Pistele de aeromodelism și carting de la Câmpina mai au de așteptat. Mai întâi, se va face un studiu de impact

Actualitate (Categoria articolului)

Propunerea consilierilor Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL) de a se reamplasa și amenaja o pistă de aeromodele și carting pe terenul situat lângă fostul Sat de Vacanță mai are de așteptat. A fost cel mai discutat subiect al ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 25 februarie, iar la final, soluția a fost de retrimitere a proiectului la inițiatori până se va realiza un studiu de impact asupra sănătății locuitorilor cartierului Voila.

Primele discuții le-au inițiat consilierii PMP, care au cerut realizarea înainte de investiție a unui studiu de impact și obținerea semnăturilor de la vecini că sunt de acord cu proiectul. Ulterior, au renunțat la ultima parte a amendamentului. În spriinul lor au venit și consilierii PSD-ProRomânia, care prin vocea lui Andrei Duran au cerut retragerea proiectului până se va realiza studiul de impact, până va fi prins pe lista proiectelor cu fonduri europene. ”Nu înțeleg de ce această grabă și la ce folosește proiectul în actuala formă”, a fost lait-motivul luărilor de cuvânt ale lui Duran. 
Inițiatorii au susținut că nu este nevoie de un studiu de impact, atâta vreme cât doar se stabilește practic destinația acestui teren, urmând ca pentru obținerea autorizației de construire a pistelor să se stabilească de specialiști dacă este nevoie sau nu și de un studiu de impact.
Au fost discuții lungi, sterile, fiecare parte apărându-și punctul de vedere, chiar dacă argumentele nu erau întotdeauna... ”indubitabile”.
În cele din urmă, la propunerea președintelui de ședință, Liviu Dumitrache (USR), și cu votul favorabil al consilierilor Bogdan Ene, Marius Anghelescu, Aron Sabo (PMP), Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran (PSD), Dan Nica, Florin Marcu (PNL), Liviu Davidescu (ProRomânia) și Liviu Dumitrache (USR), proiectul a fost retrimis inițiatorilor.
Acum, parcă nu e tocmai fair-play, chiar din partea consilierilor PMP să vină cu asemenea argumente, în condițiile în care anul trecut, atunci când tocmai liderul PMP a inițiat și s-a ocupat de proiectul de reparații pe vechiul amplasament, situat la intersecția străzilor I.H. Rădulescu, Drumul Taberei și Siretului, ajungându-se până la finalizarea licitației, nu a fost nevoie nici de studiu de impact, nici de altceva, chiar dacă pista are la doar câteva zeci de metri de case. Dar, așa e în politică, astfel că iubitorii aeromodelismului și cartingului vor mai avea ceva de așteptat până când vor putea avea o pistă pentru aceste sporturi, iar momentul aniversării celor 50 de ani de la înființarea primei piste, moment la care a participat Henri Coandă, va fi, probabil, trecut cu vederea.

4153 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mocanu D 28.02.2021 18:32 Proiectul este bun, dar locația prezintă multe inconveniente atât din punct de vedere functional al pistei cat si al impactului asupra populației învecinate. Asteptam studiul de impact. Multumim.
  • Coco Channel 01.03.2021 12:28 Voi astia cu ''sanatatea locuitorilor'',cat de penibili puteti fi:daca va deranjeaza zgomotul de la carturi mergeti ma in Africa!Daca v-ati ingrijora cu adevarat de sanatatea cetatenilor vedeti cum se folosesc banii asiguratilor,cautati solutii pentru cresterea nivelului de trai.Peste100 de ani a functionat Rafinaria si nu au fost cazuri de imbolnavire in oras(plus motocros si antrenamente pe Muscel),acum va dati loviti mai rau ca cei din Monte Carlo.Grotesc.

Actualitate

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.