Un laborator nou de informatică la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La întoarcerea din vacanța intersemestrială, elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina vor avea o surpriză extrem de plăcută. Ne referim mai ales la cei de la specializarea matematică-informatică, principalii beneficiari ai noului laborator de informatică. Un laborator superb, care va deveni funcțional de săptămâna viitoare.

Laboratorul de informatică a fost realizat cu fonduri de la bugetul local. Mai întâi s-au alocat 102.000 lei pentru achiziționarea a 33 de computere performate, cu toate componentele aferente pentru utilarea laboratorului. Precizăm că din această sumă au fost cumpărate și mai multe videoproiectoare pentru dotarea sălilor de clasă care nu dispuneau de echipamente multimedia. Apoi, în vara anului trecut, în cadrul unei rectificări bugetare, Consiliul Local a aprobat încă 25.000 lei pentru amenajarea laboratorului de informatică (parchet, mobilier, table magnetice, instalație electrică și rețea IT). 
"Dorința noastră a fost de a avea un laborator în care să existe 32 de stații de lucru pentru elevi și un calculator pentru profesor, astfel încât să ne putem desfășura activitatea cu întreaga clasă. Noi avem clase în care numărul elevilor este cuprins între 28 și 32, deci în acest laborator putem lucra cu întreaga clasă, iar fiecare elev va lucra la propriul computer așa cum are propriul caiet sau manual", ne-a declarat Simona Darie, profesor de informatică la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". (video)
Noul laborator de informatică are tot ce-i trebuie. Nu mai rămâne decât ca elevii să revină la cursuri, după vacanța intersemestrială, pentru a-și desfășura aici orele de informatică. O investiție deosebită și, bineînțeles, necesară, în anul în care Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina împlinește un secol de existență.

4539 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

82 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2858 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

22 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

135 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".