Opt medalii de aur pentru OK Silva la Balcaniada de orientare sportivă. Pe 1-2 octombrie, concurs și la Câmpina

Sport (Categoria articolului)

La sfârșitul lunii august, a avut loc in localitățile Sibiu și Victoria o nouă ediție (a X-a), a Balcaniadei de Orientare Sportivă, denumită mai nou Campionatele Sud-est Europene de Orientare Sportivă. Au participat aproximativ 630 concurenți din 17 țări, respectiv din aproape toate țările balcanice, dar și din Germania, Franța, Italia și Norvegia.

Clubul Sportiv OK Silva Câmpina, condus de Mihai Tudorache, a participat cu un număr de opt sportivi, iar dintre aceștia s-au remarcat Alexia Mihaela Tudorache, Ana Maria Tudorache, Ilie Crețu și Mircea Ticleanu, sportivi care au fost multipli medaliați la categoriile lor de vârstă. În total, CS OK Silva a obținut la Balcaniadă opt medalii de aur și una de argint, iar la campionatele naționale desfășurate concomitent cu Balcaniada - nouă medali de aur și două de argint. Dintre cei enumerați anterior se cuvine să menționăm pe Alexia Tudorache, care a câștigat titlurile de campion național și medalia de aur la probele de sprint și medie distanță. La proba de ștafeta din cadrul Balcaniadei, ștafeta României, la categoria 16 ani, formată din trei sportive (Alexia Mihaela Tudorache - OK Silva, Sara Bojte - Transilva Cluj, Diana Pop - Chimia Victoria) a obținut locul 1 și medalia de aur, învingând redutabile adversare din Bulgaria, Turcia și Moldova.
Concursul de sprint la orientare, organizat în centrul orașului Sibiu a fost remarcabil prin simplul motiv că cei peste 600 de participanți care au alergat au fost un model sportiv de urmat pentru turiștii și locuitorii Sibiului, Piața Mare din centrul orașului fiind arena de sosire și premiere a concursului. Iar alergările prin pădure la probele de medie și lungă distanță și ștafeta au fost savurate de către toți concurenții.
CS OK Silva a participat în anul 2022 la competițiile organizate la nivel național, iar la nivel internațional, sportivii săi au fost prezenți la diferite competiții printre cele mai importante fiind Campionatele Europene de la Salgotarjan - Ungaria, Campionatele de Orientare ale Bavariei de la Bodenmais și Cupa Bulgariei, concurs desfășurat la Obzor. La toate aceste competiții, sportivii de la clubul câmpinean s-au remarcat și au urcat pe podiumul de premiere.
La finalul aceste luni și începutul lunii următoare, între 30 septembrie și 2 octombrie, Clubul OK SILVA va organiza un nou concurs de orientare în zona Bulevard - Seva, din Câmpina, și în pădurea de la marginea comunei Poiana Câmpina. Pe 30 septembrie, în zona terenului sintetic de la Căminul Petrol, se va organiza un concurs demo de orientare pentru elevii și locuitorii din Câmpina, concurs care face parte din proiectul ”Câmpina, ne mișcăm din nou în aer liber”, proiect cofinanțat de Primăria municipiului Câmpina în baza Legii 350. ”Îi invităm pe toți câmpinenii dornici de mișcare în aer liber la activitățile noastre din acel week-end. De asemenea, activitatea demonstrativă de vineri, 30 septembrie, o vom organiza împreună cu Școala Gimnazială Ion Câmpineanu și sperăm să participe peste 200 copii din clasele I-IV. Sigur, ne-am dori ca la acaestă actvitate să vin mult mai mulți copii de la toate școlile din Câmpina, intenționând cu acel prilej să facem și o selecție pentru clubul nostru și să inițiem cât mai mulți copii în tainele acestei frumoase discipline - orientarea sportivă”, ne-a precizat Mihai Tudorache, președintele CS OK Silva Câmpina.

3437 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 03.09.2022 20:54 Felicitări👏
  • RVC 04.09.2022 07:27 Felicitari familiei Tudorache, care prin ambitia lui Mihai, reuseste sa tina stindardul Orientarii turistice la Campina SUS !!! Bravo Mihai !

Sport

741 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1586 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

226 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

370 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.