Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Eveniment (Categoria articolului)

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Desertul echipei Belvedere a fost extrem de apreciat de juriu, echipa fiind la un pas de medalia de aur, pe care în final a obținut-o Elveția. Este cea de-a treia medalie olimpică obținută e echipa județelor Brașov și Prahova, după aurul din 2016 și argintul din 2020.
Echipa Belvedere este condusă de Chef Ioan Florescu și formată din profesioniști renumiți în domeniul gastronomiei, precum Ioan Cristian Popa, Cornelia Ghișoi (singura Lady Chef din România şi din sud-estul Europei), Daniel Buzea, Alexandra Donosa și Paul Holhoș, alături de cei doi cofetari de la Dulcelle Câmpina, Carmela Dragomir și Ioana Bunea. Echipa este susținută de Macromex Horeca prin brandurile sale (Food&Glory, Edenia, Corso, La Strada) și cele partenere (Philadelphia, La Lorraine și Dr. Oetker).
1.800 de participanți din 67 de țări concurează la Olimpiada Culinară Internațională IKA, care se desfășoară la Stuttgart în perioada 2-7 februarie 2024. Este un eveniment de referință în lumea gastronomiei, care se desfășoară, ca și olimpiadele sportive, din patru în patru ani.

2108 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

537 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1727 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

615 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

791 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.