Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Sport (Categoria articolului)

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.

Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar” la aruncări sunt programate sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 9.30, la baza sportivă a CSS ”Constantin Istrati” de la Căminul Petrol. Și-au anunțat deja prezența la Câmpina peste 50 de sportivi din întreaga țară, de la cluburi din București, Buzău, Piatra Neamț, Vaslui, Roman, Onești, Tecui, Oradea și, bineînțeles, Câmpina, invitați de onoare fiind doi mari antrenori de atletism - Dan Serafim și Gheorghe Megelea.
Competiția se adresează mai multor categorii de vârstă - de la copii I, la juniori III, II și I; la tineret și seniori, fete și băieți, iar programul probelor este următorul:
ora 9.30 - aruncarea ciocanului, fete, și aruncarea greutății, băieți;
ora 10.30 - aruncarea ciocanului, băieți, și aruncarea greutății, fete;
ora 11.30 - aruncarea suliței, fete și băieți;
ora 12.15 - aruncarea discului, băieți;
ora 13.15 - aruncarea discului, fete;
ora 14.00 - festivitatea de premiere.
”Ne străduim ca de la an la an să organizăm cât mai bine aceste competiții, să aducem la Câmpina cei mai valoroși aruncători ai momentului la nivel național, cu performanțe notabile inclusiv pe plan internațional, dar și alți invitați speciali din lumea atletismului. La ediția din acest an vom acorda premii, diplome și medalii, iar cele mai bune două performanțe, la feminin și la masculin, conform tabelei IAAF, vor fi recompensate cu câte o cupă. Sperăm ca vremea să țină cu noi și ne dorim ca iubitorii sportului din Câmpina să fie în număr cât mai mare alături de noi la această competiție, pentru că, repet, nu au ocazia să vadă în fiecare zi în concurs cei mai buni aruncători ai României”, ne-a declarat prof. Mihaela Marin, coordonatorul CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

4404 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

916 vizualizari
01 mar. 2021 19:42

Șapte secții noi la CS Câmpina. Clubul ajunge, astfel, la 15 secții, dar unele sunt doar pe hârtie

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, înființarea de noi secții la Clubul Sportiv Câmpina, club care aparține municipalității.

1035 vizualizari
01 mar. 2021 19:25

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 februarie 2021 s-a referit la înființarea, în cadrul Clubul Sportiv Câmpina, a unor noi secții, printre care și cea de rugby. În acest sens, la ședința Consiliului Local a fost prezentă o delegație din partea Federației Române de Rugby, formată din Marius Tincu (antrenor federal), Florin Bonea (director regional de dezvoltare), Constantin Bonea (președintele Comisiei de Citare și Observatori), precum și profesorii câmpineni Ioan Cristea și Bogdan Radu.

Alte stiri recente

836 vizualizari
01 mar. 2021 21:39

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

1077 vizualizari
01 mar. 2021 21:03

Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.