O câmpineancă preia interimar funcția de președinte al Camerei Deputaților, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Actualitate (Categoria articolului)

Camera Deputaților are un nou președinte în persoana lui Carmen Ileana Mihălcescu. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a stabilit astăzi numirea lui Carmen Mihălcescu ca președinte interimar, decizie care vine în urma condamnării lui Liviu Dragnea la trei ani și șase luni închisoare cu executare. Carmen Mihălcescu este deputat PSD și unul dintre cei trei vicepreședinți ai Camerei. Ea va deține interimatul până la alegerea unui nou președinte.

În următoarele zile, Comisia Juridică a Camerei Deputaților va constata, conform procedurilor legale, vacantarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea și încetarea de drept a mandatului acestuia ca președinte al Camerei Deputaților. Apoi, Biroul Permanent va convoca plenului Camerei Deputaților pentru alegerea unui nou președinte. Până acum, PNL a anunțat că o va propune pe Raluca Turcan pentru funcția de președinte, iar USR - pe deputatul Stelian Ion.
Revenind la Carmen Mihălcescu, vă reamintim că ea este de mai multă vreme una dintre contestatarii lui Liviu Dragnea. În toamna anului trecut, împreună cu alți colegi din PSD, printre care Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea, Marian Neacșu și Paul Stănescu, Carmen Mihălcescu a semnat scrisoarea publică prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea din toate funcțiile deținute, spre binele unității partidului și pentru a nu fi periclitat parcursul european al României.
Carmen Ileana Mihălcescu este câmpineancă la origini. A absolvit Liceul “Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Drept din București și Colegiul Național de Apărare. Este fiica fostului președinte al Judecătoriei Câmpina, Constantin Dănescu.
(Sursă foto - Mediafax)

5110 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

763 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.