Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina se desfășoară, în acest week-end, cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, manifestare organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administrația locală. Este un târg de miere, utilaje și echipamente apicole la care participă peste 100 de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil. Sunt apicultori din mai multe zone ale țării, dar și de la Kumanovo (Macedonia), Cahul și Cimișlia (Republica Moldova), din Serbia și Bulgaria. Standurile apicultorilor se află, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țară și de peste hotare.

A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.
Iar dacă doriți să faceți cunoștință cu harnicele albine, le găsiți la parterul Casei Tineretului, la standul "Miere sinceră" al lui Mihai Apostolescu, apicultor câmpinean. De asemenea, la Târgul Mierii de la Câmpina sunt și standuri cu mărțișoare cu tematică apicolă, bineînțeles. 

La deschiderea oficială a târgului, gazdă a fost Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei", alături de care s-au aflat primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, mai mulți consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei. Au răspuns invitației de a participa la Târgul Mierii de la Câmpina deputatul Rodica Paraschiv (fost prefect al județului) și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Ludmila Sfârloagă, dar și primarul și viceprimarul comunei Bănești, Gheorghe Stoica, respectiv, Valentin Nichitoiu. Iar invitați de onoare au fost membrii delegațiilor administrațiilor locale din Kumanovo, Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Alături de oficialitățile locale și județene, s-au adresat celor prezenți: Alexandr Kristevski - reprezentantul Primăriei Kumanovo, Macedonia, Sergiu Suhan - consilier local la Cimișlia, Republica Moldova și Gheorghiță Mândru - directorul Teatrului de Stat "B.P Hasdeu" din Cahul, Republica Moldova. (video)
După discursurile oficialităților au urmat momentele artistice oferite de "Clasa albinuțelor" de la Școala Gimnazială Centrală (profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu), de un grup de copii de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" și de Ansamblul Folcloric "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gîrbăcea). (video)

5862 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

398 vizualizari
03 oct. 2023 13:27

Vineri, 6 octombrie, la Casa de Cultură va avea loc vernisajul unei expoziții de pictură și grafică a lui Florian Bârsan

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina va fi vineri, 6 octombrie, de la ora 18.00, gazda vernisajului unei expoziții de pictură și grafică a lui Florian Bârsan.

1625 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.

Alte stiri recente

273 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

132 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.