Creștinii ortodocși din Protoieria Câmpina sunt așteptați sâmbătă la Pelerinajul de Florii

Social (Categoria articolului)

La Câmpina va avea loc, sâmbătă după-amiază, Pelerinajul de Florii, păstrându-se astfel tradiția ultimilor ani. Vor participa, alături de credincioși, părintele protoiereu Grigore Melnic și preoți de la toate parohiile din municipiu și din localitățile vecine. 

Evenimentul va începe la ora 16.00, când la Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" (fosta bisericuță de lemn din Strada Orizontului) se va oficia slujba Vecerniei Mari. Apoi, la ora 17.00, se va pleca în procesiune prin centrul municipiului, până la Biserica "Sfânta Treime" de pe Strada Mihai Eminescu.  Pelerinajul se va încheia, așadar, la Biserica "Sfânta Treime" unde se vor rosti ectenia de mulțumire și rugăciunea de sfințire a icoanelor și de binecuvântare a pelerinilor.
Procesiunea de Florii este o reînviere a tradiției bisericești din secolele III-IV. Pelerinajul începe după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr și vestește sărbătoarea intrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această procesiune arată de fapt legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.

4754 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pantera neagra 21.04.2016 20:10 Nimic nu poate fi mai frumos, ca asta! Toata cinstea, romanilor cu credinta.

Social

485 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2461 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2701 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2452 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.