Consiliul Local Poiana Câmpina a aprobat, în cadrul ședinței de aseară, taxele și impozitele pentru anul 2017. În cea mai mare parte, acestea rămân nemodificate comparativ cu anul în curs. Există, totuși, trei categorii importante de impozite care au fost diminuate.
Consilierii din Poiana Câmpina au votat în unanimitate proiectul privind taxele și impozitele locale pentru 2017, proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu. Cele mai importante prevederi ale acestui proiect sunt cele privind impozitul pe clădirile nerezidențiale (atât cele aflate în proprietatea persoanelor fizice, cât și cele aparținând persoanelor juridice) și impozitul pentru terenurile încadrate în categoria curți-construcții. Aceste tipuri de impozite au fost diminuate.
După cum se prevede în proiectul privind taxele și impozitele și după cum a explicat primarul Alin Moldoveanu în cadrul ședinței de aseară (video), reducerea impozitelor menționate se face astfel:
- la impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, a fost diminuată de la 1,3% la 0,5% cota care se aplică asupra valorii impozabile a clădirii, ceea ce va duce la reducerea valorii finale a impozitului
- la impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor juridice, a fost diminuată de la 1,5 la 1% cota care se aplică asupra valorii impozabile a clădirii, ceea ce va duce, de asemenea, la o reducere a valorii finale a impozitului cu până la 45 lei
- reducerea cu 10% a impozitului pentru terenurile cu destinația curți - construcții
În rest, toate celelalte categorii de taxe și impozite rămân nemodificate. Se păstrează, de asemenea, și bonificația de 10% care se acordă contribuabililor pentru plata integrală a impozitelor pe casă, mașină și teren până la primul termen scadent - 31 martie 2017. Vă mai reamintim că, la Poiana Câmpina, anul trecut, impozitul pentru autovehicule au fost redus cu 10% atât pentru populație, cât și pentru agenții economici.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.