La mulți ani, Armatei Române!

Eveniment (Categoria articolului)

În Centrul Civic al Câmpinei, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut, au avut loc astăzi tradiționalele manifestări dedicate Zilei Armatei Române. O sărbătoare mare, dar parcă mai tristă ca altădată. Poate din cauza vremii mohorâte, poate din cauza vremurilor destul de apăsătoare...

A fost puțină lume, astăzi, la manifestările de Ziua Armatei. Puțini câmpineni, dar și puține oficialități, comparativ cu anii precedenți. Unii au venit doar pentru că trebuia bifat evenimentul, alții au venit din plăcere și din respect pentru Armata Română. Totuși, momentele deosebite nu au lipsit. Ne-am bucurat de un program artistic frumos, oferit de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' - al Casei de Cultură și 'Ciobănașul' - al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu'. Ne-am bucurat de prezența fanfarei Centrului Cultural Județean. Despre Armata Română și ostașii câmpineni care s-au jertfit pe fronturile de luptă a vorbit colonel (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina. Au urmat un ceremonial religios și depunerea de coroane din partea: Primăriei Câmpina, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidelor politice (PNL, PSD, ALDE și PMP), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, mai multe unități de învățământ, Asociația AMUS, Fundația Medis, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și câteva societăți comerciale.
La final a avut loc tradiționala paradă, în fața celor prezenți defilând detașamente ale elevilor de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza, pompieri militari din cadrul ISU Prahova și un detașament al Poliției Locale Câmpina.
Anul acesta s-au împlinit 72 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 157 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

5194 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irimscu Mariana 28.10.2016 16:05 Ce citim pe fețele celor prezenți? Tristețe, griji, suferință! Nu mândrie! Nu bucurie! Nu demnitate! Tristă sărbătoare!

Eveniment

4065 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2630 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

990 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.

1524 vizualizari
17 oct. 2021 19:28

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești 7-0. Și se putea mai mult...

La fel ca și în alte situații, despre care am scris la momentul potrivit, dezinteresul unor echipe pentru competiție aduce o pată neagră pe obrazul unui fotbal de nivel județan și așa destul de afectat de scandaluri. La fel s-a întâmplat și duminică, 17 octombrie, la meciul Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești, acolo unde oaspeții au venit cu numai 11 jucători, dintre care unul nu avea viza medicală. În aceste condiții, oaspeții au început jocul în zece jucători, iar aproape de minutul 75, unul dintre fundașii de la Albești a cedat fizic, echpa sa terminând partida în nouă jucători.