A fost finalizată licitația pentru reabilitarea a 2,5 km din drumul județean 102I, la Valea Doftanei

Actualitate (Categoria articolului)

Licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării drumului județean 102I, între km 35+100m și 37+620m, pe raza comunei Valea Doftanei, a fost organizată de Consiliul Județean Prahova (administratorul drumului) și s-a finalizat săptămâna trecută. Conform anunțului publicat pe SEAP, a câștigat firma Coni SRL Ploiești, valoarea contractului fiind de 9.456.629 lei fără TVA. Lucrarea este finanțată de la bugetul de stat prin PNDL II și cofinanțată de Consiliul Județean. Valoarea cofinanțării este de 2.212.673 lei.

Porțiunea de drum care urmează să fie reabilitată este improprie desfășurării traficului rutier în condiții normale, iar atunci când plouă, devina aproape impracticabilă. Este un tronson de drum pietruit, degradat, cu multe denivelări și tasări, cu racordări din ce în ce mai precare la cele două podețe existente (și ele degradate și subdimensionate) peste pârâul Valea Seacă și spre Plaiul Orgojoaia. Acest drum reprezintă singura cale de acces către locuințele din zona de nord a comunei. 
Sigur, DJ 102I este un drum cu multe probleme, este celebrul drum care leagă municipiul Câmpina de Valea Doftanei și pe a cărei reabilitare completă o așteptăm de mulți ani. Este un drum intens circulat, dar într-o stare proastă, care pune la grea încercarea nervii șoferilor și starea tehnică a mașinilor.

3400 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3355 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.