Efectele vântului puternic de noaptea trecută. Câmpina și localitățile limitrofe au fost afectate

Actualitate (Categoria articolului)

În seara de vineri, 14 ianuarie, a fost cod roșu de vânt puternic, cu intensificări de până la 150 km/h la altitudini de peste 1.800m. Mai mult, pentru localitățile de pe Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni, Azuga) și pentru Valea Doftanei s-au emis mesaje RO ALERT.

Vânt foarte puternic a fost nu numai în zona montană, ci și în zona Câmpina și în alte zone ale județului Prahova. Efectele au fost considerabile, dar, din fericire, la Câmpina, nu s-a întâmplat nimic grav. Totuși, Pe Bulevardul Carol I, la ieșirea spre Cornu, o creangă dintr-un copac s-a desprins și a căzut pe carosabil, fiind îndepărtată de agenții Poliției Locale Câmpina. De asemenea, pe Strada Lacul Peștelui, învelitoarea unei anexe gospodărești a fost spulberată de vânt, dar proprietarul a reușit să o recupereze și să remedieze problema pentru a nu exista niciun pericol.
În jurul Câmpinei, lucrurile au fost ceva mai grave. La Valea Doftanei, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, ”la ora 8 dimineața, 187 de familii nu aveau energie electrică”. Situații similare în județ mai erau la Sinaia, Măneciu, Teișani și Izvoarele, în total 1.105 familii fiind lipsite de energie electrică.
De asemenea, la nivelul județului, au mai fost semnalate probleme în Bușteni, Sinaia, Cheia, Bărcănești, Blejoi, Ploiești, fiind vorba în general de copaci căzuți pe carosabil, dar și prăbușirea unor panouri publicitare sau elemente de construcție.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3223 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

515 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

581 vizualizari
02 dec. 2023 19:42

Garda de Mediu, APM și Apele Române, sesizate în urma articolului nostru privind dezastrul ecologic de pe râul Doftana

2 comentarii

În baza unor informații și fotografii transmise de cititori ai Câmpinatv.ro, am scris recent despre dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana, unde tone de deșeuri rezultate din decopertarea unor străzi au fost descărcate din mai multe basculate. Au fost aduse aici, pe albia râului Doftana, criblură, pietriș, bolovani, resturi de asfalt care ar putea conține substanțe periculoase pentru mediu. În urma articolului nostru, au fost sesizate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului.

Alte stiri recente

455 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

380 vizualizari
03 dec. 2023 06:48

Pe 18 decembrie 2023, la Câmpina are loc Gala ”Arte pentru viitor”, un eveniment caritabil organizat de Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu"

Asociația Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina organizează luni, 18 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, un eveniment caritabil intitulat Gala ”Arte pentru viitor”.