Noile tarife la gunoi, supuse consultării publice pe site-ul Primăriei Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe site-ul Primăriei Câmpina se află postate, pentru consultare publică, două proiecte de hotărâre care urmează să intre luna viitoare în dezbaterea Consiliului Local. Primul proiect se referă la noile tarife(majorate) pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, pentru persoane fizice și juridice, iar cel de-al doilea proiect se referă la modificarea taxei speciale pentru persoanele care nu au contract cu operatorul de salubritate. Cele două proiecte sunt inițiate de Comisia de administrație publică a Consiliului Local.

Conform proiectului supus consultării publice, noile tarife pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului vor fi următoarele (de la 1 februarie 2022):
- 15,48 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează selectiv (față de 14,98 lei cât este în prezent)
- 19,96 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează amestecat (față de 19,33 lei cât este în prezent)
În cazul agenților economici, aceștia vor plăti 158,75 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate selectiv și 177,07 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate amestecat. Primăria și instituțiile publice din subordinea administrației locale vor plăti 154,63 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate selectiv și 172,57 lei /mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate amestecat. Din fundamentarea tehnico-economică a operatorului de salubritate reiese că majorarea tarifelor este determinată de tarifele mari practicate de Stația de Sortare de la Boldești Scăieni (85,62 lei/tonă, fără TVA) și de Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești (162,79 lei/tonă, fără TVA), de creșterea salariului minim brut pe economie la 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022.

Cel de-al doilea proiect supus consultării publice prevede majorarea taxei speciale de salubritate la 19,96 lei/persoană pe lună pentru cei care nu au încheiat contract pentru gunoi. În prezent, această taxă este de 17,93 lei/persoană/lună. 
În documentația aferentă acestor proiecte se precizează faptul că în municipiul Câmpina numărul de abonați ai Floricon Salub este de 22.850 persoane.
Cele două proiecte sunt supuse atenției câmpinenilor până la 26 ianuarie. Cetățenii pot trimite sugestii, propuneri și opinii cu valoare de recomandare în format electronic (la adresa de e-mail:  web@primariacampina.ro), prin poștă sau direct la Registratura Primăriei.

3990 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 24.01.2022 13:44 Eu tot intreb si nimeni nu poate sa raspunda....care este numarul de contracte si cati cetateni figureaza ca platitori ai serviciului de salubritate?Ce facem ca sa fie platit acest serviciu si de cei care nu au contracte sau au declarat un numar mai mic de persoane.Ma poate lamuri cineva?Daca am fi corecti si am plati toti cei care beneficiem de serviciile Floricon raman la parerea mea ca pretul ar trebui sa scada nu sa creasca.
  • Cat ne mai pacalim singuri ? 25.01.2022 14:00 Stie oricine ca diferentierea de tarife dintre amestecat/selectiv e o chestie ipocrita, facuta doar de fatada... De aia nici nu sunt mari diferente intre ele :)) La fel si cu ''taxele'' pentru cei fara contract: isi inchipuie cineva ca taxandu-i asa bland - tot de fatada - determinam pe vreunii dintre ei sa-si faca contract ? Probabil ca nici macar operatorul nu are interesul ca toata lumea sa aiba contract...

Actualitate

931 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

1031 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

2 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

848 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

582 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: