A încetat din viață Viorel Bora, unul dintre cei mai apreciați matematicieni ai Câmpinei, fost cercetător științific la Institutul de Petrol

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Trupul neînsuflețit a fost depus la capela de "La Linie" (vis a vis de Piața Fibec). Înmormântarea va avea loc duminică, 26 mai, ora 12.30, la Cimitirul Bobâlna. Slujba religioasă va fi oficiată la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi).

Noaptea trecută, inima lui Viorel Bora, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați matematicieni ai Câmpinei, a încetat să mai bată. Viorel Bora avea 74 de ani și era pensionar. S-a născut la 25 octombrie 1945, a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar din 1966 până la pensionare a lucrat în cadrul Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina, fiind unul dintre remarcabilii cercetători științifici ai cunoscutului Institut câmpinean.

A fost o perioadă în care Viorel Bora s-a implicat și în politică. În anul 2000 a candidat la funcția de primar al Câmpinei din partea Partidului Umanist din România, pentru ca mai târziu să facă parte din vechea organizație a Partidului Național Liberal și să fie ales în Biroul Local de Conducere al PNL Câmpina. 
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!
Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun de la profesorul Viorel Bora, vom reveni cu informații privind locul unde va fi depus și când va avea loc înmormântarea.

6284 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena 24.05.2019 10:14 Pacat ! Un om deosebit, un profesor de exceptie, un coleg indragit de toata lumea ! Condoleante familiei !
  • Vasile Badiu 25.05.2019 11:09 Colegul meu Viorel Bora a fost angajat la ICPT Campina in 1969 si nu in 1966. Cred este bine sa modificati 1966 cu 1969. Dumnezeu sa-l odihneaca in pace pe Viorel si condoleate familie.
  • Adrian Blanck 25.05.2019 14:43 Un matematician de exceptie, cel mai bun profesor de matematica pe care l-am avut vreodata. Ramas bun, domnule Profesor... O sa-mi lipsiti :(((
  • Vasile Badiu 30.05.2019 16:48 Buna ziua, In 1969, Viorel Bora impreuna cu inca trei absolventi de la Universității de Vest din Timișoara au fost reparticati la ICPT Campina. In august 1972, ca absolvent al Facultatii de Matematica-Mecanica sectia Masini de Calcul din cadrul din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, am fost reparticat la ICPT Campina. Ia acea luna, impreuna cu Ion Ilie si Viorel Bora am modelat un proces de injectie de apa la Meotian Dragaiesti utilizand Calculatorul Analogic al ICPT Campina din acea perioada. Mai tarziu acel calculator a fost casat si s-au facut programe in FORTRAN pentru calculatoare universale. Rularea programelor pana in 1983 a fost facuta cu deplasare la Brasov, București si Ploiesti. In 1983 ICPT Campina a fost dotat cu calculatoare universale din generatia a treia si abia din 1993 ICPT Campina a fost dotat cu calculatoare de mare performanta cu care s-a inceput modelarea integrata a zacamintelor utilizand sisteme software integrate. Viorel a fost un foarte bun coleg si foarte bun cercetator stiintific al ICPT Campina. A elabora numeroare aplicatiile software in cadrul temelor de cercetare iar ezultatele cercetarii le-a publicat la simpozione si in reviste de specialitate. Dumnezeu sa-l odihneaca in pace pe Viorel si condoleate familie, Vasile Badiu

Social

8416 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

1 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

8113 vizualizari
18 ian. 2020 07:42

Accident grav pe DN1, la Sinaia. Trei persoane au fost rănite

2 comentarii

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1, la km 121+700m, pe raza orașului Sinaia. Două autoturisme au fost implicate în acest accident soldat cu rănirea celor doi conducători auto și a unei pasagere. Toate cele trei victime au fost transportate la spital, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1599 vizualizari
19 ian. 2020 18:24

Atletismul câmpinean a început anul 2020 cu dreptul - două medalii de aur la Cupa Romanian Masters Athletics

Prima competiție de atletism a anului 2020 a avut loc vineri și sâmbătă, în sala ”Ioan Sotter” din București, acolo unde au fost programate întreceri în prima etapă a Campionatului Național de Atletism la seniori și tineret, dar și Cupa Romanian Masters Athletics pentru juniori. La această din urmă competiție au fost prezenți și doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, ambii sportivii urcând la finalul întrecerii pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

12004 vizualizari
19 ian. 2020 16:05

Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.