Un mare maestru filipinez îi învață pe polițiștii români tehnici de pregătire profesională, la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina are loc, în aceste zile, un stagiu de pregătire al unui număr de 80 instructori din cadrul Direcțiilor de Pregătire Profesională din Inspectoratul General al Poliției Române. Stagiul este condus de un mare maestru filipinez în arte marțiale, președintele Federației de Arte Marțiale din Filipine, Tuhon Mel Tortal.

Pe parcursul mai multor zile, cei mai buni instructori din cadrul Poliției Române participă la acest stagiu unde vor deprinde noi tehnici de imobilizare a persoanelor, dar și de extragere a unor persoane din autovehicule, acestea fiind predate de maestrul în arte marțiale din Filipine. De asemenea, au fost prezentate și tehnici de folosire a unui nou instrument intrat de curând în datorea Poiției Române - bastonul telescopic. Apoi, cursanții din acest stagiu de la Câmpina îi vor instrui la rândul lor pe alți polițiști din cadrul fiecărui Inspectorat Județean de Poliție.
”În urmă cu un an, conceptul de pregătire profesională a fost introdus în Poliția Română, cu specializarea instructorilor. La bagajul de cunoștințe al instructorilor adăugăm prin acest stagiu noi cunoștințe având invitat pe președintele federației de arte marțiale din Filipine, un profesionist desăvârșit, care ne împărtășește din cunoștințele sale - folosirea mijloacelor din dotare, cu precădare bastonul telescopic, dar și cătușele, lanterna tactică, dar și tehnici cu mână liberă. Bastonul telescopic se interpune, practic, între folosirea forței fizice și folosirea forței letale. Programul de pregătire abordează folosirea bastonului telescopic, folosirea de tehnici cu mâna liberă pentru imobilizarea persoanelor necooperante, extagerea din autovehicule și încătușarea. Toate se finalizează cu imobilizarea pesoanei necooperante. Nu învățăm polițiștii să se bată, ci să folosească eficient mijloacele din dotare”, a declarat comisar șef Marius Bălan, directorul Direcției de Pregătire Profesională din Inspectoratul General al Poliției Române.

2530 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pinoy 10.09.2022 14:50 Daca vreti unul filipinez care poata sa va ajute cu cele mai bune metode impotriva criminalilor, aduceti-l pe Rodrigo Duterte de la ei. El e mai specialist in chestii din astea si are mare succes.

Actualitate

390 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

515 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

318 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

63 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.