La mulți ani, Armatei Române!

Eveniment (Categoria articolului)

În Centrul Civic al Câmpinei, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut, au avut loc astăzi tradiționalele manifestări dedicate Zilei Armatei Române. O sărbătoare mare, dar parcă mai tristă ca altădată. Poate din cauza vremii mohorâte, poate din cauza vremurilor destul de apăsătoare...

A fost puțină lume, astăzi, la manifestările de Ziua Armatei. Puțini câmpineni, dar și puține oficialități, comparativ cu anii precedenți. Unii au venit doar pentru că trebuia bifat evenimentul, alții au venit din plăcere și din respect pentru Armata Română. Totuși, momentele deosebite nu au lipsit. Ne-am bucurat de un program artistic frumos, oferit de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' - al Casei de Cultură și 'Ciobănașul' - al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu'. Ne-am bucurat de prezența fanfarei Centrului Cultural Județean. Despre Armata Română și ostașii câmpineni care s-au jertfit pe fronturile de luptă a vorbit colonel (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina. Au urmat un ceremonial religios și depunerea de coroane din partea: Primăriei Câmpina, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidelor politice (PNL, PSD, ALDE și PMP), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, mai multe unități de învățământ, Asociația AMUS, Fundația Medis, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și câteva societăți comerciale.
La final a avut loc tradiționala paradă, în fața celor prezenți defilând detașamente ale elevilor de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza, pompieri militari din cadrul ISU Prahova și un detașament al Poliției Locale Câmpina.
Anul acesta s-au împlinit 72 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 157 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

5334 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irimscu Mariana 28.10.2016 16:05 Ce citim pe fețele celor prezenți? Tristețe, griji, suferință! Nu mândrie! Nu bucurie! Nu demnitate! Tristă sărbătoare!

Eveniment

2394 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2049 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

302 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

196 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.