La Câmpina va avea loc, sâmbătă după-amiază, Pelerinajul de Florii, păstrându-se astfel tradiția ultimilor ani. Vor participa, alături de credincioși, părintele protoiereu Grigore Melnic și preoți de la toate parohiile din municipiu și din localitățile vecine.
Evenimentul va începe la ora 16.00, când la Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" (fosta bisericuță de lemn din Strada Orizontului) se va oficia slujba Vecerniei Mari. Apoi, la ora 17.00, se va pleca în procesiune prin centrul municipiului, până la Biserica "Sfânta Treime" de pe Strada Mihai Eminescu. Pelerinajul se va încheia, așadar, la Biserica "Sfânta Treime" unde se vor rosti ectenia de mulțumire și rugăciunea de sfințire a icoanelor și de binecuvântare a pelerinilor.
Procesiunea de Florii este o reînviere a tradiției bisericești din secolele III-IV. Pelerinajul începe după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr și vestește sărbătoarea intrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această procesiune arată de fapt legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.