de pensionare anticipată, la 50 de ani, în timp ce pentru oamenii de rând așa ceva nu există, ei trebuie să reziste până la 65 de ani, indiferent cum. 
Deci, avem 3.611 magistrați pensionați, care au pensii de 3.700 euro pe lună și mai avem 6.500 de magistrați activi, cu salarii cuprinse între 3.500-4.000 euro pe lună. Da, în România! 
“E un mod de a le închide gură. Mulţi nu fac nimic, decât acceptă taxa de protecţie de la Guvern şi rezolva dosare mărunte. Sunt dosare în Parchete în care nu se mai cere socoteală de 3 ani, DNA a ajuns să facă 10 dosare pe lună la nivel naţional, iar judecătorii scriu motivările la sentinţe după 1 an. Subliminal, eşti procuror cu 19.000 de lei salariu, vrei să arestezi o reţea de evaziune protejată de Codrin Ștefănescu sau Liviu Dragnea, ştiind, nu că te ameninţă Inspecţia Judiciară, ci că rişti să determini plecarea acestora de la Putere şi să nu mai ai garanţia pensiei de 3.500 de euro de peste 5-6 ani. De ce ai face asta împotriva propriilor tale interese? Ceea ce nu spune nimeni este că Justiţia nu face scandal nu de frică, ci datorită mulţumirii sale sufleteşti. Dragnea i-a cumpărat pe toţi cu salariile pentru care nu mai au stresul dinainte şi cu pensiile speciale, egale cu ale nemţilor şi ale francezilor, într-o ţară cu PIB-ul de 10 ori mai mic. Magistraţii tac din gură pentru că, în sinea lor, votează PSD. Votează pensia. 160 milioane de euro/an, pensiile a 3.600 de magistraţi", a scris Gabriel Gachi. 
O explicație care pare logică și care ar explica multe lucruri. Inclusiv refuzul Guvernului de a abroga prevederea privind pensionarea anticipată a magistraților, așa cum a cerut Comisia de la Veneția.

2886 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3999 vizualizari
06 dec. 2018 20:28

Senatorul USR George Marussi și-a deschis cabinet parlamentar la Câmpina

2 comentarii

Cabinetul parlamentar, inaugurat în această seară, este situat pe Bulevardul Carol I, nr 84, în spațiul în care a funcționat Rio Pas. La deschiderea oficială, alături de senatorul George Marussi (foto dreapta) s-au aflat senatorul USR de Diaspora - Radu Mihail (foto stânga) și deputatul USR de București - Tudor Pop.

2250 vizualizari
15 oct. 2018 12:31

PMP a strâns un milion de semnături pentru modificarea legii astfel încât primarii să fie aleși, din nou, în două tururi de scrutin

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat, în week-end-ul care s-a încheiat, că partidul său a strâns un milion de semnături de la cetățeni din întreaga țară pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

Alte stiri recente

76 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

236 vizualizari
23 ian. 2019 19:26

Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.