Un laborator nou de informatică la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La întoarcerea din vacanța intersemestrială, elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina vor avea o surpriză extrem de plăcută. Ne referim mai ales la cei de la specializarea matematică-informatică, principalii beneficiari ai noului laborator de informatică. Un laborator superb, care va deveni funcțional de săptămâna viitoare.

Laboratorul de informatică a fost realizat cu fonduri de la bugetul local. Mai întâi s-au alocat 102.000 lei pentru achiziționarea a 33 de computere performate, cu toate componentele aferente pentru utilarea laboratorului. Precizăm că din această sumă au fost cumpărate și mai multe videoproiectoare pentru dotarea sălilor de clasă care nu dispuneau de echipamente multimedia. Apoi, în vara anului trecut, în cadrul unei rectificări bugetare, Consiliul Local a aprobat încă 25.000 lei pentru amenajarea laboratorului de informatică (parchet, mobilier, table magnetice, instalație electrică și rețea IT). 
"Dorința noastră a fost de a avea un laborator în care să existe 32 de stații de lucru pentru elevi și un calculator pentru profesor, astfel încât să ne putem desfășura activitatea cu întreaga clasă. Noi avem clase în care numărul elevilor este cuprins între 28 și 32, deci în acest laborator putem lucra cu întreaga clasă, iar fiecare elev va lucra la propriul computer așa cum are propriul caiet sau manual", ne-a declarat Simona Darie, profesor de informatică la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". (video)
Noul laborator de informatică are tot ce-i trebuie. Nu mai rămâne decât ca elevii să revină la cursuri, după vacanța intersemestrială, pentru a-și desfășura aici orele de informatică. O investiție deosebită și, bineînțeles, necesară, în anul în care Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina împlinește un secol de existență.

4755 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

227 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

307 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2244 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1674 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...