Traian Băsescu deschide lista PMP pentru Parlamentul European: "Uniunea Europeană este într-un moment critic și are nevoie de lideri"

Politică (Categoria articolului)

După ce a fost timp de două mandate președinte al României și după mulți alți ani în care a îndeplinit alte funcții publice importante, Traian Băsescu se află pe primul loc pe lista Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc pe 26 mai 2019. Cuvântul său are, încă, mare greutate atât în interiorul PMP, cât și pe scena politică românească, iar recent a făcut o serie de declarații interesante privind situația Uniunii Europene și rolul pe care viitori europarlamentari ai PMP vor trebui să-l joace.

"Realitatea este că Uniunea Europeană se află într-un moment critic, indiferent de ceea ce se vede sau se transmite ca mesaj, inclusiv după întâlnirea de la Sibiu. Populația Europei este nemulțumită de felul în care UE a rezolvat problema migrației, în Germania, Franța, în Regatul Unit fiind mari nemulțumiri pe această temă. Migrația este o mare problemă a Uniunii Europene. Terorismul este și el o mare problemă. Cetățenilor din multe țări vest-europene le este teamă pentru viața lor, pentru că frontierele Uniunii Europene s-au dovedit a fi o strecurătoare. Și este și o problemă a noastră, pentru că în aceste state sunt milioane de români. O altă problemă majoră care zguduie Uniunea Europeană din interior este lipsa liderilor care să spună că acesta este drumul, mai ales după Brexit. Toate acestea vor conduce la o creștere a numărului de anti-europeni, ceea ce ar putea duce la o șubrezire a Uniunii Europene, începută odată cu Brexitul. În aceste condiții, Uniunea Europeană, care este într-un moment critic, are nevoie de lideri", a spus Traian Băsescu.
De asemenea, fostul președinte al României a explicat și de ce s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European: "În primul rând, am fost determinat de responsabilitatea pentru un partid pe care l-am creat. Apoi, m-am consolat cu ideea de a mă înscrie în această campanie sub imperiul justificării că am totuși de dat din experiența mea - 10 ani în Consiliul Europei, locul în care se face o infinită analiză față de alte organisme europene. Această experiență uriașă pot să o dau înapoi României. În privința proiectelor României pentru Parlamentul European, trebuie să știe toată lumea că România singură nu poate avea proiecte. Este nevoie de proiecte regionale și de aderarea la moneda euro, includerea în zona Schengen și accesarea marilor proiecte de infrastructură".
(Publicitate electorală)

2224 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2087 vizualizari
18 sept. 2019 20:53

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader: "Este timpul să câștigăm Primăria Câmpina! Acum, mai mult ca niciodată!"

Continuăm seria interviurilor cu liderii principalelor partide politice. De această dată am stat de vorbă cu președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, strict despre organizația de la Câmpina, despre ultimele rezultate electorale și planurile pentru alegerile locale de anul viitor. Precizăm faptul că președintele PSD Câmpina, Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, este o persoană mult prea ocupată pentru a da interviuri în presa locală. Liderul organizației județene, Bogdan Toader, și-a făcut timp pentru a sta de vorbă cu noi și, implicit, pentru a comunica astfel cu electoratul câmpinean.

2405 vizualizari
30 aug. 2019 23:14

Candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu: ”Trebuie să reinstaurăm meritocrația în țara noastră. Nu putem continua cu incompetenți la toate nivelurile!”

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale, s-a aflat astăzi la Ploiești, unde s-a întâlnit cu membrii și simpatizanții PMP. Alături de Theodor Paleologu s-au aflat președintele PMP - Eugen Tomac, purtătorul de cuvânt - Mihail Neamțu, președintele PMP Prahova - deputatul Cătălina Bozianu, secretarul executiv al partidului și președinte al PMP Câmpina - Adrian Pițigoi.

Alte stiri recente

589 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2050 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.