"Scriitorii români și Marea Unire", eveniment organizat de Biblioteca Municipală Câmpina și dedicat Centenarului
Eveniment (Categoria articolului)
La Biblioteca Municipală Câmpina a avut loc astăzi primul eveniment din seria celor destinate Centenarului. Este vorba despre Simpozionul "Scriitorii români și Marea Unire", care a inclus lansarea volumului "Citind marele război", al profesorului Dan Gulea, precum și prezentarea a două cărți uitate - "Cartea facerii" de Eugen Goga și "Floare de oțel" de Victor Ion Popa.
În deschiderea simpozionului, șapte eleve de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", coordonate de profesoarele Luminița Mischie și Cristina Dinu, au prezentat câte un eseu având ca temă Marea Unire, lupta românilor și sacrificiile lor pentru reîntregirea neamului. Cele șapte eleve talentate de la CNNG sunt: Aida Cărămidaru, Bianca Nichitoiu, Gloria Crețu, Patricia Bohâlțea, Bianca Băicoianu, Daria Teodora Burloiu și Maria Baltag.
Apoi a avut loc lansarea volumului "Citind marele război", o antologie a scriitorilor căzuți pe front, o carte care ne aduce în față "generația pierdută" a literaturii române din timpul primului război mondial. 37 de scriitori pierduți în epoca tragică a anilor 1916-1918 sunt prezentați în cele 517 pagini ale acestei antologii scrise de Dan Gulea, profesor de română la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești. A urmat o altă prezentare deosebită, a istoricului Alin Ciupală, cel care a vorbit despre volumele "Cartea facerii" de Eugen Goga și "Floare de oțel" de Victor Ion Popa. Cei doi scriitori au luptat pe front în primul război mondial. De altfel, "Cartea facerii" a lui Eugen Goga este inspirată din luptele duse de ardeleni pentru realizarea unității naționale, iar "Floare de oțel" a lui Victor Ion Popa este un roman de război, un omagiu adus suferințelor îndurate de ostașii români în tranșee. Două cărți puternice, impresionante, care merită oricând să fie citite sau recitite.
După cum a declarat directorul Bibliotecii Municipale, Liliana Ene Șușu, instituția pe care o conduce va mai organiza două evenimente dedicate Centenarului - un concurs de pictură și un concurs de creație artistică, ambele destinate elevilor.
Eveniment

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor
Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor
Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.
Alte stiri recente

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali
Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri
Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.
Comentarii