Mai avem de așteptat mult și bine până se va realiza drumul Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

Actualitate (Categoria articolului)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a reziliat contractul cu firma care a câștigat licitația în vederea realizării studiului de fezabilitate și proiectului pentru varianta de ocolire a municipiului Câmpina. Mai exact, este vorba despre noul drum național Câmpina - Valea Doftanei - Săcele, care se dorește o alternativă la DN1, pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

Licitația a fost organizată anul trecut și a fost câștigată de SC Luca Way SRL București. Potrivit conducerii CNADNR, 'contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost reziliat ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către proiectantul de specialitate'. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit la întrebarea noastră privind stadiul acestui proiect. Prin urmare, în loc să se ajungă la organizarea procedurilor de achiziție publică pentru desemnarea firmei care va construi acest drum, iată că acum va trebui reluată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului. Vor mai trece luni bune, poate chiar un an (în cel mai fericit caz) până vom putea vorbi despre finalizarea tuturor procedurilor și demararea efectivă a lucrărilor. Această întârziere nu este tocmai de bun augur având în vedere că, pentru construirea noului drum, CNADNR intenționează să obțină finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.
Vă reamintim, noul drum național, pe care CNADNR îl numește varianta de ocolire a Câmpinei, ar pleca din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică '21 Decembrie' (acolo unde administrația câmpineană vrea să facă un parc industrial), iar de aici spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov.

5467 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • unde 01.09.2016 15:30 Unde sunteti voi, aia care trambitati cu parcul ala industrial? Unde sunteti voi, aia care argumentau ca in 2-3 ani se face drumul asta? Gata, v-ati revenit? V-ati trezit?

Actualitate

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.

Alte stiri recente

623 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

2085 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.