La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina are loc, în aceste zile, un stagiu de pregătire al unui număr de 80 instructori din cadrul Direcțiilor de Pregătire Profesională din Inspectoratul General al Poliției Române. Stagiul este condus de un mare maestru filipinez în arte marțiale, președintele Federației de Arte Marțiale din Filipine, Tuhon Mel Tortal.
Pe parcursul mai multor zile, cei mai buni instructori din cadrul Poliției Române participă la acest stagiu unde vor deprinde noi tehnici de imobilizare a persoanelor, dar și de extragere a unor persoane din autovehicule, acestea fiind predate de maestrul în arte marțiale din Filipine. De asemenea, au fost prezentate și tehnici de folosire a unui nou instrument intrat de curând în datorea Poiției Române - bastonul telescopic. Apoi, cursanții din acest stagiu de la Câmpina îi vor instrui la rândul lor pe alți polițiști din cadrul fiecărui Inspectorat Județean de Poliție.
”În urmă cu un an, conceptul de pregătire profesională a fost introdus în Poliția Română, cu specializarea instructorilor. La bagajul de cunoștințe al instructorilor adăugăm prin acest stagiu noi cunoștințe având invitat pe președintele federației de arte marțiale din Filipine, un profesionist desăvârșit, care ne împărtășește din cunoștințele sale - folosirea mijloacelor din dotare, cu precădare bastonul telescopic, dar și cătușele, lanterna tactică, dar și tehnici cu mână liberă. Bastonul telescopic se interpune, practic, între folosirea forței fizice și folosirea forței letale. Programul de pregătire abordează folosirea bastonului telescopic, folosirea de tehnici cu mâna liberă pentru imobilizarea persoanelor necooperante, extagerea din autovehicule și încătușarea. Toate se finalizează cu imobilizarea pesoanei necooperante. Nu învățăm polițiștii să se bată, ci să folosească eficient mijloacele din dotare”, a declarat comisar șef Marius Bălan, directorul Direcției de Pregătire Profesională din Inspectoratul General al Poliției Române.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.