Până pe 14 noiembrie 2019, Primăria Câmpina așteaptă propuneri pentru proiectul de indexare cu rata inflației a taxelor și impozitelor locale pentru 2020

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința din luna decembrie a Consiliului Local Câmpina se intenționează dezbaterea unui proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020. Conform hotărârii Consiliului Local nr. 41 din 23 aprilie 2019, taxele și impozitele aferente anului 2020 vor fi indexate cu rata inflației, ceea ce înseamnă o majorare cu 4,6%. Acum, înaintea aprobării efective a taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor, Primăria Câmpina a lansat o consultare publică, la care îi invită pe toți cei interesați să transmită în scris propuneri, sugestii sau recomandări până la data de 14 noiembrie 2019.

La fel ca și în cazul altor consultări publice organizate de Primăria Câmpina, se admit doar propunerile venite în scris, fie direct la Registratura Primăriei, fie prin poșta clasică, poșta electronică sau prin fax.
Proiectul propus de administrația locală prevede majorarea impozitelor și taxelor cu 4,6%, adică rata inflației din anul precedent. De asemenea, se instituie o nouă taxă - 50 lei/persoane fizice și 100 lei/persoane juridice, pentru persoanele care solicită eliberarea istoricului de rol fiscal și istoricului de rol agricol, inițiatorii argumentând cu volumul mare de muncă pentru documentarea acestora. 
Și ar mai fi o discuție care merită făcută. Prin proiectul de aprobare a taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor se propune majorarea unor tarife și rotunjirea acestora la nivel de leu (în cazul taxei speciale pentru oficierea căsătoriei în afara programului normal de lucru al Primăriei) și la nivelul fracțiunii de 50 de bani (în cazul tarifelor de intrare la Muzeul Hasdeu), dar multe alte taxe rămân la valori comice, greu de instrumentat: taxa WC public - 1,20 lei; taxa parcare - 2,20 lei; taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă - 530,10 lei; taxa utilizare locuri de staționare pentru taxi - 106,10 lei și, din păcate, exemplele ar putea continua. De ce nu se găsește o soluție civilizată de a avea un tarif ușor de plătit de către cetățean, ușor de încasat de angajații Primăriei? Și soluția este extrem de simplă și nu este prima dată când o prezentăm - nu există nicio lege care să împiedice Consiliul Local să scadă o taxă până la un anumit nivel, astfel încât, aplicându-i-se indexarea cu rata inflației, să se ajungă la un tarif de oameni normali.

4053 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cathy 01.11.2019 22:26 Voi face demersurile necesare pentru a institui si o taxa pe prostie. Si cand vom mai vedea alei tobogan, treceri de pietoni in stalpi si altele asemenea, sa devina obligatoriu ca primarul, viceprimarul, dirigintele de santier, proiectantul, toti cei implicati, sa o plateasca! Fara exceptie! Eu as propune ca o astfel de taxa sa fie de 100.000 lei, ca sa caste ochii! Cine e de acord cu mine?
  • Stefan 02.11.2019 19:10 La bugetari s-au marit salariile de cateva ori, dar noua, cei din mediul privat, cine ne da 5% in plus, ca sa putem plati majorarea impozitelor? Ca sa nu mai spun de scumpirea tuturor celorlalte utilitati. SI ne bucuram ca prostii ca au cativa lei la pensionari!

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.