Expoziție de suflet la Muzeul Grigorescu din Câmpina. Daniela Rîndașu și "Magia copilăriei"

Eveniment (Categoria articolului)

Din 12 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este deschisă expoziția "Mirajul copilăriei" a artistului plastic Daniela Rîndașu. O expoziție deosebită, care merită văzută și o puteți face până în luna februarie.

Daniela Rîndașu este câmpineancă, are 52 de ani, a absolvit Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din București și Institutul de Arte Plastice "Luceafărul", secția de pictură. Din 2011 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici - Filiala Ploiești. A avut numeroase expoziții personale și de grup, a călătorit mult, fiind într-o permanentă căutare ca artist, ca pictor, dar și ca fotograf, inspirându-se din locurile pe care le-a vizitat, redând atmosfera acelor locuri și abordând în arta sa o tehnică mixtă - colaj, șablon, pictură, diverse texturi.
În urmă cu câțiva ani, la Ploiești, Daniela Rîndașu a avut o expoziție impresionantă cu 24 de lucrări inspirate din viața tristă a unor copii din India. Lucrările au fost realizate în urma unui stagiu de lucru în India, iar ceea ce a rezultat a fost cu adevărat impresionant.
"Magia copilăriei" de la Câmpina este într-un alt ton, mai vesel, optimist, frumos, o magie pe care o veți descoperi în special în ochii copiilor din lucrările Danielei Rîndașu.

2894 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3079 vizualizari
14 ian. 2021 07:55

Intrare liberă la Muzeul "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" intrarea este liberă. Astfel, între orele 9.00-17.00, puteți vizita casa memorială a marelui pictor care a ales să trăiască la Câmpina din 1890 și până la sfârșitul vieții sale.

Alte stiri recente

110 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

986 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...