În 2019, în Câmpina vor fi asfaltate străzile Bobâlna, Tineretului, Mesteacănului și Dealului. Calea Doftanei, mai mult sau mai puțin...

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că infrastructura rutieră este, în prezent, una dintre marile probleme ale municipiului Câmpina, la dezbaterea publică de astăzi, de la sediul Primăriei, pe tema bugetului pentru 2019, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu care sunt străzile care vor fi asfaltate în acest an. S-ar putea să fiți dezamăgiți de răspuns. "Vom asfalta Strada Bobâlna, vom asfalta mai mult sau mai puțin din Calea Doftanei, vom asfalta Strada Paltinu dacă vom primi co-finanțare de la Consiliul Județean, vom asfalta Strada Dealului, Drumul Taberei și Siretului sperăm să le asfaltăm dacă va apărea un nou PNDL și ne gândim că poate ne încadrăm și noi, chiar dacă eu sunt primar liberal; vom reasfalta străzile Tineretului și Mesteacănului", a fost răspunsul primarului Horia Tiseanu. (video)

Prin urmare, la capitolul investiții vor fi asfaltate Bobâlna (lucrare aflată în curs) și Dealului (porțiunea grav afectată), iar la capitolul reparații - Tineretului și Mesteacănului. Toate celelalte străzi enumerate de primar sunt cu semnul întrebării și asta din cauza lipsei de bani.
Referitor la Calea Doftanei, marea durere a multor câmpineni (și nu numai), aici problemele sunt ceva mai complicate. În bugetul local este inclusă modernizarea acestei străzi și este alocată suma de 100.000 lei. O sumă modică, având în vedere că valoarea investiției este estimată la 12 milioane lei. După cum știți deja, administrația locală intenționează să acceseze un credit de 25 milioane lei, din care 15 milioane lei pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene și 10 milioane lei pentru Calea Doftanei. Cel mai probabil, creditul va fi aprobat pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene, dar nu se știe dacă și pentru partea de asfaltare a Căii Doftana.
"Noi ne dorim foarte mult să începem lucrarea anul acesta, dar HidroPrahova ne anunță că există un ofertant la licitația organizată pentru reluarea lucrărilor de canalizare și că sunt în etapa de evaluare. Dacă vor finaliza licitația și vor începe lucrările, mai mult ca sigur îi vom trimite pe Calea Doftanei, pentru că este de departe cea mai importantă arteră care trebuie canalizată. Și atunci putem începe și noi parțial cu repararea străzii. Depinde de HidroPrahova dacă vom putea asfalta Calea Doftanei și cât anume vom putea face. Cât privește finanțarea, poate vom reuși să găsim o cale, poate mai întortocheată, din creditul pe care dorim să-l accesăm", a spus primarul Horia Tiseanu.

4277 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tica 12.04.2019 22:39 Eu as paria ca Tiseanu atata vreme cat va mai fi primar (sper eu ca maxim pana in iunie anul viitor) nu va mai apuca sa asfalteze Calea Doftanei!
  • Marian 12.04.2019 22:40 Promisiuni, promisiuni, promisiuni! De atatia ani de cand ne minte omul asta, oare chiar lumea nu s-a saturat?!

Actualitate

2507 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

4085 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2813 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.