CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Momente inedite pentru marcarea împlinirii a 154 ani de la nașterea Iuliei Hasdeu

- Eveniment -

Momente inedite pentru marcarea împlinirii a 154 ani de la nașterea Iuliei Hasdeu

Pe 14 noiembrie 1869 se năștea geniala fiică a savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, Iulia. Chiar dacă nu a fost niciodată la Câmpina, Iulia Hasdeu este un nume strâns legat de cultura câmpineană, prin ridicarea aici a unui castel, de către tatăl său, după planurile dictate chiar de Iulia, prin spiritism, după moartea prematură a acesteia.

Pentru a marca în mod deosebit împlinirea a 154 ani de la nașterea Iuliei Hasdeu, Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”, în unele cazuri și cu sprjinul altor instituții, organizează mai multe evenimente, unele dintre ele inedite.
”Povești fără sfârșit”, cu Adrian Munteanu
Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 11.00, la Castelul ”Iulia Hasdeu” va avea loc spectacolul ”Povești fără sfârșit”, cu autor și interpret Adrian Munteanu. O poveste care va cuprinde text, muzică, imagine, montaj și, desigur, interpretare, un spectacol cum nu a mai avut loc la Castelul de la Câmpina.
”Reînvierea unei viziuni” - rochia Iuliei Hasdeu va fi expusă la Castel
În aceeași zi, dar de la ora 12.00, rochia gândită și creionată de Iulia Hasdeu va fi expusă la Castel. Rochia este creată după schițele autentice, vechi de aproximativ 137 ani, și va fi prezentată în cadrul unei acțiuni inedite în colaborare cu Lace Magazine.
Festivitatea de premiere a Concursului Național de Poezie ”Iulia Hasdeu”
Duminică, 12 noiembrie, de la ora 12.00, la Castelul ”Iulia Hasdeu” va avea loc premierea Concursului Național de Poezie purtând numele genialei fiice a savantului B.P. Hasdeu. Concursul a fost organizat de Casa de Cultură ”Ion Luca Caragiale” a municipiului Ploiești, iar câștigătorii au fost anunțați deja: Marele Premiu - Andrei Mitru, din Craiova; Premiul I - Augustin Darius Cioagă, din Bustuchin; Premiul al II-lea - Teodora Claudia Copăceanu, din Ploiești; Premiul al III-lea - Tudor Ivan, din București.
Petiție pentru ca o sală a celebrei Universități Sorbona, de la Paris, să poarte numele Iuliei Hasdeu
Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”, Asociația ”Călător prin România” și Asociația ”Caradja Cantacuzino” au lansat campania de strângere de semnături pentru ca o sală de la Universitatea Sorbona, din Paris, să poarte numele Iuliei Hasdeu, prima româncă studentă aici la numai 16 ani.
Ușile criptei familiei Hasdeu de la Bellu vor fi deschise
Tot sâmbătă, 11 noiembrie, în intervalul orar 9.00 - 14.30, cripta familiei Hasdeu de la Cimitirul Bellu, din București, va fi redeschisă publicului după foarte mult timp. Aici este înmormântată și Iulia Hasdeu, iar acțiunea a fost posibilă grație eforturilor întreprinse de Asociația Culturală ”Iulia Hasdeu” și Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”.


09 Nov 2023 09:21 2025 vizualizari


Comentarii


2010 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
719 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4237 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1931 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV