La Câmpina se desfășoară, în acest week-end, cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, manifestare organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administrația locală. Este un târg de miere, utilaje și echipamente apicole la care participă peste 100 de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil. Sunt apicultori din mai multe zone ale țării, dar și de la Kumanovo (Macedonia), Cahul și Cimișlia (Republica Moldova), din Serbia și Bulgaria. Standurile apicultorilor se află, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țară și de peste hotare.
A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.
Iar dacă doriți să faceți cunoștință cu harnicele albine, le găsiți la parterul Casei Tineretului, la standul "Miere sinceră" al lui Mihai Apostolescu, apicultor câmpinean. De asemenea, la Târgul Mierii de la Câmpina sunt și standuri cu mărțișoare cu tematică apicolă, bineînțeles.
La deschiderea oficială a târgului, gazdă a fost Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei", alături de care s-au aflat primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, mai mulți consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei. Au răspuns invitației de a participa la Târgul Mierii de la Câmpina deputatul Rodica Paraschiv (fost prefect al județului) și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Ludmila Sfârloagă, dar și primarul și viceprimarul comunei Bănești, Gheorghe Stoica, respectiv, Valentin Nichitoiu. Iar invitați de onoare au fost membrii delegațiilor administrațiilor locale din Kumanovo, Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Alături de oficialitățile locale și județene, s-au adresat celor prezenți: Alexandr Kristevski - reprezentantul Primăriei Kumanovo, Macedonia, Sergiu Suhan - consilier local la Cimișlia, Republica Moldova și Gheorghiță Mândru - directorul Teatrului de Stat "B.P Hasdeu" din Cahul, Republica Moldova. (video)
După discursurile oficialităților au urmat momentele artistice oferite de "Clasa albinuțelor" de la Școala Gimnazială Centrală (profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu), de un grup de copii de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" și de Ansamblul Folcloric "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gîrbăcea). (video)
În seara unei zile de mare sărbătoare creștină - Izvorul Tămăduirii, la Librăria Elstar, în cadrul unei noi Seratele Culturale ELSTAR au fost momente de mare emoție și sensibilitate la prezentarea volumului ”Surâsul lui Mîșkin”, de Aura Christi.
Asociația ”Câmpina Tânără” a organizat vineri seară o conferință cu totul și cu totul specială pentru părinți și adolescenți - ”Alături de tine, nu împotriva ta”.
Ediția cu numărul 123 a Seratelor Culturale ELSTAR este programată vineri, 25 aprilie 2025, de la ora 18.00, la Librăria Elstar, acolo unde va fi lansat un volum-eveniment al Aurei Christi.
La miezul nopții de sâmbătă spre duminică, în toate bisericile din Câmpina s-a celebrat Învierea Mântuitorului, moment de mare însemnătate creștină".