A fost semnat contractul de execuție pentru creșa din cartierul Voila, din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe. Printre cele 15 creșe pentru care s-a semnat contractul de execuție se numără și cea de la Câmpina, care va fi realizată în cartierul Voila (foto), pe un teren din imediata vecinătate a Școlii Gimnaziale nr. 3.

Câmpina se află pe lista localităților unde se vor construi creșe mici, alături de Petroșani și Motru, în vreme ce la Drobeta Turnu Severin, Călărași, Marghita, Moreni și Caransebeș vor fi construite creșe medii, iar la Alba Iulia, Oradea, Deva, Otenița, Lugoj și Sectorul 2 București se vor construi creșe mari.
Investiția se va realiza prin CNI (Compania Națională de Investiții) și va cuprinde săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie, cabinet medical, spații administrative și un loc de joacă în aer liber. De asemenea, vor fi montate panouri solare pe acoperșul creșei pentru a asigura din surse regenerabile o parte din energia necesară funcționării clădirii. De altfel, va fi prima instituție publică din Câmpina pe care se montează de la bun început astfel de panouri solare.
Acum, odată cu semnarea contractului de execuție, urmează emiterea autorizației de construire și apoi emiterea ordinului de începere efectivă a lucrărilor.

2170 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.06.2022 13:52 Câmpina - Petroșani - Motru. Vedeți, din acest motiv vrea să facă o mare gaură în pământ.

Actualitate

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.