Pistele de aeromodelism și carting de la Câmpina mai au de așteptat. Mai întâi, se va face un studiu de impact

Actualitate (Categoria articolului)

Propunerea consilierilor Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL) de a se reamplasa și amenaja o pistă de aeromodele și carting pe terenul situat lângă fostul Sat de Vacanță mai are de așteptat. A fost cel mai discutat subiect al ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 25 februarie, iar la final, soluția a fost de retrimitere a proiectului la inițiatori până se va realiza un studiu de impact asupra sănătății locuitorilor cartierului Voila.

Primele discuții le-au inițiat consilierii PMP, care au cerut realizarea înainte de investiție a unui studiu de impact și obținerea semnăturilor de la vecini că sunt de acord cu proiectul. Ulterior, au renunțat la ultima parte a amendamentului. În spriinul lor au venit și consilierii PSD-ProRomânia, care prin vocea lui Andrei Duran au cerut retragerea proiectului până se va realiza studiul de impact, până va fi prins pe lista proiectelor cu fonduri europene. ”Nu înțeleg de ce această grabă și la ce folosește proiectul în actuala formă”, a fost lait-motivul luărilor de cuvânt ale lui Duran. 
Inițiatorii au susținut că nu este nevoie de un studiu de impact, atâta vreme cât doar se stabilește practic destinația acestui teren, urmând ca pentru obținerea autorizației de construire a pistelor să se stabilească de specialiști dacă este nevoie sau nu și de un studiu de impact.
Au fost discuții lungi, sterile, fiecare parte apărându-și punctul de vedere, chiar dacă argumentele nu erau întotdeauna... ”indubitabile”.
În cele din urmă, la propunerea președintelui de ședință, Liviu Dumitrache (USR), și cu votul favorabil al consilierilor Bogdan Ene, Marius Anghelescu, Aron Sabo (PMP), Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran (PSD), Dan Nica, Florin Marcu (PNL), Liviu Davidescu (ProRomânia) și Liviu Dumitrache (USR), proiectul a fost retrimis inițiatorilor.
Acum, parcă nu e tocmai fair-play, chiar din partea consilierilor PMP să vină cu asemenea argumente, în condițiile în care anul trecut, atunci când tocmai liderul PMP a inițiat și s-a ocupat de proiectul de reparații pe vechiul amplasament, situat la intersecția străzilor I.H. Rădulescu, Drumul Taberei și Siretului, ajungându-se până la finalizarea licitației, nu a fost nevoie nici de studiu de impact, nici de altceva, chiar dacă pista are la doar câteva zeci de metri de case. Dar, așa e în politică, astfel că iubitorii aeromodelismului și cartingului vor mai avea ceva de așteptat până când vor putea avea o pistă pentru aceste sporturi, iar momentul aniversării celor 50 de ani de la înființarea primei piste, moment la care a participat Henri Coandă, va fi, probabil, trecut cu vederea.

5070 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mocanu D 28.02.2021 18:32 Proiectul este bun, dar locația prezintă multe inconveniente atât din punct de vedere functional al pistei cat si al impactului asupra populației învecinate. Asteptam studiul de impact. Multumim.
  • Coco Channel 01.03.2021 12:28 Voi astia cu ''sanatatea locuitorilor'',cat de penibili puteti fi:daca va deranjeaza zgomotul de la carturi mergeti ma in Africa!Daca v-ati ingrijora cu adevarat de sanatatea cetatenilor vedeti cum se folosesc banii asiguratilor,cautati solutii pentru cresterea nivelului de trai.Peste100 de ani a functionat Rafinaria si nu au fost cazuri de imbolnavire in oras(plus motocros si antrenamente pe Muscel),acum va dati loviti mai rau ca cei din Monte Carlo.Grotesc.

Actualitate

1095 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1138 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1225 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

875 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.