CONTACT

Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

- Actualitate -

Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

Curtea de Conturi a descoperit nereguli în acordarea unor sporuri și indemnizații la mai mulți angajați din Primăria Câmpina, Casa de Cultură "Geo Bogza" și Casa Tineretului. În total, valoarea neregulilor depășește 120.000 lei.

Conform Raportului întocmit de inspectorii Curții de Conturi în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina, “în cursul anului 2016 s-au emis dispoziţii privind încadrarea şi plata personalului numit în funcţii de conducere la nivelul maxim al salariilor de bază aferent funcţiilor similare aflate în plată şi s-au efectuat plăţi nedatorate aferente sporului de vechime superior celui cuvenit, fără să fi îndeplinit criteriul de vechime pentru acordarea cuantumului sporului de vechime în muncă”. Mai exact, unii angajați din Primăria Câmpina, numiți în funcții de conducere, au primit încă de la încadrare nivelul maxim al salariului de bază, iar alții au beneficiat de sporuri de vechime mai mari decât li s-ar fi cuvenit.
Valoarea salariilor necuvenite şi a contribuţiilor angajatorului se ridică la 22.947 lei, sumă pentru care s-au calculat penalităţi în valoare de 1.467 lei. Cauzele identificate de inspectorii Curţii de Conturi pentru comiterea acestor abateri: nerespectarea încadrării din ştatele de funcţii aprobate de Consiliul Local şi aplicarea incorectă a prevederilor legale de către conducerea unităţi, pe fondul neexercitării controlului operaţiunilor. Consecinţa economico-financiară a abaterii: prejudicierea bugetului local cu 24.414 lei. (facsimil)

La Casa de Cultură „Geo Bogza”, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, au fost plătite drepturi necuvenite în valoare de 51.294 lei, pentru care au fost calculate majorări în valoare de 8.495 lei. Concret, în perioada menționată, persoanele care au deținut funcția de responsabil al Casei de Cultură au încasat 50% indemnizație de conducere în loc de 25%. De asemenea, la numirea în funcție, actualului responsabil al Casei de Cultură i s-a acordat eronat un spor de vechime de 25% în loc de 10%. La aceeași instituție, contabilul a primit indemnizație de conducere de 40% în condițiile în care deținea o funcție de execuție și nu una de conducere. Consecința acestor nereguli - prejudicierea bugetului local cu 59.789 lei.
La Casa Tineretului s-a constatat plata unor drepturi de personal necuvenite, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, în valoare de 31.024 lei, pentru care s-au calculat majorări de imobilizare în valoare de 5.321 lei. Concret, în perioada menționată, contabilul instituției a beneficiat de o indemnizație de conducere de 40%, deși nu mai deținea funcție de conducere, ci o funcție de execuție. Bugetul local a fost prejudiciat astfel cu suma totală de 36.345 lei. (facsimil) 

Toate persoanele care au primit bani în plus trebuie acum să dea înapoi sumele respective. În total valoarea prejudiciului creat prin acordarea unor sporuri mai mari decât ar fi trebuit și a unor indemnizații necuvenite se ridică la 120.548 lei (Primărie, Casa de Cultură, Casa Tineretului).


09 Oct 2017 12:47 7385 vizualizari


Comentarii






  • 10.10.2017 10:29 Ioana Stanciu Primaria are sef de personal? Are juristi? Are primar? Sau e sat fara caini? Dar vorba aia, banul public e banul nostru, facem ce vrem cu el! Cum sa incazeze un contabil indemnizatie de conducere atatia ani si sa nu vada nimeni ??? Cum sa fii responsabil de casa de cultura si sa ai spor de conducere 50% ??? Dumnezeule, asta e bataie de joc de la un capat la altul!
2321 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3100 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4028 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3517 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV