28 de familii au primit cheile noilor locuințe de la Căminul Energetic din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În pragul sărbătorilor de iarnă, 28 de familii din Câmpina au un motiv real de bucurie, au primit cheile noilor lor locuințe de la parterul și primul etaj al Căminului Energetic, situat pe Strada Lt. Oprescu Adrian. Cheile au fost înmânate miercuri, 18 decembrie 2019, de primarul Horia Tiseanu, alături de care s-au aflat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți angajați din cadrul Primăriei.

Lucrările de reparații capitale la Căminul Energetic au început în luna iulie a anului trecut și sunt aproape de finalizare în acest moment, în sensul că mai sunt de executat unele amenajări exterioare. În principal, lucrările la cămin au constat în reabilitarea parterului și etajului I - amenajarea de garsoniere și apartamente cu două camere, tencuieli interioare și exterioare, amenajare băi și holuri, realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale spre canalizarea publică, montarea de jgheaburi și burlane etc. Lucrările au fost executate de societatea Sofexpert Project SRL Șirna, care a câștigat licitația organizată de Primărie cu prețul de 977.677 lei fără TVA. Spuneam că lucrările sunt aproape de finalizare pentru că, inclusiv la momentul sosirii oficialităților locale, se lucra la betonarea aleilor exterioare și se aduceau pavelele pentru noua parcare, ceea ce i-a cam deranjat pe primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Nemulțumirea acestora a crescut în momentul în care au intrat la parter și au constatat că nu există lumină pe holuri, dar aceste probleme vor fi rezolvate în zilele următoare, după încheierea contractelor cu Electrica. Noii chiriași au fost extrem de încântați că au intrat în posesia cheilor de la locuințe, lucru de înțeles având în vedere că vorbim despre familii cu venituri mici și care până acum nu au avut o locuință proprie.
”Am vrut să ne vedem astăzi pentru că se încheie anul 2019 și vroiam să vă facem o bucurie înainte de Crăciun. Nu vă dăm cadouri, vă dăm cheile noilor dvs. locuințe. Veți începe anul 2020 cu o locuință nouă, renovată în totalitate. Vă felicit că aveți locuințe noi și vă rog să le păstrați foarte bine, pentru că s-au investit mulți bani, să le îngrijiți, pentru că într-un viitor nu știu cât de apropiat sau îndepărtat vor fi ale dumneavoastră. Dacă noi reușim să primim aprobarea de la Ministerul Educației și să obținem definitiv aceste camere, le putem vinde, deci, dacă veți dori, le veți putea cumpăra. Pe de altă parte, vă rog să vă ocupați și de acest bloc, să fiți buni gospodari, pentru că nu va veni nimeni din afară să vă strângă hârtiile din fața blocului. Vă doresc Sărbători fericite și La mulți ani!”, le-a transmis oamenilor primarul Horia Tiseanu. (video)
La rândul său, viceprimarul Adrian Pițigoi a adăugat: ”Vrea să vă urez și eu bun venit acasă, pentru că acest cuvânt, acasă, atârna greu pentru fiecare. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect, fiind locuințe catalogate la trei stele. Mai avem aici o problemă legată de canalizare. Deocamdată am găsit soluția unei fose septice, iar în primăvară avem promisiunea celor de la HidroPrahova că vor introduce canalizare și pe această stradă, iar costurile dvs. vor fi foarte mici. Vidanjarea costă foarte mult acum și am decis, împreună cu domnul primar, să susținem financiar în continuare cheluielile legate de vidanjare, urmând ca în momentul în care blocul va fi racordat la canalizare, noua cheltuială, care va fi modică, să vă revină. Vă urez Sărbători cu bine și un An Nou numai cu bucurii în casă nouă!” (video)

6058 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre Andrei 19.12.2019 17:30 Bani sunt, dar este multa GOLANEALA cum zice seful.Parcul de la SOLDAT a inghitit enorm,apoi alte maruntisuri ca masina Opel de 30 mii euro ,Calea Dacia,85% buget alocat administratiei,solda consilierilor etc,etc,etc.Poate cei de la judet impreuna cu DNA fac ceva curatenie.POPULISM IEFTIN a inceput campania?NU VOTAM!
  • cornelius 20.12.2019 11:02 De ce nu ii repartizeaza si tanarului Carabelea din Prrovita o camera administratia.O fapta buna de sarbatori,si pe langa el mai sunt si alti cetateni simpli si onesti care nu au un acoperis,zona ar trebui iluminata corespunzator.Si patrule ale comunitarilor inutili care se plimba cu Insignia( chiar nu inteleg cum isi iau leafa) nejustificabil.
  • barbu 22.01.2021 15:56 tot frecventat de ... este acel camin?

Social

2760 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

1781 vizualizari
26 feb. 2021 20:38

Curs gratuit de legislație rutieră - mărțișorul Școlii de șoferi Manlex Auto Câmpina, pentru doamne și domnișoare

Școala de șoferi Manlex Auto din municipiul Câmpina a pregătit o ofertă specială, de Mărțișor, pentru femeile care doresc să se pregătească în vederea obținerii permisului de conducere. Doamnele și domnișoarele care se vor înscrie, pe 1 Martie 2021, la Manlex Auto, vor putea urma gratuit cursul de legislație rutieră.

Alte stiri recente

1757 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2316 vizualizari
26 feb. 2021 21:18

Marius Vasile (CSS ”Istrati” Câmpina), campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 ani, cu un nou record personal

După ce a participat la Sofia, la Balcaniada pentru sportivi sub 20 ani, unde s-a clasat pe un meritoriu loc 4, cu un nou record personal, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a obținut vineri după-amiază titlul național în proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani. Marius Vasile și-a depășit din nou propriul record cu zece centimetri, aruncând de această dată la 17,35m, cu peste doi metri față de ceilalți ocupanți ai podiumului.