CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Festivalul de Creație și Recreație de la Brebu, prima filă a unei frumoase povești

- Eveniment -

Festivalul de Creație și Recreație de la Brebu, prima filă a unei frumoase povești

Timp de zece zile, în perioada 2-11 august 2021, 22 de voluntari și 46 de copii au avut parte de o experiență inedită în cadrul “Festivalului de Creație și Recreație” din comuna Brebu. Organizatorii cred că este doar prima filă a unei frumoase povești...

A fost greu, dar a fost frumos pentru toată lumea! Ana Maria Răducan a avut o idee faină pentru comuna ei natală, Brebu. Primul pas: a adunat încă patru tineri cu minți creative și mâini îndemânatice, sora ei, Teo, Alice din Timișoara, Iasmina din București și Tobias de la Cluj, cu vârste între 18 și 30 de ani. "De, patru fete cucuiete și-un băiat bălțat, ca să fie de toate", după cum spune inițiatoarea festivalului. Apoi, Ana, Iasmina și Alice au scris proiectul ”Festivalul de Creație și Recreație” și au aplicat pentru a obține finanțare din partea “Corpului European de Solidaritate”, un program european care finanțează idei îndrăznețe de voluntariat acolo unde este nevoie de oameni și resurse. Proiectul a avut succes, au primit finanțare și s-a trecut la următorul pas: toți cinci au pus la "macerat" ideile creative și distractive din martie până în august când avea să înceapă festivalul.
Cei cinci tineri au avut parte de 22 de întâlniri online, fiecare de câte 3 - 5 ore, aproximativ 100 de ore de stat în fața laptopului, timp în care, de la distanță, au pregătit activitățile pentru copii, au stabilit meniul pentru 60 de oameni, au recrutat voluntarii pe sprânceană și au avut întâlniri de lucru împreună, au avut grijă unii de alții în procesul de creație și lucrul în echipă și, cel mai important, au dat tot ce au avut mai bun astfel încât copiii din comuna Brebu să aibă parte de o experiență de neuitat. Intenția lor nu a fost să-i transforme pe copii în mici artiști sau exploratori ai naturii, deși s-a dovedit că aceștia sunt foarte talentați. Ceea ce și-au propus a fost să creeze un spațiu liber de exprimare și sigur din punct de vedere emoțional pentru copii, prin care aceștia să experimenteze moduri creative și distractive de petrecere a timpului liber.

Pe 30 iulie, voluntarii festivalului (unii din diverse colțuri ale țării, alții din Brebu) au venit acasă la Ana și la Teo, în sala de judo a Asociației Sportive Neculai Drăgan, unde avea să aibă loc tabăra de creație și recreație. Timp de două zile s-au cunoscut mai bine și s-au pregătit pentru ceea ce avea să urmeze. S-au împărțit pe ateliere de creație, și-au asumat sarcini - de la gătit, servit mâncarea, la făcut poze, postat pe pagina festivalului și desigur, curățenia necesară după atât de multe activități realizate de un grup așa mare.
Luni, 2 august 2021, a început, cu mari emoții, mult așteptatul “Festival de Creație și Recreație”. Iasmina a fost prima care le-a spus bun venit copiilor, le-a reamintit ce urmează să se întâmple în cadrul celor 10 zile și le-a dat cuvântul colegilor săi să le explice copiilor ce și-au propus să facă în fiecare atelier tematic. Au aflat că urmează să învețe să lucreze în echipă și să deprindă abilități și cunoștințe despre supraviețuire și orientare în natura, că vor testa diferite tehnici de pictură pe pietre, sacoșe, hârtie sau chiar pe haine, li s-a mai spus că vor face teatru de improvizație, că vor învăța să modeleze căni și alte obiecte din lut și că vor descoperi legăturile dintre sunet și mișcare prin intermediul atelierelor de muzică.
Au urmat 10 zile, una și una, pline de emoții, culori, improvizații cu povești despre întâmplări bizare ale celebrităților prin lume, râsete, modelaj, expediții și alte provocări în natură, cântat la fluiere și ritmuri de percuție la bob de orez, jonglerie, crearea unor case și a unei cetăți din lut, realizarea unei perechi de aripi ale imaginației, scriere creativă, o mare vânătoare de comori în parc și un eveniment de celebrare a rezultatelor la Muzeul ”Casa Domnească” din Brebu, unde a avut loc și festivitatea de încheiere a festivalului.
"Cuvintele nu pot descrie ce am trăit în cadrul festivalului, iar pozele sunt un decupaj minimal al momentelor petrecute împreună. Însă, acum la încheiere, putem să vă spunem un lucru cert, am împărtășit bucuria și energia bună creată împreună în comună, pentru că festivalul nu a fost despre noi și ei, ci a fost despre ÎMPREUNĂ! Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în tot acest proces: mulțumim părinților și copiilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, mulțumim sponsorilor și tuturor voluntarilor noștri!", este mesajul Anei Răducan.

Cam aceasta este prima filă a Festivalului de Creație și Recreație de la Brebu, o poveste frumoasă... Dacă vreți să citiți povestea mai detaliată, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului - Facebook.com/FestivaluldeCreațieșiRecreație.


17 Aug 2021 18:55 4699 vizualizari



Comentarii






1289 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2093 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2898 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1910 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV