Câmpina nu are aproape deloc "mână bună" la selectarea firmelor pentru executarea diverselor lucrări de pe domeniul public. Au fost puține cazurile în care constructorul și-a făcut treaba ca la carte și nu a creat niciun fel de probleme beneficiarului, adică Primăriei Câmpina. Sau mai bine zis, localității. Lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat nu se înscrie printre cazurile fericite. De câteva zile, muncitorii firmei constructoare au dispărut complet din peisaj, cu tot cu utilaje. Și când spunem câteva zile, nu punem la socoteală week-end-ul în care oricum nu lucrau.
Nu știe nimeni de ce au plecat muncitorii (care erau cazați în containerul - dormitor amplasat chiar în parc) și mai ales de ce au plecat cu tot cu utilaje. Potrivit unor surse din Primăria Câmpina, reprezentanții firmei constructoare nici nu mai răspund la telefon, deci în mod cert există o problemă, iar acea problemă nu e legată doar de vreme. Noi sperăm ca lucrurile să se rezolve pentru că asta ar mai lipsi acum Câmpinei - să rămână cu șantierul în Centrul Civic și să fie nevoie de vreo eventuală reluare a licitației.
Vă reamintim că lucrările de modernizare a Parcului de la Soldat au început pe 25 aprilie 2018, fiind realizate de SC Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea. Valoarea investiției este de 1,12 milioane lei fără TVA, adică aproximativ 250.000 euro, bani alocați de la bugetul local, iar termenul de finalizare este de patru luni. Încă de la început s-a lucrat într-un ritm foarte lent, o bună bucată de vreme în parc fiind prezenți doi-trei muncitori. Apoi, reprezentanții Primăriei au tot inspectat lucrarea, și-au exprimat nemulțumirea cu privire la ritmul în care se lucrează și i s-a atras atenția constructorului că va fi penalizat dacă nu se încadrează în termenul stabilit prin contract.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.