Noile tarife la gunoi, supuse consultării publice pe site-ul Primăriei Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe site-ul Primăriei Câmpina se află postate, pentru consultare publică, două proiecte de hotărâre care urmează să intre luna viitoare în dezbaterea Consiliului Local. Primul proiect se referă la noile tarife(majorate) pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, pentru persoane fizice și juridice, iar cel de-al doilea proiect se referă la modificarea taxei speciale pentru persoanele care nu au contract cu operatorul de salubritate. Cele două proiecte sunt inițiate de Comisia de administrație publică a Consiliului Local.

Conform proiectului supus consultării publice, noile tarife pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului vor fi următoarele (de la 1 februarie 2022):
- 15,48 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează selectiv (față de 14,98 lei cât este în prezent)
- 19,96 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează amestecat (față de 19,33 lei cât este în prezent)
În cazul agenților economici, aceștia vor plăti 158,75 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate selectiv și 177,07 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate amestecat. Primăria și instituțiile publice din subordinea administrației locale vor plăti 154,63 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate selectiv și 172,57 lei /mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate amestecat. Din fundamentarea tehnico-economică a operatorului de salubritate reiese că majorarea tarifelor este determinată de tarifele mari practicate de Stația de Sortare de la Boldești Scăieni (85,62 lei/tonă, fără TVA) și de Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești (162,79 lei/tonă, fără TVA), de creșterea salariului minim brut pe economie la 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022.

Cel de-al doilea proiect supus consultării publice prevede majorarea taxei speciale de salubritate la 19,96 lei/persoană pe lună pentru cei care nu au încheiat contract pentru gunoi. În prezent, această taxă este de 17,93 lei/persoană/lună. 
În documentația aferentă acestor proiecte se precizează faptul că în municipiul Câmpina numărul de abonați ai Floricon Salub este de 22.850 persoane.
Cele două proiecte sunt supuse atenției câmpinenilor până la 26 ianuarie. Cetățenii pot trimite sugestii, propuneri și opinii cu valoare de recomandare în format electronic (la adresa de e-mail:  web@primariacampina.ro), prin poștă sau direct la Registratura Primăriei.

3163 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 24.01.2022 13:44 Eu tot intreb si nimeni nu poate sa raspunda....care este numarul de contracte si cati cetateni figureaza ca platitori ai serviciului de salubritate?Ce facem ca sa fie platit acest serviciu si de cei care nu au contracte sau au declarat un numar mai mic de persoane.Ma poate lamuri cineva?Daca am fi corecti si am plati toti cei care beneficiem de serviciile Floricon raman la parerea mea ca pretul ar trebui sa scada nu sa creasca.
  • Cat ne mai pacalim singuri ? 25.01.2022 14:00 Stie oricine ca diferentierea de tarife dintre amestecat/selectiv e o chestie ipocrita, facuta doar de fatada... De aia nici nu sunt mari diferente intre ele :)) La fel si cu ''taxele'' pentru cei fara contract: isi inchipuie cineva ca taxandu-i asa bland - tot de fatada - determinam pe vreunii dintre ei sa-si faca contract ? Probabil ca nici macar operatorul nu are interesul ca toata lumea sa aiba contract...

Actualitate

1047 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1823 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

679 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1740 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.