În 2019, în Câmpina vor fi asfaltate străzile Bobâlna, Tineretului, Mesteacănului și Dealului. Calea Doftanei, mai mult sau mai puțin...

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că infrastructura rutieră este, în prezent, una dintre marile probleme ale municipiului Câmpina, la dezbaterea publică de astăzi, de la sediul Primăriei, pe tema bugetului pentru 2019, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu care sunt străzile care vor fi asfaltate în acest an. S-ar putea să fiți dezamăgiți de răspuns. "Vom asfalta Strada Bobâlna, vom asfalta mai mult sau mai puțin din Calea Doftanei, vom asfalta Strada Paltinu dacă vom primi co-finanțare de la Consiliul Județean, vom asfalta Strada Dealului, Drumul Taberei și Siretului sperăm să le asfaltăm dacă va apărea un nou PNDL și ne gândim că poate ne încadrăm și noi, chiar dacă eu sunt primar liberal; vom reasfalta străzile Tineretului și Mesteacănului", a fost răspunsul primarului Horia Tiseanu. (video)

Prin urmare, la capitolul investiții vor fi asfaltate Bobâlna (lucrare aflată în curs) și Dealului (porțiunea grav afectată), iar la capitolul reparații - Tineretului și Mesteacănului. Toate celelalte străzi enumerate de primar sunt cu semnul întrebării și asta din cauza lipsei de bani.
Referitor la Calea Doftanei, marea durere a multor câmpineni (și nu numai), aici problemele sunt ceva mai complicate. În bugetul local este inclusă modernizarea acestei străzi și este alocată suma de 100.000 lei. O sumă modică, având în vedere că valoarea investiției este estimată la 12 milioane lei. După cum știți deja, administrația locală intenționează să acceseze un credit de 25 milioane lei, din care 15 milioane lei pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene și 10 milioane lei pentru Calea Doftanei. Cel mai probabil, creditul va fi aprobat pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene, dar nu se știe dacă și pentru partea de asfaltare a Căii Doftana.
"Noi ne dorim foarte mult să începem lucrarea anul acesta, dar HidroPrahova ne anunță că există un ofertant la licitația organizată pentru reluarea lucrărilor de canalizare și că sunt în etapa de evaluare. Dacă vor finaliza licitația și vor începe lucrările, mai mult ca sigur îi vom trimite pe Calea Doftanei, pentru că este de departe cea mai importantă arteră care trebuie canalizată. Și atunci putem începe și noi parțial cu repararea străzii. Depinde de HidroPrahova dacă vom putea asfalta Calea Doftanei și cât anume vom putea face. Cât privește finanțarea, poate vom reuși să găsim o cale, poate mai întortocheată, din creditul pe care dorim să-l accesăm", a spus primarul Horia Tiseanu.

4802 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tica 12.04.2019 22:39 Eu as paria ca Tiseanu atata vreme cat va mai fi primar (sper eu ca maxim pana in iunie anul viitor) nu va mai apuca sa asfalteze Calea Doftanei!
  • Marian 12.04.2019 22:40 Promisiuni, promisiuni, promisiuni! De atatia ani de cand ne minte omul asta, oare chiar lumea nu s-a saturat?!

Actualitate

1740 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1678 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

997 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1344 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.