Traian Băsescu deschide lista PMP pentru Parlamentul European: "Uniunea Europeană este într-un moment critic și are nevoie de lideri"

Politică (Categoria articolului)

După ce a fost timp de două mandate președinte al României și după mulți alți ani în care a îndeplinit alte funcții publice importante, Traian Băsescu se află pe primul loc pe lista Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc pe 26 mai 2019. Cuvântul său are, încă, mare greutate atât în interiorul PMP, cât și pe scena politică românească, iar recent a făcut o serie de declarații interesante privind situația Uniunii Europene și rolul pe care viitori europarlamentari ai PMP vor trebui să-l joace.

"Realitatea este că Uniunea Europeană se află într-un moment critic, indiferent de ceea ce se vede sau se transmite ca mesaj, inclusiv după întâlnirea de la Sibiu. Populația Europei este nemulțumită de felul în care UE a rezolvat problema migrației, în Germania, Franța, în Regatul Unit fiind mari nemulțumiri pe această temă. Migrația este o mare problemă a Uniunii Europene. Terorismul este și el o mare problemă. Cetățenilor din multe țări vest-europene le este teamă pentru viața lor, pentru că frontierele Uniunii Europene s-au dovedit a fi o strecurătoare. Și este și o problemă a noastră, pentru că în aceste state sunt milioane de români. O altă problemă majoră care zguduie Uniunea Europeană din interior este lipsa liderilor care să spună că acesta este drumul, mai ales după Brexit. Toate acestea vor conduce la o creștere a numărului de anti-europeni, ceea ce ar putea duce la o șubrezire a Uniunii Europene, începută odată cu Brexitul. În aceste condiții, Uniunea Europeană, care este într-un moment critic, are nevoie de lideri", a spus Traian Băsescu.
De asemenea, fostul președinte al României a explicat și de ce s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European: "În primul rând, am fost determinat de responsabilitatea pentru un partid pe care l-am creat. Apoi, m-am consolat cu ideea de a mă înscrie în această campanie sub imperiul justificării că am totuși de dat din experiența mea - 10 ani în Consiliul Europei, locul în care se face o infinită analiză față de alte organisme europene. Această experiență uriașă pot să o dau înapoi României. În privința proiectelor României pentru Parlamentul European, trebuie să știe toată lumea că România singură nu poate avea proiecte. Este nevoie de proiecte regionale și de aderarea la moneda euro, includerea în zona Schengen și accesarea marilor proiecte de infrastructură".
(Publicitate electorală)

2530 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3793 vizualizari
19 feb. 2020 07:38

Nathaniel Geană, candidatul PSD la Primăria Câmpina

3 comentarii

UPDATE - Medicul Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, precizează faptul că nu va candida nici pentru funcția de consilier local și nici la vreo altă funcție la alegerile locale din iunie 2020.
UPDATE - Nathaniel Geană este membru al Partidului Forța Națională și este propus să candideze la Primăria Câmpina din partea alianței PSD - Forța Națională. Candidatura sa urmează să fie aprobată în birourile de conducere ale celor două partide.


După o perioadă destul de lungă de incertitudini la nivelul organizației locale a Partidului Social Democrat, lucrurile par să fi intrat pe un făgaș mai aproape de normalitate - s-a stabilit conducerea organizației până la alegerile locale, s-a stabilit candidatul la funcția de primar, precum și cine va deschide lista de candidați pentru Consiliul Local.

2839 vizualizari
17 feb. 2020 21:37

ProRomânia și-a stabilit candidatul pentru Primăria Câmpina - Liviu Davidescu

2 comentarii

Scena politică locală cunoaște efervescența specifică oricărei perioade pre-electorale, partidele fiind în căutarea candidaților care să le aducă un număr cât mai mare de voturi, iar candidații (unii dintre ei, pentru că există și astfel de cazuri) în căutarea partidelor care să-i susțină. ProRomânia, un partid destul de mic și mai puțin activ pe scena politică locală, și-a desemnat zilele trecute candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpina - Liviu Davidescu.

Alte stiri recente

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.