Primii care au intervenit la accidentul de pe DN1 au fost cinci pompieri aflați în drum spre serviciu

Social (Categoria articolului)

O persoană rănită grav după un accident rutier produs marți, în jurul orei 7.00, pe DN1, în dreptul localității Băicoi, a beneficiat de sprijinul a cinci pompieri care se deplasau spre locul de muncă, respectiv Detașamentul de Pompieri din Sinaia.

Cei cinci salvatori, plt. adj. George Petre, plt. adj. Ciprian Oprea, plt. adj. Marius Romulescu, plt. adj. Sebastian Georgescu și plt. adj. șef Sorin Toma au făcut echipă bună și au ajutat victima evenimentului rutier. Accidentul s-a produs chiar în fața lor, iar anii de experiență și-au spus cuvântul.
Salvatorii au părăsit autoturismul în care se aflau și au făcut ce știau ei mai bine... adică au făcut cinste meseriei pe care o execută cu atâta abnegație și determinare, salvând vieți. În cel mai scurt timp, unul dintre salvatori a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, iar ceilalți patru aveau să evalueze persoanele implicate. Au analizat fiecare ocupant din cei cinci implicați în eveniment și au acționat pentru asistența medicală în cazul unui bărbat de 45 de ani, rănit grav. Totodată, au sprijinit echipajele medicale pentru executatrea manevrelor de resuscitare în situația unei alte victime care se afla în stop cardio-respirator și pentru care a fost prea târziu pentru a o salva. Totodată, au asigurat și măsurile specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, respectiv balizarea zonei și verificarea bateriei, tocmai pentru a evita producerea unei alte situații de urgență. Misiunea lor avea să se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele SMURD și SAJ sosite la locul evenimentului, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

3125 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2352 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3105 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.