Pe site-ul Primăriei Câmpina se află postate, pentru consultare publică, două proiecte de hotărâre care urmează să intre luna viitoare în dezbaterea Consiliului Local. Primul proiect se referă la noile tarife(majorate) pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, pentru persoane fizice și juridice, iar cel de-al doilea proiect se referă la modificarea taxei speciale pentru persoanele care nu au contract cu operatorul de salubritate. Cele două proiecte sunt inițiate de Comisia de administrație publică a Consiliului Local.
Conform proiectului supus consultării publice, noile tarife pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului vor fi următoarele (de la 1 februarie 2022):
- 15,48 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează selectiv (față de 14,98 lei cât este în prezent)
- 19,96 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează amestecat (față de 19,33 lei cât este în prezent)
În cazul agenților economici, aceștia vor plăti 158,75 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate selectiv și 177,07 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate amestecat. Primăria și instituțiile publice din subordinea administrației locale vor plăti 154,63 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate selectiv și 172,57 lei /mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate amestecat. Din fundamentarea tehnico-economică a operatorului de salubritate reiese că majorarea tarifelor este determinată de tarifele mari practicate de Stația de Sortare de la Boldești Scăieni (85,62 lei/tonă, fără TVA) și de Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești (162,79 lei/tonă, fără TVA), de creșterea salariului minim brut pe economie la 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022.
Cel de-al doilea proiect supus consultării publice prevede majorarea taxei speciale de salubritate la 19,96 lei/persoană pe lună pentru cei care nu au încheiat contract pentru gunoi. În prezent, această taxă este de 17,93 lei/persoană/lună.
În documentația aferentă acestor proiecte se precizează faptul că în municipiul Câmpina numărul de abonați ai Floricon Salub este de 22.850 persoane.
Cele două proiecte sunt supuse atenției câmpinenilor până la 26 ianuarie. Cetățenii pot trimite sugestii, propuneri și opinii cu valoare de recomandare în format electronic (la adresa de e-mail: web@primariacampina.ro), prin poștă sau direct la Registratura Primăriei.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.