Mai avem de așteptat mult și bine până se va realiza drumul Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

Actualitate (Categoria articolului)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a reziliat contractul cu firma care a câștigat licitația în vederea realizării studiului de fezabilitate și proiectului pentru varianta de ocolire a municipiului Câmpina. Mai exact, este vorba despre noul drum național Câmpina - Valea Doftanei - Săcele, care se dorește o alternativă la DN1, pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

Licitația a fost organizată anul trecut și a fost câștigată de SC Luca Way SRL București. Potrivit conducerii CNADNR, 'contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost reziliat ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către proiectantul de specialitate'. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit la întrebarea noastră privind stadiul acestui proiect. Prin urmare, în loc să se ajungă la organizarea procedurilor de achiziție publică pentru desemnarea firmei care va construi acest drum, iată că acum va trebui reluată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului. Vor mai trece luni bune, poate chiar un an (în cel mai fericit caz) până vom putea vorbi despre finalizarea tuturor procedurilor și demararea efectivă a lucrărilor. Această întârziere nu este tocmai de bun augur având în vedere că, pentru construirea noului drum, CNADNR intenționează să obțină finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.
Vă reamintim, noul drum național, pe care CNADNR îl numește varianta de ocolire a Câmpinei, ar pleca din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică '21 Decembrie' (acolo unde administrația câmpineană vrea să facă un parc industrial), iar de aici spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov.

5670 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • unde 01.09.2016 15:30 Unde sunteti voi, aia care trambitati cu parcul ala industrial? Unde sunteti voi, aia care argumentau ca in 2-3 ani se face drumul asta? Gata, v-ati revenit? V-ati trezit?

Alte stiri recente

950 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

1079 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.