"Iacării acrobați. Aripi românești", o carte despre singura echipă independentă de acrobație aeriană din România

Eveniment (Categoria articolului)

La Aerodromul din Bănești a avut loc, sâmbătă seara, un eveniment inedit, dar foarte frumos. O lansare de carte, chiar acolo, pe micul aerodrom. O carte despre "Iacării Acrobați", despre povestea celor trei piloți români care formează singura echipă independentă de acrobație aeriană in țară.

Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman sunt cei trei aviatori care se dau peste cap de dragul zborului. Este o afirmație care le aparține. Iubesc atât de mult manșa avionului și "terenul cerului" încât "am ales să ne dăm peste cap" pentru această mare pasiune a noastră. Povestea lor de dincolo de spectacolele aeriene o regăsim acum în cartea "Iacării acrobați. Aripi românești" scrisă de Maria Cristina Țilică, realizator de emisiuni la Televiziunea Națională. O carte despre cum au început să zboare, despre cum s-au întâlnit, cum au decis să formeze o echipă de acrobație aeriană, despre munca și dăruirea lor, dar și despre simplitatea acestor oameni care au decis să "redeseneze cerul". O carte-surpriză pentru cei trei piloți. "Nu am știut de apariția ei până nu a fost gata. În ultimii ani, Cristina Țilică a fost alături de noi la multe evenimente, ne-a ascultat poveștile, diverse întâmplări din cei peste 25 de ani de zbor pe care îi avem la activ. A strâns impresii și a pus totul în această carte", după cum au afirmat "Iacării Acrobați" la lansarea volumului. (video)
"Ce ne mai dorim? Ca la show-urile noastre aviatice să vină cât mai multă lume. Cât mai mult oameni să se bucure de spectacol. Și cât mai mulți tineri să iubească zborul, să-și dorească să zboare!", au mai spus cei trei piloți. 
Cartea va fi disponibilă în curând pe www.curteaveche.ro și la librăriile din toată țara. După lansarea cărții, "Iacării Acrobați" le-au oferit celor prezenți sâmbătă la Aerodromul Bănești o demonstrație de acrobație aviatică. 

(Sursă foto - pagina de Facebook a evenimentului "Iacării acrobați. Aripi românești" - https://www.facebook.com/events/1879928065623262/?active_tab=discussion)

5579 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2909 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3342 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

360 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

255 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.