CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Strategia Smart City a Câmpinei se află în consultare publică până pe 13 februarie 2023

- Actualitate -

Strategia Smart City a Câmpinei se află în consultare publică până pe 13 februarie 2023

Primăria municipiului Câmpina a anunțat că până la data de 13 februarie 2023 se află în consultare publică proiectul privind aprobarea Strategiei Smart City pentru municipiul Câmpina. Persoanele interesate pot trimite până la data menționată propuneri. Documentația poate fi consultată aici.

Strategia Smart City pentru municipiul Câmpina pleacă de la o situație actuală destul de precară. Documentul analizează situația actuală privind mai multe componente. Astfel, au fost analizate educația SMART (unde infrastructura din unitățile de învățământ nu permite o digitalizare accelerată), mobilitatea inteligentă (unde acum se încearcă primii pași), administrația inteligentă (cam în aceeași situație cu mobilitatea), economia inteligentă (unde au fost trecute în revistă aspecte privind capitalul uman, social, urbanism, infrastructură și IT), mediul inteligent (din 2020, Câmpina având o stație de monitorizare a calității aerului, dar se amintește și situația batalurilor de gudroane) și modul de viață inteligent.
După ce sunt trecute în revistă punctele tari și punctele slabe ale fiecăreia dintre aceste componente, Strategia face referire la o serie de proiecte care pot aduce Câmpina la statutul de smart city. Dintre țintele fixate de Strategia Smart City pentru Câmpina, câteva dintre cele mai interesante sunt: până în anul 2030, 50% dintre locuitorii Câmpinei ar trebui să utilizeze servicii digitale; în toate unitățile de învățământ vor trebui implementate mijloace educaționale, care să asigure digitalizarea procesului de învățământ.
De asemenea, sunt propuse 25 de proiecte, primele cinci dintre acestea, care vor trebui realizate până în anul 2025, fiind următoarele:
- sistem de monitorizare și informare privind starea rețelelor de utilități și a lucrărilor specifice acestora;
- monitorizarea și controlul consumului de energie și a funcționării sistemelor de încălzire și climatizare în cadrul clădirilor publice și a celor rezidențiale;
- sistem integrat de management al mobilității cu accent pe transportul public, mobilitate alternativă de tip bike sharing și soluții inteligente de management al traficului, inclusiv sistem smart de treceri de pietoni semaforizate și managementul parcărilor;
- sistem informatic de tip ERP / GRP (Enterprise Resource Planning / Governament Resource Planning) instalat la nivelul instituțiilor coordonate de administrația publică locală (inclusiv școli) și integrarea cu sistemul similar de la nivelul primăriei;
- elaborarea arhitecturii sistemului suport pentru implementarea platformei integrate Smart City și dezvoltarea unor instrumente software de gestionare a aplicațiilor și platformelor de smart city.
După finalizarea procedurii de consultare publică, cel mai probabil chiar la finalul acestei luni, Strategia Smart City pentru municipiul Câmpina va ajunge pe masa consilierilor locali.


05 Feb 2023 13:03 1828 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1802 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1967 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2007 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2383 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV