Contre politice în Consiliul Local Câmpina pe tema suspendării proiectelor cu fonduri europene. ”Să vină cu soluții cine a băgat orașul în această belea!”

Politică (Categoria articolului)

Ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, desfășurată joi, 16 iulie 2020, a avut doar două puncte pe ordinea de zi, dar încă de la primele discuții au apărut contrele politice. De această dată tema disputelor a fost refuzul Ministerului Dezvoltării de a mai încheia noi proiecte cu fonduri europene, până la soluționarea litigiului dintre cele două părți (Primărie și minister) în instanță.

Vă reamintim că pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție se află în momentul de față un dosar în care Primăria Câmpina a contestat un proces verbal prin care se aplică o corecție de aproape șapte milioane lei pentru neconformități la lucrarea de modernizare a pasajului Calea Dacia. Mai concret, este vorba de schimbarea soluției tehnice privind ”bretelele”, din beton în tabliere metalice. Dosarul este încă în procedura de filtru, iar primul termen urmează a fi anunțat după parcurgea acestei etape.
În aceste circumstanțe, în momentul discuțiilor pe tema proiectului privind aprobarea actualizării devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, a început disputa politică între Andrei Duran, din partea PSD, pe de o parte, și Horia Tiseanu, susținut de Dragomir Enache, din partea PNL, de cealaltă parte. Mai întâi, Andrei Duran a întrebat ce rost au toate aceste aprobări, documente și bani cheltuiți, în cele din urmă, în condițiile în care nu se găsește o soluție pentru deblocarea situației de la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să poată fi semnate noi contracte de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene. (video
Punctul culminant a fost cel care în care consilierul Dragomir Enache i-a cerut lui Andrei Duran să vină cu soluții la problema cu ministerul, nu doar să critice. Iar Andrei Duran a afirmat că ”ar trebui să vină cu o soluție cine a băgat orașul în această belea!” A fost momentul în care primarul Horia Tiseanu a reacționat și a lansat acuze în toate direcțiile, spunând în cele din urmă că ”sper ca procesul să se soluționeze până la finalul acestui an (n.n. - reamintim, în condițiile în care dosarul încă nu a trecut de procedura de filtru la Înalta Curte, sunt șanse minime ca primul termen să fie în acest an) și dacă vom câștiga s-a rezolvat situația, dacă nu, probabil vom plăti în rate, eșalonat”. Până la urmă, care va fi soluția exactă, nu știe nimeni, dar poate și mai important ar fi cine va răspunde - inclusiv penal, pentru că vă reamintim că există un dosar in rem deschis la DNA tocmai pe acest subiect - Calea Dacia, pentru toată această situație și pentru tot prejudiciul adus bugetului local. Pentru că, până la urmă, orice corecție suportată de la bugetul local reprezintă un prejudiciu și are în spatele său un vinovat.

5050 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 17.07.2020 06:52 cu siguranță nu va plăti nimeni dintre cei vinovați! vom plăti tot noi , contribuabilii, ca proști! deja vu!
  • Alina 17.07.2020 07:40 Inculpatul Tiseanu trebuie trimis la plimbare la urmatoarele alegeri. Nu se mai poate cu el! Ca sa nu mai spun ca au aparut si bannerele alea unde ne priveste de sus, aproape sfidator, asa cum a facut in toti anii astia de cand e primar doar pt el si clica lui! Sa-i fie rusine!
  • The Mask 17.07.2020 16:35 Alina ai dreptate dar oferta partidelor este ZERO,Tiseanu,Moisescu,Pitigoi etc,au condus orasul asta atatia ani si rezultatele se vad...acum se cearta ca a inceput campania vor sa puncteze electoral in ochii prostilor...au uitat cand se pupau in spatele usilor si erau prieteni(stiu ei mai bine cei la care ma refer si sarbatoreau impreuna victoriile unora si infrangerile altora).Orasul asta are nevoie de o schimbare majora,de o miscare a oamenilor care nu au treaba cu partidele si care vor binele orasului si a cetatenilor.Trebuie sa apara acel independent la primarie...poate Liviu Briciu sau alt campinean...noi trebuie.sa miscam lucrurile...sa venim.cu o oferta care nu are treaba cu partidele..sa creeam o miscare care sa fie in interesul campinenilor si orasului.REPUBLICA CAMPINA!(Orasul cu cei mai multi intelectuali nu poate gasi un primar adevarat pentru oras si gospodar?
  • Toni 17.07.2020 21:37 Tiseanu sa traga pe dreapta,Pitigoi sa se reintoarca la bilantul contabil la butelii.Cel mai echitabil mi se pare Catalin Florescu primar + Liviu Davidescu viceprimar.Si as dori sa vad tineri in politica,din pacate au fugit majoritatea la Bucuresti si in strainatate.Dl Tiseanu iar va veti lauda cu parc industrial si alte prostii? A ti intrat la apa si nimeni nu va scoate nici pe dv si nici pe dl Pitigoi din mocirla.Opriti-va din risipa
  • Ionut 17.07.2020 22:31 The Mask_Cum adica Moisescu a condus orasul atatia ani? Tiseanu si Pitigoi, da. Incearca sa fi obiectiv si nu mai dezinforma.
  • The Mask 18.07.2020 11:38 Ionut,despre Nea Nicu ....nu a condus ,insa ma refeream ca sunt la fel toti,ai impresia ca o sa conduca el?Sunt destui papusari la pesedeu Campina sa traga sforile.Fie vorba intre noi daca atinge 15% e o performanta...rezultatele pesedeului se vad cu varf si indesat la nivel central si local.Coruptie cat cuprinde.clientela politica,nepotisme etc.O tara facuta varza in 30 de ani de capitalism.Sa nu se inteleaga ca e vorba doar de pesedeu.Toate partidele si-au batut joc de tara si cetateni.Nu te intrebi si tu de ce cetatenii onesti,integri si gospodari stau deoparte?Iti spun eu...de scarba si nu vor sa intre in mocirla care inseamna politica romaneasca.Apropo Ionut o intrebare pentru tine ...cum a aparut Nea Nicu candidatul pesedeului?Raspunsul ti-l ofer eu ...aveau nevoie de cineva care sa piarda.Ai impresia ca mai sunt doritori care sa se afiseze cu pesedeul?Drumul acestui partid se apropie de final.Au multe tinichele legate de coada si oamenii nu mai pot fi prostiti cu majorari de salarii si pensii.Despre oras ...sa iasa macar un candidat care nu are prea multa legatura cu politica,Catalin Florescu poate e cel mai potrivit la ce e pe piata electorala.Cu el sunt sanse sa se schimbe ceva...P.S. Cand incepi o campanie Nea Nicu aduci si echipa pe care o ai in spate,nu ajunge sa imparti fluturasi cu Bogdan Toader care garanteaza candidatura.Afisezi si echipa de consilieri care vor sa vina in consiliul local(ma tem ca sunt aceeasi nemuritori ,altii de unde)Slabut la pesedeu Campina.De 16 ani slabut!Mai rasfirati...sa nu deranjati!

Politică

2038 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

2186 vizualizari
10 nov. 2022 10:22

Punctul de vedere al lui Marian Nistor, în urma dizolvării conducerii PNL Câmpina de către Biroul Politic Județean

5 comentarii

Biroul Politic Județean al PNL Prahova a dizolvat Biroul de Conducere al PNL Câmpina, decizie luată în ședința de miercuri seară și despre care noi am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, demis, practic, împreună cu toată conducerea organizației, dar fără să fie anunțat de acest lucru în mod oficial, până la această oră.

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.