Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

Actualitate (Categoria articolului)

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

Polițiștii au interceptat autoturismul respectiv și nu mică le-a fost mirarea când la volan au descoperit o fată de 18 ani, care nu avea permis de conducere, dar căreia mama ei, aflată în dreapta, îi încredințase autoturismul pentru a-l conduce, deși știa că nu posedă permis de conducere. Fetei i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
În vreme ce fata va avea de tras mulți ani de aici înainte având povara acestui dosar penal, mama - vinovatul moral al situației - nu va suporta rigorile legii.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3379 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 27.03.2023 22:11 Articolul 335, legea 286 pe 2009, aliniatul 2 & 3 spune clar ca: (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive. Deci, automat, si persoana care a incredintat acel vehicul poate fi sanctionata.
  • Meh.... 28.03.2023 12:39 Poate ca o invata sa conduca masina. Fata nu trebuia sa opreasca, treabuia sa conduca normal, sa zambeasca la ei si sa continue fara a arata frica.

Actualitate

682 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

910 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1805 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1566 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.