Creșa Municipală Câmpina, de altfel, singura instituție de acest gen din localitate, este situată pe Strada Plevnei, într-o zonă destul de dificilă, în curbă și fără ca în apropiere să existe vreo parcare publică. Iar lângă Creșa Municipală se află Grădinița nr.1, unde situația este aceeași. Așadar, sunt două unități pentru preșcolari, la care zilnic sunt aduși peste 100 de copii. Mulți dintre părinți își aduc copiii la creșă sau la grădiniță cu mașinile, iar cei mai mulți dintre ei nu vin de la distanțe mici. Precizăm încă o dată - în Câmpina nu există decât această creșă, de pe Plevnei, unde sunt aduși copii din toate cartierele municipiului.
În această primăvară, în fața creșei și în zona adiacentă au fost montate, la solicitarea Poliției Municipale, mai multe indicatoare prin care se interzice oprirea autovehiculelor. Acest lucru îi nemulțumește pe părinți, pentru că nu mai pot opri în fața creșei și, practic, nici în apropierea acesteia. Unii dintre ei ne-au semnalat această problemă, ba chiar s-a făcut și o adresă către Primăria Câmpina prin care se explică situația și se solicită îndepărtarea indicatoarelor. Primăria nu poate lua o astfel de decizie fără acordul Poliției Municipale, iar Poliția Municipală este tocmai cea care a solicitat montarea indicatoarelor pentru că zona respectivă este considerată a fi una cu risc ridicat de accidente. Strada este îngustă, sunt două curbe una după alta, vizibilitatea este redusă. Indicatoarele au fost montate ca măsură de prevenție. Cât despre realizarea unei parcări, nici nu poate fi vorba, pentru că nu există în zona respectivă un spațiu potrivit. Cea mai apropiată parcare publică se află la intersecția Străzii Plevnei cu Bulevardul Culturii (acolo era cândva Sala Monovici / Flacăra).
Pentru moment, autoritățile locale nu au nicio soluție. Poate pe viitor, după construirea noii grădinițe de pe Strada Uniunea Europeană (lângă FilSam), acolo unde se intenționează mutarea copiilor de la Grădinița nr.1. Iar în locul Grădiniței nr.1, a cărei clădire este veche și ar putea fi demolată, să se realizeze o parcare. Este doar o idee, pentru că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Chiar dacă va fi așa, asta nu se va întâmpla prea curând. Prin urmare, problema părinților care își aduc copiii la creșă rămâne valabilă.
În urmă cu mai mulți ani, încă de pe vremea primarului Horia Tiseanu, în Câmpina s-au montat în mai multe stații de transport public local niște chioșcuri, este drept, foarte mici, alături de care se află un spațiu acoperit pentru călători.
Apa distribuită în rețeua publică de la Breaza este infestată cu Clostridium. Se menține interdicția consumului de apă de la robinet, măsură dispusă încă de săptămâna trecută, când locuitorii orașului au semnalat că apa este tulbure și urât mirositoare.
În toamna anului trecut, Consiliul Local Câmpina - chiar la ultima ședință din mandatul precedent - a decis ca terenul de minifotbal de lângă ștrandul de la Casa Tineretului să fie dat în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Și sunt luni bune de când acest teren arată ca un loc al nimănui...
Din anul 2019, la Câmpina nu s-a mai organizat evenimentul ”Nunta de Aur”, dedicat cuplurilor care au împlinit în anul respectiv 50 ani de căsătorie.