În Centrul Civic al Câmpinei, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut, au avut loc astăzi tradiționalele manifestări dedicate Zilei Armatei Române. O sărbătoare mare, dar parcă mai tristă ca altădată. Poate din cauza vremii mohorâte, poate din cauza vremurilor destul de apăsătoare...
A fost puțină lume, astăzi, la manifestările de Ziua Armatei. Puțini câmpineni, dar și puține oficialități, comparativ cu anii precedenți. Unii au venit doar pentru că trebuia bifat evenimentul, alții au venit din plăcere și din respect pentru Armata Română. Totuși, momentele deosebite nu au lipsit. Ne-am bucurat de un program artistic frumos, oferit de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' - al Casei de Cultură și 'Ciobănașul' - al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu'. Ne-am bucurat de prezența fanfarei Centrului Cultural Județean. Despre Armata Română și ostașii câmpineni care s-au jertfit pe fronturile de luptă a vorbit colonel (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina. Au urmat un ceremonial religios și depunerea de coroane din partea: Primăriei Câmpina, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidelor politice (PNL, PSD, ALDE și PMP), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, mai multe unități de învățământ, Asociația AMUS, Fundația Medis, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și câteva societăți comerciale.
La final a avut loc tradiționala paradă, în fața celor prezenți defilând detașamente ale elevilor de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza, pompieri militari din cadrul ISU Prahova și un detașament al Poliției Locale Câmpina.
Anul acesta s-au împlinit 72 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 157 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
În seara zilei de joi, 14 noiembrie 2024, la 155 ani de la nașterea Iuliei Hasdeu, la Castelul din Câmpina, construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, tatăl Iuliei, în memoria genialei sale fiice, prematur dispărută, va avea loc o nouă Serată Hasdeu.
Sâmbătă, 16 noiembrie 2024, de la ora 19.30, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” va putea fi urmărit spectacolul ”Ce-și doresc femeile?” al Teatrului Metronom București, în scenariul și regia lui Octavian Strunilă.
"Apă și talpă" este povestea fascinantă a nouă alergători de anduranță, care pornesc într-o aventură de neuitat pe Via Transilvanica, cel mai lung și frumos traseu din România.
”Bucuria Crăciunului” este numele spectacolului pe care Paula Seling îl va susține la Câmpina pe 19 decembrie 2024, de la ora 19.00.