În ședința din luna decembrie a Consiliului Local Câmpina se intenționează dezbaterea unui proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020. Conform hotărârii Consiliului Local nr. 41 din 23 aprilie 2019, taxele și impozitele aferente anului 2020 vor fi indexate cu rata inflației, ceea ce înseamnă o majorare cu 4,6%. Acum, înaintea aprobării efective a taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor, Primăria Câmpina a lansat o consultare publică, la care îi invită pe toți cei interesați să transmită în scris propuneri, sugestii sau recomandări până la data de 14 noiembrie 2019.
La fel ca și în cazul altor consultări publice organizate de Primăria Câmpina, se admit doar propunerile venite în scris, fie direct la Registratura Primăriei, fie prin poșta clasică, poșta electronică sau prin fax.
Proiectul propus de administrația locală prevede majorarea impozitelor și taxelor cu 4,6%, adică rata inflației din anul precedent. De asemenea, se instituie o nouă taxă - 50 lei/persoane fizice și 100 lei/persoane juridice, pentru persoanele care solicită eliberarea istoricului de rol fiscal și istoricului de rol agricol, inițiatorii argumentând cu volumul mare de muncă pentru documentarea acestora.
Și ar mai fi o discuție care merită făcută. Prin proiectul de aprobare a taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor se propune majorarea unor tarife și rotunjirea acestora la nivel de leu (în cazul taxei speciale pentru oficierea căsătoriei în afara programului normal de lucru al Primăriei) și la nivelul fracțiunii de 50 de bani (în cazul tarifelor de intrare la Muzeul Hasdeu), dar multe alte taxe rămân la valori comice, greu de instrumentat: taxa WC public - 1,20 lei; taxa parcare - 2,20 lei; taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă - 530,10 lei; taxa utilizare locuri de staționare pentru taxi - 106,10 lei și, din păcate, exemplele ar putea continua. De ce nu se găsește o soluție civilizată de a avea un tarif ușor de plătit de către cetățean, ușor de încasat de angajații Primăriei? Și soluția este extrem de simplă și nu este prima dată când o prezentăm - nu există nicio lege care să împiedice Consiliul Local să scadă o taxă până la un anumit nivel, astfel încât, aplicându-i-se indexarea cu rata inflației, să se ajungă la un tarif de oameni normali.
În urmă cu mai mulți ani, încă de pe vremea primarului Horia Tiseanu, în Câmpina s-au montat în mai multe stații de transport public local niște chioșcuri, este drept, foarte mici, alături de care se află un spațiu acoperit pentru călători.
Apa distribuită în rețeua publică de la Breaza este infestată cu Clostridium. Se menține interdicția consumului de apă de la robinet, măsură dispusă încă de săptămâna trecută, când locuitorii orașului au semnalat că apa este tulbure și urât mirositoare.
În toamna anului trecut, Consiliul Local Câmpina - chiar la ultima ședință din mandatul precedent - a decis ca terenul de minifotbal de lângă ștrandul de la Casa Tineretului să fie dat în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Și sunt luni bune de când acest teren arată ca un loc al nimănui...
Din anul 2019, la Câmpina nu s-a mai organizat evenimentul ”Nunta de Aur”, dedicat cuplurilor care au împlinit în anul respectiv 50 ani de căsătorie.