Votezi PSD, îți votezi pensia specială de vreo 3.700 euro pe lună...

Politică (Categoria articolului)

De ce nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale magistraților? Pensiile acelea de mii de euro, din care 90% reprezintă transferul de la bugetul de stat și doar 10% contribuții proprii. Un posibil răspuns ar fi acela că "pensiile speciale din România sunt un mod prin care PSD îi mituiește pe magistrați, iar ei acceptă șpaga", după cum spune jurnalistul Gabriel Gachi, citat de Ziarul Capital.

Imaginea zugrăvită este șocantă. 3.611 foști magistrați au pensia medie de 3.700 euro pe lună. 3.611 magistrați pensionari dintr-un corp al magistraților de 6.500 persoane. Mulți dintre ei s-au pensionat în ultimii ani și au primit pensii medii de 17.000 lei. Asta în timp ce pensionarii obișnuiți din țară, nu cei "speciali", au o pensie medie de 1.122 lei. Diferența este uriașă. Mai punem la socoteală și faptul că pentru magistrați apar acele "ferestre" legale de pensionare anticipată, la 50 de ani, în timp ce pentru oamenii de rând așa ceva nu există, ei trebuie să reziste până la 65 de ani, indiferent cum. 
Deci, avem 3.611 magistrați pensionați, care au pensii de 3.700 euro pe lună și mai avem 6.500 de magistrați activi, cu salarii cuprinse între 3.500-4.000 euro pe lună. Da, în România! 
“E un mod de a le închide gură. Mulţi nu fac nimic, decât acceptă taxa de protecţie de la Guvern şi rezolva dosare mărunte. Sunt dosare în Parchete în care nu se mai cere socoteală de 3 ani, DNA a ajuns să facă 10 dosare pe lună la nivel naţional, iar judecătorii scriu motivările la sentinţe după 1 an. Subliminal, eşti procuror cu 19.000 de lei salariu, vrei să arestezi o reţea de evaziune protejată de Codrin Ștefănescu sau Liviu Dragnea, ştiind, nu că te ameninţă Inspecţia Judiciară, ci că rişti să determini plecarea acestora de la Putere şi să nu mai ai garanţia pensiei de 3.500 de euro de peste 5-6 ani. De ce ai face asta împotriva propriilor tale interese? Ceea ce nu spune nimeni este că Justiţia nu face scandal nu de frică, ci datorită mulţumirii sale sufleteşti. Dragnea i-a cumpărat pe toţi cu salariile pentru care nu mai au stresul dinainte şi cu pensiile speciale, egale cu ale nemţilor şi ale francezilor, într-o ţară cu PIB-ul de 10 ori mai mic. Magistraţii tac din gură pentru că, în sinea lor, votează PSD. Votează pensia. 160 milioane de euro/an, pensiile a 3.600 de magistraţi", a scris Gabriel Gachi. 
O explicație care pare logică și care ar explica multe lucruri. Inclusiv refuzul Guvernului de a abroga prevederea privind pensionarea anticipată a magistraților, așa cum a cerut Comisia de la Veneția.

4909 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

572 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

225 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

Alte stiri recente

116 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

1769 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.