Traian Băsescu deschide lista PMP pentru Parlamentul European: "Uniunea Europeană este într-un moment critic și are nevoie de lideri"

Politică (Categoria articolului)

După ce a fost timp de două mandate președinte al României și după mulți alți ani în care a îndeplinit alte funcții publice importante, Traian Băsescu se află pe primul loc pe lista Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc pe 26 mai 2019. Cuvântul său are, încă, mare greutate atât în interiorul PMP, cât și pe scena politică românească, iar recent a făcut o serie de declarații interesante privind situația Uniunii Europene și rolul pe care viitori europarlamentari ai PMP vor trebui să-l joace.

"Realitatea este că Uniunea Europeană se află într-un moment critic, indiferent de ceea ce se vede sau se transmite ca mesaj, inclusiv după întâlnirea de la Sibiu. Populația Europei este nemulțumită de felul în care UE a rezolvat problema migrației, în Germania, Franța, în Regatul Unit fiind mari nemulțumiri pe această temă. Migrația este o mare problemă a Uniunii Europene. Terorismul este și el o mare problemă. Cetățenilor din multe țări vest-europene le este teamă pentru viața lor, pentru că frontierele Uniunii Europene s-au dovedit a fi o strecurătoare. Și este și o problemă a noastră, pentru că în aceste state sunt milioane de români. O altă problemă majoră care zguduie Uniunea Europeană din interior este lipsa liderilor care să spună că acesta este drumul, mai ales după Brexit. Toate acestea vor conduce la o creștere a numărului de anti-europeni, ceea ce ar putea duce la o șubrezire a Uniunii Europene, începută odată cu Brexitul. În aceste condiții, Uniunea Europeană, care este într-un moment critic, are nevoie de lideri", a spus Traian Băsescu.
De asemenea, fostul președinte al României a explicat și de ce s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European: "În primul rând, am fost determinat de responsabilitatea pentru un partid pe care l-am creat. Apoi, m-am consolat cu ideea de a mă înscrie în această campanie sub imperiul justificării că am totuși de dat din experiența mea - 10 ani în Consiliul Europei, locul în care se face o infinită analiză față de alte organisme europene. Această experiență uriașă pot să o dau înapoi României. În privința proiectelor României pentru Parlamentul European, trebuie să știe toată lumea că România singură nu poate avea proiecte. Este nevoie de proiecte regionale și de aderarea la moneda euro, includerea în zona Schengen și accesarea marilor proiecte de infrastructură".
(Publicitate electorală)

2038 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2911 vizualizari
15 iun. 2019 19:45

Klaus Iohannis, viitorul președinte al Consiliului European? Dacă da, cum va fi lupta pentru președinția României?

Președintele României, Klaus Iohannis, se află printre favoriți în cursa pentru președinția Consiliului European, lucru menționat într-un articol apărut în prestigioasa publicație britanică Financial Times. Peste o săptămână, la Bruxelles, va avea loc summit-ul Consiliului European, acolo unde liderii UE vor discuta din nou despre președinția celor mai importante instituții – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European și Banca Centrală Europeană.

2891 vizualizari
27 mai 2019 21:30

Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, mulțumește alegătorilor pentru încredere și vot

A fost o noapte lungă la majoritatea sediilor de partid din Câmpina. Una dintre formațiunile politice care s-a declarat mulțumită de rezultatul votului a fost Partidul Mișcarea Populară, care prin vocea viceprimarului Adrian Pițigoi, președinte al Organizației Câmpina și secretar executiv la nivel național, le transmite un mesaj alegătorilor.

Alte stiri recente

600 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1730 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton.