Traian Băsescu deschide lista PMP pentru Parlamentul European: "Uniunea Europeană este într-un moment critic și are nevoie de lideri"

Politică (Categoria articolului)

După ce a fost timp de două mandate președinte al României și după mulți alți ani în care a îndeplinit alte funcții publice importante, Traian Băsescu se află pe primul loc pe lista Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc pe 26 mai 2019. Cuvântul său are, încă, mare greutate atât în interiorul PMP, cât și pe scena politică românească, iar recent a făcut o serie de declarații interesante privind situația Uniunii Europene și rolul pe care viitori europarlamentari ai PMP vor trebui să-l joace.

"Realitatea este că Uniunea Europeană se află într-un moment critic, indiferent de ceea ce se vede sau se transmite ca mesaj, inclusiv după întâlnirea de la Sibiu. Populația Europei este nemulțumită de felul în care UE a rezolvat problema migrației, în Germania, Franța, în Regatul Unit fiind mari nemulțumiri pe această temă. Migrația este o mare problemă a Uniunii Europene. Terorismul este și el o mare problemă. Cetățenilor din multe țări vest-europene le este teamă pentru viața lor, pentru că frontierele Uniunii Europene s-au dovedit a fi o strecurătoare. Și este și o problemă a noastră, pentru că în aceste state sunt milioane de români. O altă problemă majoră care zguduie Uniunea Europeană din interior este lipsa liderilor care să spună că acesta este drumul, mai ales după Brexit. Toate acestea vor conduce la o creștere a numărului de anti-europeni, ceea ce ar putea duce la o șubrezire a Uniunii Europene, începută odată cu Brexitul. În aceste condiții, Uniunea Europeană, care este într-un moment critic, are nevoie de lideri", a spus Traian Băsescu.
De asemenea, fostul președinte al României a explicat și de ce s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European: "În primul rând, am fost determinat de responsabilitatea pentru un partid pe care l-am creat. Apoi, m-am consolat cu ideea de a mă înscrie în această campanie sub imperiul justificării că am totuși de dat din experiența mea - 10 ani în Consiliul Europei, locul în care se face o infinită analiză față de alte organisme europene. Această experiență uriașă pot să o dau înapoi României. În privința proiectelor României pentru Parlamentul European, trebuie să știe toată lumea că România singură nu poate avea proiecte. Este nevoie de proiecte regionale și de aderarea la moneda euro, includerea în zona Schengen și accesarea marilor proiecte de infrastructură".
(Publicitate electorală)

3200 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

5066 vizualizari
14 feb. 2021 12:22

PNL a împărțit funcțiile. Prahova va avea un secretar de stat din... Călărași

Biroul Politic Național al PNL (BPN) s-a întrunit sâmbătă pentru a valida propunerile venite din partea organizațiilor județene ale partidului cu privire la împărțirea funcțiilor de secretari de stat, președinți și vicepreședinți de agenții guvernamentale. 72 de candidați pentru astfel de funcții au fost validați în ședința BPN, printre aceștia numărându-se și un candidat propus de PNL Prahova.

2559 vizualizari
10 feb. 2021 12:22

Conducerea și consilierii locali ai PMP Câmpina acordă audiențe cetățenilor la sediul partidului, în fiecare miercuri

2 comentarii

Conducerea PMP Câmpina și consilierii locali ai acestei formațiuni politice acordă audiențe cetățenilor, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, începând cu 10 februarie 2021, la sediul partidului din Strada Mărășești, nr.2. 

Alte stiri recente

836 vizualizari
01 mar. 2021 21:39

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

1077 vizualizari
01 mar. 2021 21:03

Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.