Traian Băsescu deschide lista PMP pentru Parlamentul European: "Uniunea Europeană este într-un moment critic și are nevoie de lideri"

Politică (Categoria articolului)

După ce a fost timp de două mandate președinte al României și după mulți alți ani în care a îndeplinit alte funcții publice importante, Traian Băsescu se află pe primul loc pe lista Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, alegeri care vor avea loc pe 26 mai 2019. Cuvântul său are, încă, mare greutate atât în interiorul PMP, cât și pe scena politică românească, iar recent a făcut o serie de declarații interesante privind situația Uniunii Europene și rolul pe care viitori europarlamentari ai PMP vor trebui să-l joace.

"Realitatea este că Uniunea Europeană se află într-un moment critic, indiferent de ceea ce se vede sau se transmite ca mesaj, inclusiv după întâlnirea de la Sibiu. Populația Europei este nemulțumită de felul în care UE a rezolvat problema migrației, în Germania, Franța, în Regatul Unit fiind mari nemulțumiri pe această temă. Migrația este o mare problemă a Uniunii Europene. Terorismul este și el o mare problemă. Cetățenilor din multe țări vest-europene le este teamă pentru viața lor, pentru că frontierele Uniunii Europene s-au dovedit a fi o strecurătoare. Și este și o problemă a noastră, pentru că în aceste state sunt milioane de români. O altă problemă majoră care zguduie Uniunea Europeană din interior este lipsa liderilor care să spună că acesta este drumul, mai ales după Brexit. Toate acestea vor conduce la o creștere a numărului de anti-europeni, ceea ce ar putea duce la o șubrezire a Uniunii Europene, începută odată cu Brexitul. În aceste condiții, Uniunea Europeană, care este într-un moment critic, are nevoie de lideri", a spus Traian Băsescu.
De asemenea, fostul președinte al României a explicat și de ce s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European: "În primul rând, am fost determinat de responsabilitatea pentru un partid pe care l-am creat. Apoi, m-am consolat cu ideea de a mă înscrie în această campanie sub imperiul justificării că am totuși de dat din experiența mea - 10 ani în Consiliul Europei, locul în care se face o infinită analiză față de alte organisme europene. Această experiență uriașă pot să o dau înapoi României. În privința proiectelor României pentru Parlamentul European, trebuie să știe toată lumea că România singură nu poate avea proiecte. Este nevoie de proiecte regionale și de aderarea la moneda euro, includerea în zona Schengen și accesarea marilor proiecte de infrastructură".
(Publicitate electorală)

3816 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1748 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1848 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

99 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

95 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.