S-a aprobat lista manifestărilor culturale finanțate de la bugetul Câmpinei. Acuze privind... presa și fosta conducere a Casei de Cultură!

Actualitate (Categoria articolului)

Sala de ședințe de la Casa cu Grifoni a găzduit luni, 19 februarie, la prânz, o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia s-a aprobat și lista manifestărilor culturale, artistice, sportive și educative finanțate de la bugetul local în anul 2024.

Lista am prezentat-o pe larg zilele trecute, cu o serie de comentarii. Au apărut și reacțiile, unele nefirești și total disproporționate... Am aflat, astfel, că nu a ridicat nimănui niciun semn de întrebare suma de 15.000 lei alocată pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Romilor sau reluarea tradiției ”Serbărilor Toamnei”, pentru care sunt alocați 100.000 lei, ci problemele asupra cărora s-au oprit consilierii locali sunt cu totul și cu totul altele.
Presa este de vină pe tema Festivalului de Teatru ”Mircea Albulescu”! Consiliul Local nu-și recunoaște nicio greșeală!
În stilu-i caracteristic, plin de aplomb și contondent, pe alocuri, Liviu Briciu a vrut să lămurească unele lucruri. Primul dintre ele a fost o referire la articolul nostru privind reintroducerea Festivalului de Teatru ”Mircea Albulescu” pe lista manifestărilor susținute financiar de la bugetul local. Liviu Briciu nu a vrut să admită că ar fi o recunoaștere a unei greșeli de anul trecut și a încercat să explice că toată discuția se purta de fapt în jurul titulaturii de concurs. Cu alte cuvinte, Liviu Briciu a avut acum exact argumentele noastre de astă-toamnă, dar că noi, CâmpinaTV.ro, ”suntem dezinformați din alte surse” și până la urmă vina este a fostei conduceri a Casei de Cultură ”Geo Bogza”. Iar Consiliul Local nu are ce greșeală să-și recunoască, pentru că nu a greșit cu nimic!
Liviu Briciu: ”La Casa de Cultură sunt grave erori de management”
Acuzele la adresa Alexandrei Toma, fost responsabil al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, în prezent aflată în concediu pentru creșterea copilului, au continuat și la subiectul următor abordat de Liviu Briciu, cel al cursurilor de pian. Acuzele sunt lungi, grave, serioase, iar concluzia a fost că ”la Casa de Cultură sunt grave erori de management, dar nu este momentul să le discutăm acum!”
Lista manifestărilor culturale, artistice, sportive și educative din care lipsesc manifestările... sportive!
Consilierul Marius Anghelescu a întrebat care sunt manifestările sportive din lista manifestărilor culturale, artistice, sportive și educative supusă dezbaterii aleșilor locali. Inițiatorii s-au bâlbâit, unii colegi au încercat să le sară în ajutor, dar adevărul este că din această listă lipsesc cu desăvârșire manifestările sportive. Încercarea de a considera premierea sportivilor o manifestare sportivă poate fi catalogată ca de-a dreptul hilară!
Cam acestea au fost discuțiile pe marginea listei manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local în 2024. Le puteți urmări integral în materialul video. Proiectul a fost votat cu o largă majoritate, doar Cosmin Raț s-a abținut, iar Horațiu Zăgan a absentat.

1946 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan 20.02.2024 07:45 Toți acești domni au studii superioare,xerox din cum se comporta.Briciu parca a fost profesor de informatică la Grigorescu,Rât broker din soția profesoara de matematica la Energetic,Marcu economist,Duran și Musat absolvenți de Grigorescu.Este vreo logica în gândirea acestor oameni care fac doar circ.Ca la 4 ani pozează la costum in rest sunt plătiți din bani publici pt miștouri și a jigni.Si cu foștii consilieri,primari,viceprimari capitaliști din 90 încoace..Tara are oamenii pe care ii merita.Si după 4 ani vin alții mai flamanzi.Fie că recunoaștem sau nu.
  • Mihai S 21.02.2024 10:56 Care aplomb si contondent? Poate plin de venin si cu teoriile conspiratiei in cap bagate de stim noi cine. De trei ani Briciu doar latra, adica acuza fara dovezi si nu produce absolut nimic. Zero. Trebuia sa isi vada de festivalul lui, ca nu are nici o treaba cu administratia. La fel ca amicul lui Marcu. Nu stiu daca mai candideaza, dar daca reuseste sa adune 200 de voturi e mare minune si am inclus aici si familia si prietenii.
  • Alina 21.02.2024 18:14 Activitati sportive la Biblioteca, Muzeu sau Casa de Cultura???? Domnilor/doamnelor consilieri, cred ca stiti ca aceste institutii nu pot avea decat evenimente culturale, nu-i asa? Activitatile sportive le poate propune Clubul sportiv..... sau cred ca mai putea Casa Tineretului, in cel mai rau caz. Numai ca acum casa tineretului e a casei de cultura, deci o este o institutie cu activitati culturale. In Campina, cultura bate sportul!!!!

Actualitate

3601 vizualizari
12 apr. 2024 20:57

Factura la gunoi se modifică din nou! Doar 17,26 lei din factură sunt pentru operator, restul sunt... taxe

5 comentarii

Din aprilie se modifică din nou factura la gunoi în Câmpina și localitățile limitrofe. Detalii despre această nouă modificare ne-a oferit patronul operatorului de salubritate, Florin Constantinescu.

1365 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

Alte stiri recente

22 vizualizari
14 apr. 2024 15:54

Baschet feminin, sub 15 ani. CS Câmpina - CSS Târgoviște 59-24

În a doua zi a turneului regional găzduit de sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P Hasdeu” Câmpina, echipa feminină sub 15 ani a CS Câmpina a învins clar formația CSS Târgoviște, cu scorul de 59-24.

58 vizualizari
14 apr. 2024 13:45

Liga A Prahova. Progresul Drăgănești - CS Câmpina 3-0

Vecine de clasament înaintea acestei etape, Progresul Drăgănești și CS Câmpina s-au angrenat într-un joc de uzură, destul de monoton și plictisitor, decis de greșeli.