Creșa Municipală Câmpina, de altfel, singura instituție de acest gen din localitate, este situată pe Strada Plevnei, într-o zonă destul de dificilă, în curbă și fără ca în apropiere să existe vreo parcare publică. Iar lângă Creșa Municipală se află Grădinița nr.1, unde situația este aceeași. Așadar, sunt două unități pentru preșcolari, la care zilnic sunt aduși peste 100 de copii. Mulți dintre părinți își aduc copiii la creșă sau la grădiniță cu mașinile, iar cei mai mulți dintre ei nu vin de la distanțe mici. Precizăm încă o dată - în Câmpina nu există decât această creșă, de pe Plevnei, unde sunt aduși copii din toate cartierele municipiului.
În această primăvară, în fața creșei și în zona adiacentă au fost montate, la solicitarea Poliției Municipale, mai multe indicatoare prin care se interzice oprirea autovehiculelor. Acest lucru îi nemulțumește pe părinți, pentru că nu mai pot opri în fața creșei și, practic, nici în apropierea acesteia. Unii dintre ei ne-au semnalat această problemă, ba chiar s-a făcut și o adresă către Primăria Câmpina prin care se explică situația și se solicită îndepărtarea indicatoarelor. Primăria nu poate lua o astfel de decizie fără acordul Poliției Municipale, iar Poliția Municipală este tocmai cea care a solicitat montarea indicatoarelor pentru că zona respectivă este considerată a fi una cu risc ridicat de accidente. Strada este îngustă, sunt două curbe una după alta, vizibilitatea este redusă. Indicatoarele au fost montate ca măsură de prevenție. Cât despre realizarea unei parcări, nici nu poate fi vorba, pentru că nu există în zona respectivă un spațiu potrivit. Cea mai apropiată parcare publică se află la intersecția Străzii Plevnei cu Bulevardul Culturii (acolo era cândva Sala Monovici / Flacăra).
Pentru moment, autoritățile locale nu au nicio soluție. Poate pe viitor, după construirea noii grădinițe de pe Strada Uniunea Europeană (lângă FilSam), acolo unde se intenționează mutarea copiilor de la Grădinița nr.1. Iar în locul Grădiniței nr.1, a cărei clădire este veche și ar putea fi demolată, să se realizeze o parcare. Este doar o idee, pentru că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Chiar dacă va fi așa, asta nu se va întâmpla prea curând. Prin urmare, problema părinților care își aduc copiii la creșă rămâne valabilă.
Primăria Câmpina a refăcut documentația tehnică și a depus din nou proiectul "Renovarea integrată a Liceului Tehnologic Energetic - Corp A", de această dată în cadrul Programului Național de Consolidare și Renovare a Clădirilor Publice prin PNRR, gestionat de Ministerul Dezvoltării.
În bugetul anului 2023 a apărut pentru prima dată ideea alocării unor fonduri pentru realizarea documentației în vederea amenajării unei piste de motocros (de antrenament), dar care să poată fi folosită și pentru ATV-uri, enduro, în general, ca parc moto de distracție.
Pe DJ 102B, în Prahova, pe raza localității Posești a avut loc marți după-amiază un accdient grav de circulație, soldat cu decesul unui bărbat de 41 ani, conducătorul unuia dintre autovehiculele implicate.
De aproape două luni au început lucrările de renovare energetică la cele trei blocuri pentru care municipalitatea câmpineană a obținut fonduri europene prin PNRR.