Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina se desfășoară, în acest week-end, cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, manifestare organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administrația locală. Este un târg de miere, utilaje și echipamente apicole la care participă peste 100 de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil. Sunt apicultori din mai multe zone ale țării, dar și de la Kumanovo (Macedonia), Cahul și Cimișlia (Republica Moldova), din Serbia și Bulgaria. Standurile apicultorilor se află, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țară și de peste hotare.

A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.
Iar dacă doriți să faceți cunoștință cu harnicele albine, le găsiți la parterul Casei Tineretului, la standul "Miere sinceră" al lui Mihai Apostolescu, apicultor câmpinean. De asemenea, la Târgul Mierii de la Câmpina sunt și standuri cu mărțișoare cu tematică apicolă, bineînțeles. 

La deschiderea oficială a târgului, gazdă a fost Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei", alături de care s-au aflat primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, mai mulți consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei. Au răspuns invitației de a participa la Târgul Mierii de la Câmpina deputatul Rodica Paraschiv (fost prefect al județului) și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Ludmila Sfârloagă, dar și primarul și viceprimarul comunei Bănești, Gheorghe Stoica, respectiv, Valentin Nichitoiu. Iar invitați de onoare au fost membrii delegațiilor administrațiilor locale din Kumanovo, Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Alături de oficialitățile locale și județene, s-au adresat celor prezenți: Alexandr Kristevski - reprezentantul Primăriei Kumanovo, Macedonia, Sergiu Suhan - consilier local la Cimișlia, Republica Moldova și Gheorghiță Mândru - directorul Teatrului de Stat "B.P Hasdeu" din Cahul, Republica Moldova. (video)
După discursurile oficialităților au urmat momentele artistice oferite de "Clasa albinuțelor" de la Școala Gimnazială Centrală (profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu), de un grup de copii de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" și de Ansamblul Folcloric "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gîrbăcea). (video)

5973 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1442 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2758 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

308 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

487 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.