Noile tarife la gunoi, supuse consultării publice pe site-ul Primăriei Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe site-ul Primăriei Câmpina se află postate, pentru consultare publică, două proiecte de hotărâre care urmează să intre luna viitoare în dezbaterea Consiliului Local. Primul proiect se referă la noile tarife(majorate) pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, pentru persoane fizice și juridice, iar cel de-al doilea proiect se referă la modificarea taxei speciale pentru persoanele care nu au contract cu operatorul de salubritate. Cele două proiecte sunt inițiate de Comisia de administrație publică a Consiliului Local.

Conform proiectului supus consultării publice, noile tarife pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului vor fi următoarele (de la 1 februarie 2022):
- 15,48 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează selectiv (față de 14,98 lei cât este în prezent)
- 19,96 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) pentru cei care colectează amestecat (față de 19,33 lei cât este în prezent)
În cazul agenților economici, aceștia vor plăti 158,75 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate selectiv și 177,07 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile colectate amestecat. Primăria și instituțiile publice din subordinea administrației locale vor plăti 154,63 lei/mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate selectiv și 172,57 lei /mc (TVA inclus) pentru deșeurile municipale colectate amestecat. Din fundamentarea tehnico-economică a operatorului de salubritate reiese că majorarea tarifelor este determinată de tarifele mari practicate de Stația de Sortare de la Boldești Scăieni (85,62 lei/tonă, fără TVA) și de Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești (162,79 lei/tonă, fără TVA), de creșterea salariului minim brut pe economie la 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022.

Cel de-al doilea proiect supus consultării publice prevede majorarea taxei speciale de salubritate la 19,96 lei/persoană pe lună pentru cei care nu au încheiat contract pentru gunoi. În prezent, această taxă este de 17,93 lei/persoană/lună. 
În documentația aferentă acestor proiecte se precizează faptul că în municipiul Câmpina numărul de abonați ai Floricon Salub este de 22.850 persoane.
Cele două proiecte sunt supuse atenției câmpinenilor până la 26 ianuarie. Cetățenii pot trimite sugestii, propuneri și opinii cu valoare de recomandare în format electronic (la adresa de e-mail:  web@primariacampina.ro), prin poștă sau direct la Registratura Primăriei.

3948 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 24.01.2022 13:44 Eu tot intreb si nimeni nu poate sa raspunda....care este numarul de contracte si cati cetateni figureaza ca platitori ai serviciului de salubritate?Ce facem ca sa fie platit acest serviciu si de cei care nu au contracte sau au declarat un numar mai mic de persoane.Ma poate lamuri cineva?Daca am fi corecti si am plati toti cei care beneficiem de serviciile Floricon raman la parerea mea ca pretul ar trebui sa scada nu sa creasca.
  • Cat ne mai pacalim singuri ? 25.01.2022 14:00 Stie oricine ca diferentierea de tarife dintre amestecat/selectiv e o chestie ipocrita, facuta doar de fatada... De aia nici nu sunt mari diferente intre ele :)) La fel si cu ''taxele'' pentru cei fara contract: isi inchipuie cineva ca taxandu-i asa bland - tot de fatada - determinam pe vreunii dintre ei sa-si faca contract ? Probabil ca nici macar operatorul nu are interesul ca toata lumea sa aiba contract...

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.