Doi paramedici de la Detașamentul de Pompieri Sinaia au salvat viața victimei din incendiul de la Breaza

Social (Categoria articolului)

Luni, 15 martie, la Breaza, într-o locuință de pe Strada Republcii, a izbucnit un incendiu, focul manifestându-se deschis în dormitor, unde ardeau obiecte de mobilier și textile. La sosirea pompierilor, în dormitorul care ardea a fost găsit un bărbat în vârstă de 60 de ani, în stop cardio-respirator, cu arsuri pe membrele inferioare, membrele superioare și pe căile aeriene. Bărbatul a fost scos din flăcări de pompieri. 

Despre incendiul de la Breaza noi am scris la momentul respectiv AICI. Salvatorii l-au scos din flăcări pe bărbat care care prezenta arsuri de gradul II, III și IV pe 20% din suprafața corpului și pe căile aeriene. Fiind în stop cardio-respirator, a fost preluat de către echipaje medicale și paramedicii de la SMURD pentru aplicarea protocolului de resuscitare. După cum informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, doi paramedici din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia, plt. adj. Mihai Rachieru și plt. maj. George Petre, împreună cu echipajul de la SAJ, au readus la viață un om aflat într-o situație critică. După aproximativ 30 de minute, victima a răspuns favorabil manevrelor de resuscitare, a fost stabilizată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești. O intervenție finalizată cu succes, în urma căreia o viață a fost salvată. "Acesta este deznodământul fericit al unei acțiuni de colaborare între salvatorii de la Serviciul Județean de Ambulanță și ISU Prahova, care au făcut front comun și de această dată și au înțeles că fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența, astfel că o inimă nu a încetat să mai bată. Noi îi felicităm pentru profesionalismul și modul exemplar în care au acționat!", este mesajul transmis de ISU Prahova.

4647 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Peter Zantman Olanda 19.03.2021 10:01 Congratulations fireman's from Sinaia, you have done a great job, with respect and greetings from Peter Zantman , Holland.
  • Ciurea Bogdan 19.03.2021 18:42 Breavo baieti!!!

Social

1445 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

693 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

225 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

364 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.