La mulți ani, Armatei Române!

Eveniment (Categoria articolului)

În Centrul Civic al Câmpinei, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut, au avut loc astăzi tradiționalele manifestări dedicate Zilei Armatei Române. O sărbătoare mare, dar parcă mai tristă ca altădată. Poate din cauza vremii mohorâte, poate din cauza vremurilor destul de apăsătoare...

A fost puțină lume, astăzi, la manifestările de Ziua Armatei. Puțini câmpineni, dar și puține oficialități, comparativ cu anii precedenți. Unii au venit doar pentru că trebuia bifat evenimentul, alții au venit din plăcere și din respect pentru Armata Română. Totuși, momentele deosebite nu au lipsit. Ne-am bucurat de un program artistic frumos, oferit de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' - al Casei de Cultură și 'Ciobănașul' - al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu'. Ne-am bucurat de prezența fanfarei Centrului Cultural Județean. Despre Armata Română și ostașii câmpineni care s-au jertfit pe fronturile de luptă a vorbit colonel (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina. Au urmat un ceremonial religios și depunerea de coroane din partea: Primăriei Câmpina, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidelor politice (PNL, PSD, ALDE și PMP), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, mai multe unități de învățământ, Asociația AMUS, Fundația Medis, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și câteva societăți comerciale.
La final a avut loc tradiționala paradă, în fața celor prezenți defilând detașamente ale elevilor de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza, pompieri militari din cadrul ISU Prahova și un detașament al Poliției Locale Câmpina.
Anul acesta s-au împlinit 72 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 157 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

5431 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irimscu Mariana 28.10.2016 16:05 Ce citim pe fețele celor prezenți? Tristețe, griji, suferință! Nu mândrie! Nu bucurie! Nu demnitate! Tristă sărbătoare!

Eveniment

3176 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

1995 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

132 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.

1652 vizualizari
26 ian. 2023 21:17

Dezbaterea publică asupra bugetului local al Câmpinei, un exercițiu politico-administrativ interesant

Joi, 26 ianuarie, la Casa Tineretului a avut loc dezbaterea publică asupra bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. A fost o dezbatere inițiată de administrația locală și am numit-o un exercițiu politico-administrativ interesant, pentru că, practic, primarul Alin Moldoveanu a răspuns în premieră unor întrebări ale fostului lider PNL, actualul președinte al Asociației pentru Câmpina - Marian Nistor și ale liderului PSD, Dan Ioan Mușat.