La Câmpina s-au pus la punct detaliile privind organizarea centrelor de vaccinare pentru populație

Actualitate (Categoria articolului)

În câteva zile, mai exact din 15 ianuarie 2021, ar urma să înceapă etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, etapă care se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, bolnavilor cronici (indiferent de vârstă) și angajaților dintr-o serie de domenii cheie.

Luni, 11 ianuarie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o ședință a Executivului cu conducerile celor două spitale din municipiu pentru a se stabili detaliile privind organizarea centrelor de vaccinare pentru populație. Vă reamintim că vor fi două centre de vaccinare împotriva COVID-19 pentru populație și vor funcționa la Casa de Cultură ”Geo Bogza” și la Casa Tineretului. La întâlnirea de astăzi de la Primărie au fost prezenți dr. Călin Tiu - managerul Spitalului Municipal, dr. Mihaela Petrovici - directorul medical al aceleiași instituții, precum și dr. Irina Minescu - managerul Spitalului de Psihiatrie Voila. Din partea administrației locale au participat primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și șefii unor direcții și servicii din instituție.
Cele două centre de vaccinare pentru populație vor funcționa în două schimburi, astfel încât va fi nevoie de opt medici și 12 asistente medicale pentru asigurarea procesului de vaccinare. De asemenea, va fi nevoie și de câteva cadre medicale de rezervă. Cadrele medicale care își vor desfășura activitatea la aceste centre de vaccinare sunt medicii și asistentele de la cabinetele școlare din instituțiile de învățământ câmpinene. Pentru dotarea celor două centre de vaccinare pentru populație (etapa a II-a și a III-a de vaccinare), Primăria Câmpina a achiziționat deja mobilierul necesar (canapele și dulapuri pentru instrumentarul medical), precum și patru paravane pentru delimitare. După cum știți, la fiecare centru de vaccinare trebuie să existe un spațiu unde se realizează efectiv vaccinarea și un spațiu pentru supravegherea post-vaccinare. În acest al doilea spațiu, persoanele care s-au vaccinat vor aștepta 15-20 minute, sub supraveghere medicală, pentru a se constata dacă apare o posibilă reacție adversă.

2623 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3066 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.

2296 vizualizari
22 ian. 2021 18:38

Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

1 comentarii

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Alte stiri recente

35 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

964 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...