A încetat din viață Viorel Bora, unul dintre cei mai apreciați matematicieni ai Câmpinei, fost cercetător științific la Institutul de Petrol

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Trupul neînsuflețit a fost depus la capela de "La Linie" (vis a vis de Piața Fibec). Înmormântarea va avea loc duminică, 26 mai, ora 12.30, la Cimitirul Bobâlna. Slujba religioasă va fi oficiată la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi).

Noaptea trecută, inima lui Viorel Bora, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați matematicieni ai Câmpinei, a încetat să mai bată. Viorel Bora avea 74 de ani și era pensionar. S-a născut la 25 octombrie 1945, a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar din 1966 până la pensionare a lucrat în cadrul Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina, fiind unul dintre remarcabilii cercetători științifici ai cunoscutului Institut câmpinean.

A fost o perioadă în care Viorel Bora s-a implicat și în politică. În anul 2000 a candidat la funcția de primar al Câmpinei din partea Partidului Umanist din România, pentru ca mai târziu să facă parte din vechea organizație a Partidului Național Liberal și să fie ales în Biroul Local de Conducere al PNL Câmpina. 
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!
Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun de la profesorul Viorel Bora, vom reveni cu informații privind locul unde va fi depus și când va avea loc înmormântarea.

6463 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena 24.05.2019 10:14 Pacat ! Un om deosebit, un profesor de exceptie, un coleg indragit de toata lumea ! Condoleante familiei !
  • Vasile Badiu 25.05.2019 11:09 Colegul meu Viorel Bora a fost angajat la ICPT Campina in 1969 si nu in 1966. Cred este bine sa modificati 1966 cu 1969. Dumnezeu sa-l odihneaca in pace pe Viorel si condoleate familie.
  • Adrian Blanck 25.05.2019 14:43 Un matematician de exceptie, cel mai bun profesor de matematica pe care l-am avut vreodata. Ramas bun, domnule Profesor... O sa-mi lipsiti :(((
  • Vasile Badiu 30.05.2019 16:48 Buna ziua, In 1969, Viorel Bora impreuna cu inca trei absolventi de la Universității de Vest din Timișoara au fost reparticati la ICPT Campina. In august 1972, ca absolvent al Facultatii de Matematica-Mecanica sectia Masini de Calcul din cadrul din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, am fost reparticat la ICPT Campina. Ia acea luna, impreuna cu Ion Ilie si Viorel Bora am modelat un proces de injectie de apa la Meotian Dragaiesti utilizand Calculatorul Analogic al ICPT Campina din acea perioada. Mai tarziu acel calculator a fost casat si s-au facut programe in FORTRAN pentru calculatoare universale. Rularea programelor pana in 1983 a fost facuta cu deplasare la Brasov, București si Ploiesti. In 1983 ICPT Campina a fost dotat cu calculatoare universale din generatia a treia si abia din 1993 ICPT Campina a fost dotat cu calculatoare de mare performanta cu care s-a inceput modelarea integrata a zacamintelor utilizand sisteme software integrate. Viorel a fost un foarte bun coleg si foarte bun cercetator stiintific al ICPT Campina. A elabora numeroare aplicatiile software in cadrul temelor de cercetare iar ezultatele cercetarii le-a publicat la simpozione si in reviste de specialitate. Dumnezeu sa-l odihneaca in pace pe Viorel si condoleate familie, Vasile Badiu

Social

530 vizualizari
04 apr. 2020 19:11

Foarte puține persoane vârstnice au apelat la ajutorul Primăriei Câmpina pentru cumpărăturile de strictă necesitate

Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.

2591 vizualizari
04 apr. 2020 16:50

Încă o asistentă medicală de la SanConfind, a patra, confirmată cu COVID-19

Încă o asistentă medicală de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina este infectată cu COVID-19. Rezultatele testelor au venit astăzi, asistenta în cauză fiind unul dintre contacții direcți ai medicului neonatolog depistat pozitiv pe 31 martie 2020. Informația ne-a fost confirmată de asistenta șefă de la SanConfind, Gabriela Grozea. Este a patra asistentă medicală de la spitalul privat din Poiana Câmpina la care se confirmă infectarea cu noul coronavirus. 

 

Alte stiri recente

1109 vizualizari
04 apr. 2020 16:22

Prahova, sâmbătă, 4 aprilie: 3.806 persoane aflate în autoizolare (dintre care 153 la Câmpina) și 380 în carantină instituționalizată

La 4 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 3.806 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 153 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 380 de persoane.

1764 vizualizari
04 apr. 2020 09:58

Programul de colectare a deșeurilor menajere din Câmpina și localitățile limitrofe în perioada Sărbătorilor Pascale

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL Câmpina a anunțat programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește programul din 20 aprilie 2020, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează.