Efectele vântului puternic de noaptea trecută. Câmpina și localitățile limitrofe au fost afectate

Actualitate (Categoria articolului)

În seara de vineri, 14 ianuarie, a fost cod roșu de vânt puternic, cu intensificări de până la 150 km/h la altitudini de peste 1.800m. Mai mult, pentru localitățile de pe Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni, Azuga) și pentru Valea Doftanei s-au emis mesaje RO ALERT.

Vânt foarte puternic a fost nu numai în zona montană, ci și în zona Câmpina și în alte zone ale județului Prahova. Efectele au fost considerabile, dar, din fericire, la Câmpina, nu s-a întâmplat nimic grav. Totuși, Pe Bulevardul Carol I, la ieșirea spre Cornu, o creangă dintr-un copac s-a desprins și a căzut pe carosabil, fiind îndepărtată de agenții Poliției Locale Câmpina. De asemenea, pe Strada Lacul Peștelui, învelitoarea unei anexe gospodărești a fost spulberată de vânt, dar proprietarul a reușit să o recupereze și să remedieze problema pentru a nu exista niciun pericol.
În jurul Câmpinei, lucrurile au fost ceva mai grave. La Valea Doftanei, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, ”la ora 8 dimineața, 187 de familii nu aveau energie electrică”. Situații similare în județ mai erau la Sinaia, Măneciu, Teișani și Izvoarele, în total 1.105 familii fiind lipsite de energie electrică.
De asemenea, la nivelul județului, au mai fost semnalate probleme în Bușteni, Sinaia, Cheia, Bărcănești, Blejoi, Ploiești, fiind vorba în general de copaci căzuți pe carosabil, dar și prăbușirea unor panouri publicitare sau elemente de construcție.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2546 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2966 vizualizari
23 ian. 2022 09:02

La solicitarea ISU, la Spitalul Municipal Câmpina a fost amenajată o nouă cale de acces pentru intervenții

În spatele Spitalului Municipal Câmpina, spre clădirea dezafectată a fostului cinematograf, a apărut o alee, o nouă cale de acces în curtea unității medicale.

4673 vizualizari
22 ian. 2022 15:33

Incredibil. Ce a putut face un tânăr din Cornu, noaptea trecută, într-o scară de bloc din Ploiești?

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în jurul orei 5, polițiștii din Ploiești au observat pe stradă un tânăr care avea în mână un obiect din lemn și care evita contactul vizual cu polițiștii, comportamentul său fiind unul care a ridicat semne de întrebare.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.