În 2019, în Câmpina vor fi asfaltate străzile Bobâlna, Tineretului, Mesteacănului și Dealului. Calea Doftanei, mai mult sau mai puțin...

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că infrastructura rutieră este, în prezent, una dintre marile probleme ale municipiului Câmpina, la dezbaterea publică de astăzi, de la sediul Primăriei, pe tema bugetului pentru 2019, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu care sunt străzile care vor fi asfaltate în acest an. S-ar putea să fiți dezamăgiți de răspuns. "Vom asfalta Strada Bobâlna, vom asfalta mai mult sau mai puțin din Calea Doftanei, vom asfalta Strada Paltinu dacă vom primi co-finanțare de la Consiliul Județean, vom asfalta Strada Dealului, Drumul Taberei și Siretului sperăm să le asfaltăm dacă va apărea un nou PNDL și ne gândim că poate ne încadrăm și noi, chiar dacă eu sunt primar liberal; vom reasfalta străzile Tineretului și Mesteacănului", a fost răspunsul primarului Horia Tiseanu. (video)

Prin urmare, la capitolul investiții vor fi asfaltate Bobâlna (lucrare aflată în curs) și Dealului (porțiunea grav afectată), iar la capitolul reparații - Tineretului și Mesteacănului. Toate celelalte străzi enumerate de primar sunt cu semnul întrebării și asta din cauza lipsei de bani.
Referitor la Calea Doftanei, marea durere a multor câmpineni (și nu numai), aici problemele sunt ceva mai complicate. În bugetul local este inclusă modernizarea acestei străzi și este alocată suma de 100.000 lei. O sumă modică, având în vedere că valoarea investiției este estimată la 12 milioane lei. După cum știți deja, administrația locală intenționează să acceseze un credit de 25 milioane lei, din care 15 milioane lei pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene și 10 milioane lei pentru Calea Doftanei. Cel mai probabil, creditul va fi aprobat pentru co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene, dar nu se știe dacă și pentru partea de asfaltare a Căii Doftana.
"Noi ne dorim foarte mult să începem lucrarea anul acesta, dar HidroPrahova ne anunță că există un ofertant la licitația organizată pentru reluarea lucrărilor de canalizare și că sunt în etapa de evaluare. Dacă vor finaliza licitația și vor începe lucrările, mai mult ca sigur îi vom trimite pe Calea Doftanei, pentru că este de departe cea mai importantă arteră care trebuie canalizată. Și atunci putem începe și noi parțial cu repararea străzii. Depinde de HidroPrahova dacă vom putea asfalta Calea Doftanei și cât anume vom putea face. Cât privește finanțarea, poate vom reuși să găsim o cale, poate mai întortocheată, din creditul pe care dorim să-l accesăm", a spus primarul Horia Tiseanu.

4131 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tica 12.04.2019 22:39 Eu as paria ca Tiseanu atata vreme cat va mai fi primar (sper eu ca maxim pana in iunie anul viitor) nu va mai apuca sa asfalteze Calea Doftanei!
  • Marian 12.04.2019 22:40 Promisiuni, promisiuni, promisiuni! De atatia ani de cand ne minte omul asta, oare chiar lumea nu s-a saturat?!

Actualitate

510 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2875 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

518 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

578 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".