"Bazinul de înot din Câmpina nu e piscină pentru bălăceală". Prin urmare, totul se plătește

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința de ieri, un nou Regulament de Organizare și Funcționare pentru bazinul de înot didactic, regulament care va intra în vigoare de la 1 martie 2017, odată cu trecerea bazinului în administrarea Clubului Sportiv Câmpina.

Conform acestui regulament, cu unele excepții, accesul la bazinul de înot se plătește. Și plătește toată lumea, fie copil, fie adult. Există doar câteva situații în care accesul este gratuit pentru elevii din Câmpina și doar dacă vin în cadru organizat. Concret, iată care sunt aceste situații:
- elevii de la unitățile de învățământ din Câmpina beneficiază de cursuri gratuite de înot, de luni până vineri, cursurile fiind susținute de cadrul didactic de specialitate de la respectiva unitate de învățământ. Durata unui curs este de 12 ore/an școlar/elev;
- elevii de la clasele cu profil de înot din Câmpina beneficiază de acces gratuit după un program stabilit împreună cu Clubul Sportiv Câmpina (precizăm că în municipiu există o singură astfel de clasă, deocamdată, la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu");
- elevii care învață în Câmpina vor beneficia de cursuri gratuite de inițiere (10 ședințe), pe baza carnetului de elev, în afara anului școlar, de luni până vineri.

Și iată tarifele care vor fi percepute la bazinul de înot de la 1 martie:
- bilet intrare - 10 lei/oră (indiferent de vârstă)
- abonament 10 ore copii - 50 lei
- abonament 10 ore adulți - 90 lei
- abonament 20 ore copii - 100 lei
- abonament 20 ore adulți - 160 lei
- taxă bazin pentru organizarea unei competiții - 200 lei/oră
- taxă instructor - 200 lei/lună (este o taxă pe care fiecare instructor de înot va trebui să o plătească lunar și pe care, probabil, o vom regăsi în sumele pe care tot părinții le dau pentru cursurile copiilor)
- abonament lunar pentru sportivii legitimați la Federația Română de Natație - 150 lei (acest abonament permite două intrări pe zi)
- abonament anual pentru sportivii legitimați la Federația Română de Natație - 1.100 lei.

Încă din 2011, de la deschiderea bazinului și preluarea lui în administrare de firma Gercom Business, au existat discuții și nemulțumiri privind accesul copiilor pe bani. Deși la nivelul administrației locale se spunea mereu că elevii din Câmpina intră gratuit, pe baza carnetului de elev, întotdeauna s-a plătit. Doar dacă veneau cu clasa și făceau orele de educație fizică (din programa școlară) la bazinul de înot aveau acces gratuit. Noul regulament clarifică această situație. Deci, se plătește. Iar explicația este simplă: "Bazinul de înot nu este piscină de bălăceală!", după cum a afirmat Florin Frățilă, președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport a Consiliului Local, având în vedere statutul didactic al bazinului.
Mai trebuie precizat un lucru. De la bugetul local se vor plăti integral cheltuielile cu utilitățile și întreținerea bazinului, precum și cheltuielile cu personalul, iar din veniturile obținute din exploatarea bazinului, Clubul Sportiv Câmpina va vira 50% la bugetul local.

16827 vizualizari
20

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • mircea beldian 27.01.2017 20:49 pai in cazul asta,,creati facilitati de balaceala..ca anul trecut nu a fost deschis nici un strand in campina..sa va fie rusine!
 • Miha 27.01.2017 20:58 Stiti cat durează echiparea, dezechiparea la vestiar si dusul obligatoriu? Cum 10 lei ora? Si cum stii cand a terminat cineva ora? Te duci si-i scoți din apa? Bubuie mințile celor de la Consiliul local. As vrea sa stiu daca cei care au votat aceste hotărâri plătesc intrarea conform regulilor propuse de dumnealor. Verificăm?
 • Olivia 27.01.2017 22:28 Balaceala? Ce pretentii poti avea de la unul ca Fratila?! Da, balaceala, unde se poate duce un copil, care nu are nevoie nici de initiere, nici nu vrea sa faca performanta, sa se balceasca? Si cred ca astia suntem cei mai multi? Stim numai sa ne laudam pe FB ca suntem smecheri natural, dar suntem vai de capul nostru cu asa incuiati care ne conduc!!
 • Stoica Iulian 28.01.2017 09:37 Inteleg ca trebuie sa merg la bazin decat ca sa ma echipez si sa ma dezechipez de 10lei, Superb! Ce sens mai are? puteti sa-l inchideti!
 • Vali 28.01.2017 10:54 Foarte bine. Ma bucur ca in sfarsit se respecta destinatia acestui bazin. Este bazin de inot nu de balaceala. In privinta orei de inot, probabil cred s-au gandit la montarea unor bariere cu cartele sau ceva de genul asta, altfel nu vad cum se poate monitoriza. Felicitari pentru initiativa si spor in administrare!
 • Radu Vasile 28.01.2017 10:58 Balaceala este, de acord, dar in cadrul Primariei si in special la consilieri,se exprima la fel ca un interlop.Sa vina DNA-ul, sa vina sa va ia ,asa se striga in strada impotriva Politicului.
 • adam 28.01.2017 17:11 Dragi campineni, expresia '' Bazinul de inot nu este piscina de balaceala'', apartine tovarasului consilier local Florin Severius Fratila, Presedintele Comisiei Sport Cultura, din cadrul Primariei Campina. Aceasta formulare denota, din pacate, prea-putina cunoastere, a nevoilor primare, in dezvoltarea armonioasa a tinerei generatii. Asa sustine Primaria Campina, tinerii din Campina, prin limitarea accesului in practicarea unui sport simplu: balaceala. Rusine sa va fie, tovarasilor din primaria municipiului Campina!
 • adam 28.01.2017 18:32 '' Ma bucur , ca in sfarsit, se respecta destinatia acestui bazin, este bazin de inot, nu de balaceala''. Trecem peste halucinatia cu barierele... Stimate domn, v-ati balacit odata in viata in alta parte decat la garla?! Chiar credeti ca la Campina exista asa de multi viitori campioni inotatori, incat bazinul sa fie plin ochi, de luni pana luni....si n-ar mai fi loc de-o balaceala?
 • George 29.01.2017 12:30 Domnule Fratila, intr-o tara civilizata trebuia sa plecati demult acasa, daca printr-un accident nefericit ati fi ajuns intr-o astfel de functie, cum ocupati acum. Las la o parte multe alte lucruri, dar in privinta subiectului din acest articol - bazinul nu e piscină pentru balaceala!!! Dar unde vreti sa mearga tinerii sa se balaceasca?! NU toti avem posibilitatile dvs de a va duce fiul in deplasari ale Consiliului Local sau institutiilor subordonate, adica pe banii nostrii, in deplasari prin Turcia si Macedonia, unde sa se poata balaci! Asa ca daca nu sunteti de Balaceanca, faceti un gest normal - plecati acasa! Acum! De tot!
 • Vasilica 29.01.2017 18:31 pt. initiatorii proiectului sa le reamintim un vechi proverb sau a zicere taraneasca - "daca-i copil sa se joace; daca-i cal sa traga; daca-i popa sa ceteasca&quot" - pretul de 10 lei / ora daca informatia este corecta este pret de centru spa din hotelurile de 3/4 stele, nu stiam ca bazinul didactic are sauna / jacuzzi / sezlong / iti furnizeaza cabina individuala de schimb / prosop curat, sampon si casca de unica folosinta pt. par ... dar s-ar putea ca initiatorii sa aiba dreptate: ce atata prostime la bazin, el trebuie sa fie doar pt. potentati, prostimea sa mearga in cluburi se se imbete si sa se bata prin parcari ... paine si circ.
 • Catalin Marisoiu 31.01.2017 19:22 Dacă i se spune Bazin Didactic, , atunci înseamnă că alte persoane. . - neimplicate in sistem nu au ce căuta acolo! Nici cluburi private, nici adulți plătitori. Însă politicienii nu au prevăzut in buget cheltuielile de administrare și întreținere a bazelor sportive . Jos P.S.D
 • Catalin Marisoiu 31.01.2017 19:27 Și nu numai 😈
 • nicoleta 18.02.2017 22:37 Nu mi se pare ok ,este timp fff putin o ora 10 lei.Rusine Domnule Fratila mai bine le dam tableta...
 • anghel 27.04.2017 17:00 am vrut azi 27 aprilie sa intru in bazinul din Campina sa inot impreuna cu unul din copii mei cam 100 de bazine (este o norma de bunsimt pentru intretinere); cand am aflat de noua politica de preturi a administratorului bazinului, am renuntat; luati exemplu de ''marketing'' si politica de preturi de la BerrySpa sppre exemplu; aici in Camina nu se ofera absolut nimic in afara de un bazin unde nici macar nu sunt respectate regulile de inotator (sensul de inot pe culoar); ma mir cum o sa isi scoata banii cei care administreaza acest bazin; nu prea vad unde sunt veniturile..... mai ales ca aceasta constructie a fost facuta din Fonduri Europene;
 • marisor20 13.06.2017 13:51 Atunci faceti o piscina acoperita...ca sa se balaceasca lumea... :-( INTRAREA: - copiii intre 0-12 inclusiv ~ GRATUIT - copiii intre 13-20 inclusiv ~ 3 lei - adultii intre 21-50 inclusiv ~ 5 lei - batranii +51 inclusiv ~ 7 lei
 • Didopidro 30.06.2017 17:29 Nu imi place
 • Alina 07.02.2018 21:10 Acest bazin de inot didactic nu respecta persoanele care platesc aici un bilet, e bataie de joc. nu e admisibili sa nu aiba o sursa de energie alternativa, un generator, in caz de interrupere a energiei. cand afara sunt 0 (zero) grade copii care inoata acolo si platesc pentru asta ies dupa o ora de inot si dupa dus direct afara cu parul ud ca nu au cu ce sa se usuce. si aici nu vorbesc de aparate ci de sursa de curent. sau adulti care au platit o ora de inot in bazin si dupa un sfert de ora au plecat, de asemenea cu parul ud. Daca cineva are de suferit dupa asta cine plateste?
 • Razvan 05.05.2018 09:44 Serios,10 lei ora,anu-l trecut era 10 lei pentru toata ziua!
 • Elena 19.08.2019 12:58 Bună ziua bebelușii pot veni și ei la bazin pentru lecții de înot?
 • I.Grec 22.09.2020 18:21 Pe raul prahova apa nu mai e decat pana la glezne, nici un alt strand deschis... Nu va suparati domnu' fratila (cu f mic, clar), ati facut bazinul didactic cu bani de la mamica dumneavoastra de acasa? In caz ca nu... ne intoarcem inapoi la ... din politica romaneasca? Ca altceva nu mai e de comentat cand vine un neica nimeni din primarie si ne spune cum se administreaza banii altora (adica ai nostri).

Actualitate

1740 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1678 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

997 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1344 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.