Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Sport (Categoria articolului)

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.

Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar” la aruncări sunt programate sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 9.30, la baza sportivă a CSS ”Constantin Istrati” de la Căminul Petrol. Și-au anunțat deja prezența la Câmpina peste 50 de sportivi din întreaga țară, de la cluburi din București, Buzău, Piatra Neamț, Vaslui, Roman, Onești, Tecui, Oradea și, bineînțeles, Câmpina, invitați de onoare fiind doi mari antrenori de atletism - Dan Serafim și Gheorghe Megelea.
Competiția se adresează mai multor categorii de vârstă - de la copii I, la juniori III, II și I; la tineret și seniori, fete și băieți, iar programul probelor este următorul:
ora 9.30 - aruncarea ciocanului, fete, și aruncarea greutății, băieți;
ora 10.30 - aruncarea ciocanului, băieți, și aruncarea greutății, fete;
ora 11.30 - aruncarea suliței, fete și băieți;
ora 12.15 - aruncarea discului, băieți;
ora 13.15 - aruncarea discului, fete;
ora 14.00 - festivitatea de premiere.
”Ne străduim ca de la an la an să organizăm cât mai bine aceste competiții, să aducem la Câmpina cei mai valoroși aruncători ai momentului la nivel național, cu performanțe notabile inclusiv pe plan internațional, dar și alți invitați speciali din lumea atletismului. La ediția din acest an vom acorda premii, diplome și medalii, iar cele mai bune două performanțe, la feminin și la masculin, conform tabelei IAAF, vor fi recompensate cu câte o cupă. Sperăm ca vremea să țină cu noi și ne dorim ca iubitorii sportului din Câmpina să fie în număr cât mai mare alături de noi la această competiție, pentru că, repet, nu au ocazia să vadă în fiecare zi în concurs cei mai buni aruncători ai României”, ne-a declarat prof. Mihaela Marin, coordonatorul CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

4749 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

4365 vizualizari
19 sept. 2021 16:35

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Petrolul Ologeni 2-0. Cel mai frumos cadou pentru ”Mara”

În ziua în care Mărgărint Ciobotaru, cunoscut în rândul microbiștilor câmpineni sub apelativul ”Mara”, împlinește 52 de ani, echipa sa, Sportul Câmpina, a jucat pe tern propriu cu Petrolul Ologeni. Și ce cadou ar fi putut fi mai frumos decât o victorie, astfel că elevii lui Marius Pălăncianu și Philip Basma s-au mobilizat și i-au făcut lui ”Mara” acest frumos cadou.

6309 vizualizari
19 sept. 2021 15:30

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AS Starchiojd 2-2. Remiza erorilor și incidente la final

Ceea ce se aștepta a fi un spectacol sportiv a fost umbrit de erorile individuale, care au dus la mrcarea tuturor celor patru goluri, dar și de incidentele de la finalul jocului, incidente provocate de jucătorii formației oaspete.

Alte stiri recente

1171 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1528 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.