Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Social (Categoria articolului)

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

Cei 15.000 euro reprezintă finanțare nerambursabilă pentru achiziționarea și instalarea de echipamente în punctele de acces WiFi. ”Este unul dintre proiectele la care am ținut foarte mult, pentru că dincolo de celelalte lucrări de infrastructură, să le spunem clasice, canalizare, modernizare străzi, poduri și podețe etc, ne-a preocupat constant și modernizarea comunei, iar accesul gratuit la internet în cele mai multe dintre spațiile publice din localitate reprezintă un pas înainte uriaș pe care îl facem”, ne-a declarat Alin Moldoveanu, primarul comunei Poiana Câmpina.
Termenul de finalizare pentru achiziția, montajul și instalarea rețelei WIFI4EU este de 18 luni Programul WiFi4EU, cu un buget în valoare totală de 120 de milioane euro, se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Administrațiile locale care s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU pot aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană selectează beneficiarii respectând principiul primul venit, primul servit, dar ținând cont și de respectarea echilibrului geografic.

3956 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1938 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3462 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

2211 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

2060 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.