Elevi din Spania, Italia și Franța au poposit la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul proiectul european Eramus+ ”All different, all equal”, derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina, în parteneriat cu școli din Spania, Italia și Franța, după deschiderea care a avut loc luni, în ziua următoare delegațiile celor patru școli au fost primite la sediul Primăriei municipiului Câmpina de Alin Moldoveanu.

După o foarte scurtă prezentare a orașului și a sa personală, primarul Alin Moldoveanu a răspuns întrebărilor celor prezenți, reprezentanți ai tuturor celor patru școli implicate în acest proiect - College ”Henri Bourrillon”, din Mende - Franța, IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera - Italia, precum și Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina. Discuția a alunecat rapid spre sport, după ce Alin Moldoveanu și-a impresionat oaspeții cu performanțele sale în arte marțiale. Le-a răspuns tuturor celor care au avut câte ceva de întrebat, dar cele mai savurate momente au fost cele în care Alin Moldoveanu a răspuns următoarelor întrebări: ”Când va fi gata școala noastră?”, întrebare adresată de un elev al Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu”, dar mai ales cea ”De ce nu are Câmpina o piață centrală?”, adresată de un elev italian, care nu s-a referit la piață ca loc de unde pot fi cumpărate legume și zarzavaturi, ci la o piață centrală, așa cum întâlnim prin toate marile orașe ale Europei. Dacă la prima întrebare, Moldoveanu a explicat că termenul este de finalizare în septembrie, dar lucrările vor fi gata înainte de finalul acestui an școlar, cea de-a doua întrebare i-a ridicat mingea la fileu pentru a discuta despre pasajul subteran, care pe plan local a iscat atâtea furtuni și pasiuni. Oricum, dacă un străin vine să întrebe așa ceva la Câmpina, probabil că ar fi fost mai potrivit să îi răspundă elevului din Italia la această întrebare consilierii care se opun acum proiectului privind pasajul subteran și regenerării urbane de deasupra sa, care echivalează cu o viitoare piață despre care întrebase elevul italian.
La final, așa cum se obișnuiește în astfel de situații, cadrele didactice de la școlile din acest proiect, dar și toți participanții s-au pozat pe scările primăriei cu Alin Moldoveanu, dar nu mai înainte ca oaspeții să viziteze biroul primarului, plin cu trofee și diplome din activitatea sa sportivă.

2750 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

178 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

224 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

1189 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

57 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.