Mai avem de așteptat mult și bine până se va realiza drumul Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

Actualitate (Categoria articolului)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a reziliat contractul cu firma care a câștigat licitația în vederea realizării studiului de fezabilitate și proiectului pentru varianta de ocolire a municipiului Câmpina. Mai exact, este vorba despre noul drum național Câmpina - Valea Doftanei - Săcele, care se dorește o alternativă la DN1, pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

Licitația a fost organizată anul trecut și a fost câștigată de SC Luca Way SRL București. Potrivit conducerii CNADNR, 'contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost reziliat ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către proiectantul de specialitate'. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit la întrebarea noastră privind stadiul acestui proiect. Prin urmare, în loc să se ajungă la organizarea procedurilor de achiziție publică pentru desemnarea firmei care va construi acest drum, iată că acum va trebui reluată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului. Vor mai trece luni bune, poate chiar un an (în cel mai fericit caz) până vom putea vorbi despre finalizarea tuturor procedurilor și demararea efectivă a lucrărilor. Această întârziere nu este tocmai de bun augur având în vedere că, pentru construirea noului drum, CNADNR intenționează să obțină finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.
Vă reamintim, noul drum național, pe care CNADNR îl numește varianta de ocolire a Câmpinei, ar pleca din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică '21 Decembrie' (acolo unde administrația câmpineană vrea să facă un parc industrial), iar de aici spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov.

5513 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • unde 01.09.2016 15:30 Unde sunteti voi, aia care trambitati cu parcul ala industrial? Unde sunteti voi, aia care argumentau ca in 2-3 ani se face drumul asta? Gata, v-ati revenit? V-ati trezit?

Actualitate

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2172 vizualizari
30 nov. 2022 20:22

La Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Națională prin proiectul ”Să ne cinstim strămoșii”

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” au sărbătorit marți, 29 noiembrie 2022, în cadrul proiectului educativ ”Să ne cinstim strămoșii”, Ziua Națională a României.

Alte stiri recente

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.

3064 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.