Secția de fotbal de la CS Câmpina ar trebui să facă pasul următor, spre o reală performanță

Sport (Categoria articolului)

La cinci ani de la înființarea Clubului Sportiv Câmpina, secția cu cele mai bune și mai vizibile rezultate este cea de fotbal. Sute de copii au trecut în cei cinci ani prin această secție și, probabil, că după cei cinci ani, ar fi momentul să se facă pasul spre nivelul următor.

Vă remintim că secția de fotbal a CS Câmpina este singura care a adus până în acest moment o reală performanță, cam singura, din păcate - câștigarea campionatului județean la nivelul juniorilor A și participarea la faza regională a acestei categorii de juniori, cu o grupă condusă de antrenorul Roberto Opatchi.
Dincolo de problemele deja arhicunoscute, care au dus la imposibilitatea echipelor CSC de a participa la competiții pentru o scurtă perioadă, probleme care au continuat cu pandemia și lipsa competițiilor oficiale, grupele de juniori ale CS Câmpina au susținut o sumedenie de meciuri amicale, unele în compania unor adversari titrați - de la FCSB, Rapid, FC Argeș, Chindia Târgoviște și exemplele ar putea continua. De asemenea, unele dintre grupe au participat la turnee de juniori foarte puternice, atât meciurile amicale, cât și aceste turnee având scopul de a crește experiența competițională  a jucătorilor, de a ajuta la dezvoltarea lor, dar și de a crea evenimente, atunci când meciurile amicale au avut loc chiar la Câmpina.
Zilele trecute discutam cu antrenorii din cadrul secției de fotbal de la CS Câmpina și concluzia unanimă a fost aceea că este momentul pentru următorul nivel de performanță. După cum bine se știe, s-a înființat echipa de seniori a CS Câmpina, care activează în Superliga B Prahova (al doilea eșalon al fotbalului prahovean). Rezultatele sunt încă modeste, dar cu puțin mai mult sprijin, echipa de seniori ar trebui să activeze cel puțin în primul eșalon județean, cu perspective reale de a promova în Liga a III-a. De asemenea, echipele de juniori ar trebui să lase maidanele de la Olteni sau Potigrafu și să fie înscrise în campionatul republican de juniori. Chiar dacă, este adevărat, costurile ar fi ceva mai mari, beneficiile sunt net superioare și tocmai pentru că situația financiară a Câmpinei, în general, nu este foarte roză, nu cumva suntem prea săraci să cheltuim cinci lei în mediocritate, când am putea cheltui șase lei, dar cu beneficii de imagine și sportive net superioare?! Și nu are rost să detaliem aici și acum toate aceste beneficii.
Așadar, după mai bine de cinci ani de la înființarea clubului, poate ar fi cazul unei asumări responsabile în cadrul Consiliului Local asupra viitorul secției de fotbal a CS Câmpina. Și nu ar trebui avute în vedere decât două aspecte - cel financiar și puse în balanță cheltuielile cu beneficiile, și cel sportiv, al tradiției bogate pe care Câmpina o are în ”sportul-rege”.

2943 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • V. R 02.12.2021 14:03 Nu cunosc cum au fost motivați la Poiana de primar, Triumf e pe primul loc și sunt șanse mari de promovare. La Câmpina 2 echipe și joaca în pluton. Eu cred ca la mijloc este ambiție. La fel și dacă dorești sa joci în B. Eu as aduna pe toți cei iubesc sportul, chiar și cluburi private și i as strânge pe toți și as face ceva serios la baza Petrol. Oamenii au încredere în Alin Moldoveanu, este sportiv și cred ca știe ce vrea. Eram sceptic dar când am văzut ca a scos Poiana din mocirla și sărăcie.... aveam dubii de trecutul, însă mi e mai mare rușine de cei care din 89 s au îmbogățit aruncând cu banii în funcție de interese.
  • Catalin 05.12.2021 19:22 Nu cred că primară trebuie să investească punctual i fotbal. Primăria trebuie să investească multi bani in sportul de masa. Fiecare copil trebuie să aibă acces la terenuri de sport, antrenorii plătiți din banii primăriei ar trebui sa fie la dispoziția copiilor.

Sport

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.

2136 vizualizari
23 ian. 2022 13:16

După argint la monobob, Georgeta Popescu a obținut o nouă medalie la Mondialele de la Innsbruck - bronz la bob două persoane

Câmpineanca Georgeta Popescu a urcat pe podiumul de premiere și în cea de-a doua zi a Campionatului Mondial de Bob, care s-a desfășurat la Innsbruck, în Austria. Alături de Antonia Sârbu, Georgeta Popescu a ocupat locul al treilea în proba de bob două persoane, la categoria sub 23 de ani.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1802 vizualizari
23 ian. 2022 12:48

Circuit în Madeira, cu Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina

Circuitele turistice îți oferă posibilitatea de a vedea mai multe orașe, o întreagă regiune, într-un timp relativ scurt, bucurându-te, totodată, de toate condițiile asigurate de o agenție de turism. Așa că plecând tocmai de la această premiză, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina vă propune un circuit în Medeira, supranumită ”Insula Florilor”, un adevărat paradis în mijlocul Atlanticului, aparținând din punct de vedere administrativ de Portugalia.