Efectele vântului puternic de noaptea trecută. Câmpina și localitățile limitrofe au fost afectate

Actualitate (Categoria articolului)

În seara de vineri, 14 ianuarie, a fost cod roșu de vânt puternic, cu intensificări de până la 150 km/h la altitudini de peste 1.800m. Mai mult, pentru localitățile de pe Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni, Azuga) și pentru Valea Doftanei s-au emis mesaje RO ALERT.

Vânt foarte puternic a fost nu numai în zona montană, ci și în zona Câmpina și în alte zone ale județului Prahova. Efectele au fost considerabile, dar, din fericire, la Câmpina, nu s-a întâmplat nimic grav. Totuși, Pe Bulevardul Carol I, la ieșirea spre Cornu, o creangă dintr-un copac s-a desprins și a căzut pe carosabil, fiind îndepărtată de agenții Poliției Locale Câmpina. De asemenea, pe Strada Lacul Peștelui, învelitoarea unei anexe gospodărești a fost spulberată de vânt, dar proprietarul a reușit să o recupereze și să remedieze problema pentru a nu exista niciun pericol.
În jurul Câmpinei, lucrurile au fost ceva mai grave. La Valea Doftanei, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, ”la ora 8 dimineața, 187 de familii nu aveau energie electrică”. Situații similare în județ mai erau la Sinaia, Măneciu, Teișani și Izvoarele, în total 1.105 familii fiind lipsite de energie electrică.
De asemenea, la nivelul județului, au mai fost semnalate probleme în Bușteni, Sinaia, Cheia, Bărcănești, Blejoi, Ploiești, fiind vorba în general de copaci căzuți pe carosabil, dar și prăbușirea unor panouri publicitare sau elemente de construcție.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3072 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

485 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

1850 vizualizari
30 nov. 2022 20:22

La Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Națională prin proiectul ”Să ne cinstim strămoșii”

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” au sărbătorit marți, 29 noiembrie 2022, în cadrul proiectului educativ ”Să ne cinstim strămoșii”, Ziua Națională a României.

Alte stiri recente

1659 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.

2552 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.