În anii '60, '70, '80, majoritatea întreprinderilor din Câmpina - ca de altfel din întreaga ţară - aveau secţii sportive, aveau echipe de fotbal. În Câmpina, societatea IRA, dispărută între timp, din păcate, a avut echipă de fotbal care a ajuns până la nivelul Diviziei C (Liga a treia, de astăzi).
În sezonul 1976-1977, IRA Câmpina a încheiat campionatul pe locul al doilea în Seria a III-a a Diviziei C, serie câştigată atunci de Carpaţi Sinaia, dar înaintea unor echipe cu nume şi pretenţii - Poiana Câmpina, Chimia Brazi, Dinamo Focşani, în vreme ce din judeţul Prahova alte echipe în acea serie au mai fost: Petrolul Teleajen, Victoria Floreşti, Caraimanul Buşteni, Petrolistul Boldeşti, Avântul Măneciu. Ce vremuri!
Înaintea începerii sezonului următor, echipa de fotbal IRA Câmpina a participat, alături de alte loturi sportive, la defilarea de 23 august. Imaginea prezentată este undeva în parcarea hotelului "Muntenia", chiar înaintea defilării de 23 august, în anul 1977, în spatele echipei aflându-se autocarul cu care se făceau deplasările. În imagine sunt - de la stânga la dreapta, rândul de sus, antrenorul Mihai Pastor, Samoilă, Roşca, Ichim, Ciobanu, Dumitru, şeful delegaţiei şi conducătorul echipei, Ion Mircea, antrenorul Ion Dionisie; rândul de jos - Grosu, Popa, Oprea şi Stanciu.
(Fotografia ne-a fost pusă la dispoziție de Ion Mircea, căruia îi mulțumim).
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.