Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
14 octombrie...
1802 – Un cutremur de 7,6 grade Richter se resimțea puternic și la Câmpina – se dărâmau mănăstiri și case boierești, iar din pământ ieșea apă cu păcură, după cum au menționat martorii oculari în diverse documente ale vremi.
1833 – Este datată pisania Bisericii Adormirea Maicii Domnului (de la Han sau de la Brazi). (foto)
1904 – Un grup de 65 membri ai Societății Politehnice București, în frunte cu profesorul Elie Radu, vizitau exploatările petroliere de la Câmpina și podul peste Doftana. La Rafinărie se vizita muzeul societății, primul muzeu de acest gen și una dintre primele mențiuni ale existenței sale.
2000 – Meci în Divizia B, Poiana Câmpina – Cimentul Fieni 4-1, marcatori Bălțoi, Diaconu, Toader (2). Arbitrul partidei a fost Laurențiu Vărgatu, din Brăila.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.