CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Instanțele arondate Curții de Apel Ploiești, printre care și Judecătoria Câmpina, își suspendă activitatea pe perioadă nedeterminată

- Actualitate -

Instanțele arondate Curții de Apel Ploiești, printre care și Judecătoria Câmpina, își suspendă activitatea pe perioadă nedeterminată

Adunările Generale ale Judecătorilor instanțelor din circumscripția Curții de Apel Ploiești au decis suspendarea activității de judecată și a activității cu publicul pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată ca urmare a abrogării prevederilor legale privind acordarea pensiei de serviciu pentru magistrați. În perioada în care activitatea instanțelor este suspendată vor fi judecate doar cauzele urgente.

Au luat decizia suspendării activității: Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Prahova, Tribunalul Dâmbovița și Tribunalul Buzău, Judecătoria Ploiești, Judecătoria Câmpina, judecătoriile din Vălenii de Munte, Sinaia, Mizil, Răcari, Pucioasa, Moreni, Găești, precum și Judecătoria Buzău, Judecătoria Râmnicu Sărat, Judecătoria Pogoanele și Judecătoria Târgoviște, aceasta din urmă anunțând suspendarea activității pe o perioadă de două săptămâni, începând din 3 februarie 2020.
"Prin reglementarea constituțională dată statutului judecătorului și statutului procurorului, prin lege organică și norme europene, cât și prin jurisprudeța Curții Constituționale și Curții Europene a Drepturilor Omului, regimul pensiei de serviciu ține de statutul judecătorilor și procurorilor și, împreună cu cel al salariilor, interdicțiilor și incompatibilităților, constituie elemente din substanța independenței puterii judecătorești, garantată de legea fundamentală.
Ținând seama că adoptarea măsurii de abrogare a pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate este, de asemenea, de natură a afecta însăși activitatea instanțelor și independența puterii judecătorești, magistrații își exprimă solidaritatea față de formele de protest manifestate de personalul auxiliar de specialitate", se precizează într-un comunicat al Curții de Apel Ploiești.

Vă reamintim că marți, 28 ianuarie 2020, Parlamentul a aprobat eliminarea pensiilor speciale, inclusiv a pensiilor de serviciu pentru judecători, procurori, personal auxiliar de specialitate din instanțele judecătorești și din parchete.


30 Jan 2020 10:53 3443 vizualizari


Comentarii






653 vizualizari 29 Apr 2024 08:08 Secția de votare de la cantina Electroutilaj a fost mutată la Grădinița nr. 3 din Broaște

Secția de votare de la cantina Electroutilaj a fost mutată la Grădinița nr. 3 din Broaște

În perspectiva alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie, la Câmpina a fost modificată una dintre secțiile de votare. Este vorba de secția de la cantina Electroutilaj, din Strada Bobâlna, care va fi mutată la Grădinița nr. 3, din Calea Doftanei, zona Broaște (foto).

citeste mai mult
2509 vizualizari 28 Apr 2024 19:49 Reacție a Grupului de Inițiativă Civică după emiterea, de către Primăria Câmpina, a autorizației de construire pentru pasajul subteran

Reacție a Grupului de Inițiativă Civică după emiterea, de către Primăria Câmpina, a autorizației de construire pentru pasajul subteran

Grupul de Inițiativă Civică “Spunem NU pasajului subteran!” a venit în fața presei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la emiterea, de către Primăria Câmpina, a două autorizații de construire, una pentru pasajul subteran și una pentru spațiul pietonal de deasupra pasajului.

citeste mai mult
1882 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2824 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV