Secția de fotbal de la CS Câmpina ar trebui să facă pasul următor, spre o reală performanță

Sport (Categoria articolului)

La cinci ani de la înființarea Clubului Sportiv Câmpina, secția cu cele mai bune și mai vizibile rezultate este cea de fotbal. Sute de copii au trecut în cei cinci ani prin această secție și, probabil, că după cei cinci ani, ar fi momentul să se facă pasul spre nivelul următor.

Vă remintim că secția de fotbal a CS Câmpina este singura care a adus până în acest moment o reală performanță, cam singura, din păcate - câștigarea campionatului județean la nivelul juniorilor A și participarea la faza regională a acestei categorii de juniori, cu o grupă condusă de antrenorul Roberto Opatchi.
Dincolo de problemele deja arhicunoscute, care au dus la imposibilitatea echipelor CSC de a participa la competiții pentru o scurtă perioadă, probleme care au continuat cu pandemia și lipsa competițiilor oficiale, grupele de juniori ale CS Câmpina au susținut o sumedenie de meciuri amicale, unele în compania unor adversari titrați - de la FCSB, Rapid, FC Argeș, Chindia Târgoviște și exemplele ar putea continua. De asemenea, unele dintre grupe au participat la turnee de juniori foarte puternice, atât meciurile amicale, cât și aceste turnee având scopul de a crește experiența competițională  a jucătorilor, de a ajuta la dezvoltarea lor, dar și de a crea evenimente, atunci când meciurile amicale au avut loc chiar la Câmpina.
Zilele trecute discutam cu antrenorii din cadrul secției de fotbal de la CS Câmpina și concluzia unanimă a fost aceea că este momentul pentru următorul nivel de performanță. După cum bine se știe, s-a înființat echipa de seniori a CS Câmpina, care activează în Superliga B Prahova (al doilea eșalon al fotbalului prahovean). Rezultatele sunt încă modeste, dar cu puțin mai mult sprijin, echipa de seniori ar trebui să activeze cel puțin în primul eșalon județean, cu perspective reale de a promova în Liga a III-a. De asemenea, echipele de juniori ar trebui să lase maidanele de la Olteni sau Potigrafu și să fie înscrise în campionatul republican de juniori. Chiar dacă, este adevărat, costurile ar fi ceva mai mari, beneficiile sunt net superioare și tocmai pentru că situația financiară a Câmpinei, în general, nu este foarte roză, nu cumva suntem prea săraci să cheltuim cinci lei în mediocritate, când am putea cheltui șase lei, dar cu beneficii de imagine și sportive net superioare?! Și nu are rost să detaliem aici și acum toate aceste beneficii.
Așadar, după mai bine de cinci ani de la înființarea clubului, poate ar fi cazul unei asumări responsabile în cadrul Consiliului Local asupra viitorul secției de fotbal a CS Câmpina. Și nu ar trebui avute în vedere decât două aspecte - cel financiar și puse în balanță cheltuielile cu beneficiile, și cel sportiv, al tradiției bogate pe care Câmpina o are în ”sportul-rege”.

3560 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • V. R 02.12.2021 14:03 Nu cunosc cum au fost motivați la Poiana de primar, Triumf e pe primul loc și sunt șanse mari de promovare. La Câmpina 2 echipe și joaca în pluton. Eu cred ca la mijloc este ambiție. La fel și dacă dorești sa joci în B. Eu as aduna pe toți cei iubesc sportul, chiar și cluburi private și i as strânge pe toți și as face ceva serios la baza Petrol. Oamenii au încredere în Alin Moldoveanu, este sportiv și cred ca știe ce vrea. Eram sceptic dar când am văzut ca a scos Poiana din mocirla și sărăcie.... aveam dubii de trecutul, însă mi e mai mare rușine de cei care din 89 s au îmbogățit aruncând cu banii în funcție de interese.
  • Catalin 05.12.2021 19:22 Nu cred că primară trebuie să investească punctual i fotbal. Primăria trebuie să investească multi bani in sportul de masa. Fiecare copil trebuie să aibă acces la terenuri de sport, antrenorii plătiți din banii primăriei ar trebui sa fie la dispoziția copiilor.

Sport

1937 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4767 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.