Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

Actualitate (Categoria articolului)

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

Polițiștii au interceptat autoturismul respectiv și nu mică le-a fost mirarea când la volan au descoperit o fată de 18 ani, care nu avea permis de conducere, dar căreia mama ei, aflată în dreapta, îi încredințase autoturismul pentru a-l conduce, deși știa că nu posedă permis de conducere. Fetei i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
În vreme ce fata va avea de tras mulți ani de aici înainte având povara acestui dosar penal, mama - vinovatul moral al situației - nu va suporta rigorile legii.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3243 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 27.03.2023 22:11 Articolul 335, legea 286 pe 2009, aliniatul 2 & 3 spune clar ca: (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive. Deci, automat, si persoana care a incredintat acel vehicul poate fi sanctionata.
  • Meh.... 28.03.2023 12:39 Poate ca o invata sa conduca masina. Fata nu trebuia sa opreasca, treabuia sa conduca normal, sa zambeasca la ei si sa continue fara a arata frica.

Actualitate

1100 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1484 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

683 vizualizari
21 sept. 2023 16:12

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Programul și delegările

Ajunsă la etapa a 8-a, Liga A Prahova programează la finalul acestei săptămâni noi partide. Iată programul și delegările: