Un laborator nou de informatică la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La întoarcerea din vacanța intersemestrială, elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina vor avea o surpriză extrem de plăcută. Ne referim mai ales la cei de la specializarea matematică-informatică, principalii beneficiari ai noului laborator de informatică. Un laborator superb, care va deveni funcțional de săptămâna viitoare.

Laboratorul de informatică a fost realizat cu fonduri de la bugetul local. Mai întâi s-au alocat 102.000 lei pentru achiziționarea a 33 de computere performate, cu toate componentele aferente pentru utilarea laboratorului. Precizăm că din această sumă au fost cumpărate și mai multe videoproiectoare pentru dotarea sălilor de clasă care nu dispuneau de echipamente multimedia. Apoi, în vara anului trecut, în cadrul unei rectificări bugetare, Consiliul Local a aprobat încă 25.000 lei pentru amenajarea laboratorului de informatică (parchet, mobilier, table magnetice, instalație electrică și rețea IT). 
"Dorința noastră a fost de a avea un laborator în care să existe 32 de stații de lucru pentru elevi și un calculator pentru profesor, astfel încât să ne putem desfășura activitatea cu întreaga clasă. Noi avem clase în care numărul elevilor este cuprins între 28 și 32, deci în acest laborator putem lucra cu întreaga clasă, iar fiecare elev va lucra la propriul computer așa cum are propriul caiet sau manual", ne-a declarat Simona Darie, profesor de informatică la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". (video)
Noul laborator de informatică are tot ce-i trebuie. Nu mai rămâne decât ca elevii să revină la cursuri, după vacanța intersemestrială, pentru a-și desfășura aici orele de informatică. O investiție deosebită și, bineînțeles, necesară, în anul în care Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina împlinește un secol de existență.

5421 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2973 vizualizari
08 aug. 2020 11:48

Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea școlii de la Poiana Câmpina a trecut de toate etapele de evaluare. Urmează semnarea contractului de finanțare

1 comentarii

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a transmis o adresă Primăriei Poiana Câmpina prin care anunță că proiectul privind modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" a trecut de etapele de evaluare tehnică și evaluare financiară și intră în etapa de precontractare. În această etapă vor trebui trimise la ADR Sud-Muntenia, pentru dosarul proiectului, o serie de documente prevăzute în Ghidul Solicitantului, iar apoi va urma semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), din care 5.287.988 lei reprezintă fondurile europene nerambursabile, iar 206.637 lei este contribuția de la bugetul local.

3349 vizualizari
08 aug. 2020 09:47

În skatepark-ul de 100.000 euro de la Câmpina au început să crească buruienile...

3 comentarii

Inaugurat în septembrie 2018, skatepark-ul din Câmpina, o investiție de 100.000 euro, cu care Primăria se mândrește, este pustiu în cea mai mare parte a timpului. Rar se întâmplă să vină aici copii sau tineri cu biciclete, role ori skateboard-uri. De folosit ce este, skatepark-ul a început să fie năpădit de buruieni pe alocuri.

Alte stiri recente

435 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2905 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.