În 2019, în Câmpina vor fi asfaltate străzile Bobâlna, Tineretului, Mesteacănului și Dealului. Calea Doftanei, mai mult sau mai puțin...

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că infrastructura rutieră este, în prezent, una dintre marile probleme ale municipiului Câmpina, la dezbaterea publică de astăzi, de la sediul Primăriei, pe tema bugetului pentru 2019, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu care sunt străzile care vor fi asfaltate în acest an. S-ar putea să fiți dezamăgiți de răspuns. "Vom asfalta Strada Bobâlna, vom asfalta mai mult sau mai puțin din Calea Doftanei, vom asfalta Strada Paltinu dacă vom primi co-finanțare de la Consiliul Județean, vom asfalta Strada Dealului, Drumul Taberei și Siretului sperăm să le asfaltăm dacă va apărea un nou PNDL și ne gândim că poate ne încadrăm și noi, chiar dacă eu sunt primar liberal; vom reasfalta străzile Tineretului și Mesteacănului", a fost răspunsul primarului Horia Tiseanu. (video)

Prin urmare, la capitolul investiții vor fi asfaltate Bobâlna (lucrare aflată în curs) și Dealului (porțiunea grav afectată), iar la capitolul reparații - Tineretului și Mesteacănului. Toate celelalte străzi enumerate de primar sunt cu semnul întrebării și asta din cauza lipsei de bani.
Referitor la Calea Doftanei, marea durere a multor câmpineni (și nu numai), aici problemele sunt ceva mai complicate. În bugetul local este inclusă modernizarea acestei străzi și este alocată suma de 100.000 lei. O sumă modică, având în vedere că valoarea investiției este estimată la 12 milioane lei. După cum știți deja, administrația locală intenționează să acceseze un credit de 25 milioane lei, din care 15 milioane lei pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene și 10 milioane lei pentru Calea Doftanei. Cel mai probabil, creditul va fi aprobat pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene, dar nu se știe dacă și pentru partea de asfaltare a Căii Doftana.
"Noi ne dorim foarte mult să începem lucrarea anul acesta, dar HidroPrahova ne anunță că există un ofertant la licitația organizată pentru reluarea lucrărilor de canalizare și că sunt în etapa de evaluare. Dacă vor finaliza licitația și vor începe lucrările, mai mult ca sigur îi vom trimite pe Calea Doftanei, pentru că este de departe cea mai importantă arteră care trebuie canalizată. Și atunci putem începe și noi parțial cu repararea străzii. Depinde de HidroPrahova dacă vom putea asfalta Calea Doftanei și cât anume vom putea face. Cât privește finanțarea, poate vom reuși să găsim o cale, poate mai întortocheată, din creditul pe care dorim să-l accesăm", a spus primarul Horia Tiseanu.

5406 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tica 12.04.2019 22:39 Eu as paria ca Tiseanu atata vreme cat va mai fi primar (sper eu ca maxim pana in iunie anul viitor) nu va mai apuca sa asfalteze Calea Doftanei!
  • Marian 12.04.2019 22:40 Promisiuni, promisiuni, promisiuni! De atatia ani de cand ne minte omul asta, oare chiar lumea nu s-a saturat?!

Actualitate

445 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

200 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

642 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

670 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).