Un perete al stației de epurare din Sinaia s-a prăbușit. Apele uzate (neepurate) poluează râul Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Peretele exterior al bazinului decantor al stației de epurare a apelor uzate din Sinaia s-a prăbușit luni, 23 februarie 2021, în timpul efectuării lucrărilor de reabilitare și extindere a stației. Lucrările sunt executate în cadrul programului cu fonduri europene derulat de HidroPrahova.

În urma prăbușirii peretelui exterior, apele uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. O echipă de la Apele Române s-a deplasat la fața locului pentru preleva probe de apă. "Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calității apelor, întrucât stația are capacitate mică și preia atât ape uzate menajere, cât și ape pluviale. În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare. Și în acest caz vom aplica principiul poluatorul plătește, iar după rezultatele analizelor de apă, Inspecția Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii", precizează Administrația Națională Apele Române pe pagina de Facebook a instituției. Aceeași sursă menționează că în cuantumul final al amenzii va fi inclusă și sancțiunea pentru faptul că poluatorul i-a anunțat cu întârziere pe reprezentanții Sucursalei Regionale Apele Române Buzău - Ialomița (de care aparține și Prahova) de situația creată.

(Sursă foto - Apele Române)

3305 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1817 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2008 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

517 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

3108 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.