Elevi din Spania, Italia și Franța au poposit la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul proiectul european Eramus+ ”All different, all equal”, derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina, în parteneriat cu școli din Spania, Italia și Franța, după deschiderea care a avut loc luni, în ziua următoare delegațiile celor patru școli au fost primite la sediul Primăriei municipiului Câmpina de Alin Moldoveanu.

După o foarte scurtă prezentare a orașului și a sa personală, primarul Alin Moldoveanu a răspuns întrebărilor celor prezenți, reprezentanți ai tuturor celor patru școli implicate în acest proiect - College ”Henri Bourrillon”, din Mende - Franța, IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera - Italia, precum și Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina. Discuția a alunecat rapid spre sport, după ce Alin Moldoveanu și-a impresionat oaspeții cu performanțele sale în arte marțiale. Le-a răspuns tuturor celor care au avut câte ceva de întrebat, dar cele mai savurate momente au fost cele în care Alin Moldoveanu a răspuns următoarelor întrebări: ”Când va fi gata școala noastră?”, întrebare adresată de un elev al Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu”, dar mai ales cea ”De ce nu are Câmpina o piață centrală?”, adresată de un elev italian, care nu s-a referit la piață ca loc de unde pot fi cumpărate legume și zarzavaturi, ci la o piață centrală, așa cum întâlnim prin toate marile orașe ale Europei. Dacă la prima întrebare, Moldoveanu a explicat că termenul este de finalizare în septembrie, dar lucrările vor fi gata înainte de finalul acestui an școlar, cea de-a doua întrebare i-a ridicat mingea la fileu pentru a discuta despre pasajul subteran, care pe plan local a iscat atâtea furtuni și pasiuni. Oricum, dacă un străin vine să întrebe așa ceva la Câmpina, probabil că ar fi fost mai potrivit să îi răspundă elevului din Italia la această întrebare consilierii care se opun acum proiectului privind pasajul subteran și regenerării urbane de deasupra sa, care echivalează cu o viitoare piață despre care întrebase elevul italian.
La final, așa cum se obișnuiește în astfel de situații, cadrele didactice de la școlile din acest proiect, dar și toți participanții s-au pozat pe scările primăriei cu Alin Moldoveanu, dar nu mai înainte ca oaspeții să viziteze biroul primarului, plin cu trofee și diplome din activitatea sa sportivă.

2353 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: