Contre politice în Consiliul Local Câmpina pe tema suspendării proiectelor cu fonduri europene. ”Să vină cu soluții cine a băgat orașul în această belea!”

Politică (Categoria articolului)

Ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, desfășurată joi, 16 iulie 2020, a avut doar două puncte pe ordinea de zi, dar încă de la primele discuții au apărut contrele politice. De această dată tema disputelor a fost refuzul Ministerului Dezvoltării de a mai încheia noi proiecte cu fonduri europene, până la soluționarea litigiului dintre cele două părți (Primărie și minister) în instanță.

Vă reamintim că pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție se află în momentul de față un dosar în care Primăria Câmpina a contestat un proces verbal prin care se aplică o corecție de aproape șapte milioane lei pentru neconformități la lucrarea de modernizare a pasajului Calea Dacia. Mai concret, este vorba de schimbarea soluției tehnice privind ”bretelele”, din beton în tabliere metalice. Dosarul este încă în procedura de filtru, iar primul termen urmează a fi anunțat după parcurgea acestei etape.
În aceste circumstanțe, în momentul discuțiilor pe tema proiectului privind aprobarea actualizării devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, a început disputa politică între Andrei Duran, din partea PSD, pe de o parte, și Horia Tiseanu, susținut de Dragomir Enache, din partea PNL, de cealaltă parte. Mai întâi, Andrei Duran a întrebat ce rost au toate aceste aprobări, documente și bani cheltuiți, în cele din urmă, în condițiile în care nu se găsește o soluție pentru deblocarea situației de la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să poată fi semnate noi contracte de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene. (video
Punctul culminant a fost cel care în care consilierul Dragomir Enache i-a cerut lui Andrei Duran să vină cu soluții la problema cu ministerul, nu doar să critice. Iar Andrei Duran a afirmat că ”ar trebui să vină cu o soluție cine a băgat orașul în această belea!” A fost momentul în care primarul Horia Tiseanu a reacționat și a lansat acuze în toate direcțiile, spunând în cele din urmă că ”sper ca procesul să se soluționeze până la finalul acestui an (n.n. - reamintim, în condițiile în care dosarul încă nu a trecut de procedura de filtru la Înalta Curte, sunt șanse minime ca primul termen să fie în acest an) și dacă vom câștiga s-a rezolvat situația, dacă nu, probabil vom plăti în rate, eșalonat”. Până la urmă, care va fi soluția exactă, nu știe nimeni, dar poate și mai important ar fi cine va răspunde - inclusiv penal, pentru că vă reamintim că există un dosar in rem deschis la DNA tocmai pe acest subiect - Calea Dacia, pentru toată această situație și pentru tot prejudiciul adus bugetului local. Pentru că, până la urmă, orice corecție suportată de la bugetul local reprezintă un prejudiciu și are în spatele său un vinovat.

4397 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 17.07.2020 06:52 cu siguranță nu va plăti nimeni dintre cei vinovați! vom plăti tot noi , contribuabilii, ca proști! deja vu!
  • Alina 17.07.2020 07:40 Inculpatul Tiseanu trebuie trimis la plimbare la urmatoarele alegeri. Nu se mai poate cu el! Ca sa nu mai spun ca au aparut si bannerele alea unde ne priveste de sus, aproape sfidator, asa cum a facut in toti anii astia de cand e primar doar pt el si clica lui! Sa-i fie rusine!
  • The Mask 17.07.2020 16:35 Alina ai dreptate dar oferta partidelor este ZERO,Tiseanu,Moisescu,Pitigoi etc,au condus orasul asta atatia ani si rezultatele se vad...acum se cearta ca a inceput campania vor sa puncteze electoral in ochii prostilor...au uitat cand se pupau in spatele usilor si erau prieteni(stiu ei mai bine cei la care ma refer si sarbatoreau impreuna victoriile unora si infrangerile altora).Orasul asta are nevoie de o schimbare majora,de o miscare a oamenilor care nu au treaba cu partidele si care vor binele orasului si a cetatenilor.Trebuie sa apara acel independent la primarie...poate Liviu Briciu sau alt campinean...noi trebuie.sa miscam lucrurile...sa venim.cu o oferta care nu are treaba cu partidele..sa creeam o miscare care sa fie in interesul campinenilor si orasului.REPUBLICA CAMPINA!(Orasul cu cei mai multi intelectuali nu poate gasi un primar adevarat pentru oras si gospodar?
  • Toni 17.07.2020 21:37 Tiseanu sa traga pe dreapta,Pitigoi sa se reintoarca la bilantul contabil la butelii.Cel mai echitabil mi se pare Catalin Florescu primar + Liviu Davidescu viceprimar.Si as dori sa vad tineri in politica,din pacate au fugit majoritatea la Bucuresti si in strainatate.Dl Tiseanu iar va veti lauda cu parc industrial si alte prostii? A ti intrat la apa si nimeni nu va scoate nici pe dv si nici pe dl Pitigoi din mocirla.Opriti-va din risipa
  • Ionut 17.07.2020 22:31 The Mask_Cum adica Moisescu a condus orasul atatia ani? Tiseanu si Pitigoi, da. Incearca sa fi obiectiv si nu mai dezinforma.
  • The Mask 18.07.2020 11:38 Ionut,despre Nea Nicu ....nu a condus ,insa ma refeream ca sunt la fel toti,ai impresia ca o sa conduca el?Sunt destui papusari la pesedeu Campina sa traga sforile.Fie vorba intre noi daca atinge 15% e o performanta...rezultatele pesedeului se vad cu varf si indesat la nivel central si local.Coruptie cat cuprinde.clientela politica,nepotisme etc.O tara facuta varza in 30 de ani de capitalism.Sa nu se inteleaga ca e vorba doar de pesedeu.Toate partidele si-au batut joc de tara si cetateni.Nu te intrebi si tu de ce cetatenii onesti,integri si gospodari stau deoparte?Iti spun eu...de scarba si nu vor sa intre in mocirla care inseamna politica romaneasca.Apropo Ionut o intrebare pentru tine ...cum a aparut Nea Nicu candidatul pesedeului?Raspunsul ti-l ofer eu ...aveau nevoie de cineva care sa piarda.Ai impresia ca mai sunt doritori care sa se afiseze cu pesedeul?Drumul acestui partid se apropie de final.Au multe tinichele legate de coada si oamenii nu mai pot fi prostiti cu majorari de salarii si pensii.Despre oras ...sa iasa macar un candidat care nu are prea multa legatura cu politica,Catalin Florescu poate e cel mai potrivit la ce e pe piata electorala.Cu el sunt sanse sa se schimbe ceva...P.S. Cand incepi o campanie Nea Nicu aduci si echipa pe care o ai in spate,nu ajunge sa imparti fluturasi cu Bogdan Toader care garanteaza candidatura.Afisezi si echipa de consilieri care vor sa vina in consiliul local(ma tem ca sunt aceeasi nemuritori ,altii de unde)Slabut la pesedeu Campina.De 16 ani slabut!Mai rasfirati...sa nu deranjati!

Politică

3007 vizualizari
25 sept. 2021 19:18

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

3301 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

1 comentarii

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Alte stiri recente

478 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: