Primăria Câmpina a depus, în vederea obținerii de finanțare europeană, nouă proiecte de investiții. Sunt proiecte despre care am mai scris pe parcursul anului și revenim acum cu stadiul fiecărui proiect, valoarea și termenul de realizare, în conformitate cu informațiile prezentate de primarul Horia Tiseanu la recenta conferință de presă organizată de Primărie. (video)
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect în valoare de 15,8 milioane lei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare în luna septembrie a acestui an. Durata contractului este de 36 luni, din care 25 luni pentru lucrările propriu-zise de restaurare.
- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare la sfârșitul lunii septembrie, valoare - 731.023 lei, durata contractului 22 luni, din care 10 luni pentru lucrările de execuție.
- Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - proiect aflat în etapa de precontractare, a obținut un punctaj de 78 de puncte după etapele de evaluare administrativă, tehnică și economică. "Este un punctaj mare, cu care am intrat în etapa de precontractare, adică etapa premergătoare semnării contractului de finanțare. Valoarea proiectului este de 26,528 milioane lei, chiar peste modernizarea Căii Dacia, care a fost cel mai valoros proiect de până acum și care a avut o valoare de aproximativ 25 milioane lei. Durata proiectului privind Spitalul Municipal este de 42 de luni, din care 38 luni pentru execuția lucrărilor. Vreau să vă spun că nu este vorba despre o izolare obișnuită a pereților exteriori, ci va fi o izolare termică prin metoda numită fațadă ventilată, cu un spațiu care va permite aerisirea continuă a pereților clădirii. Este o metodă mai nouă, care protejează clădirea împotriva umezelii și condensului", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
- Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - proiect intrat în faza de precontractare cu 83 puncte, valoare 8,41 milioane lei, durată 24 luni din care 16 luni pentru lucrările propriu-zise. "Ca și în cazul Spitalului Municipal, pe lângă lucrările de reabilitare termică, se vor schimba complet instalațiile electrică și termică, lucru foarte important pentru siguranța liceului și, bineînțeles, pentru eficiența economică", a mai spus primarul Horia Tiseanu.
- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 7ABC de pe Bulevardul Carol I) - a intrat în etapa de precontractare cu un punctaj de 77 puncte. Valoarea proiectului - 3,44 milioane lei, iar durata de realizare - 20 luni, din care 12 luni pentru lucrările de execuție.
- Îmbunătățirea infrastucturii educaționale prin construirea unei grădinițe (pe Strada Uniunea Europeană) - proiect depus în vara acestui an și care a trecut de evaluarea conformității administrative și eligibilității. Este în etapa de evaluare tehnică și financiară. Valoarea proiectului este de 4,150 milioane lei, iar durata este de 36 luni, din care 18 luni pentru lucrările de construcție. "Este un proiect foarte frumos, dacă va fi aprobat vom avea o bijuterie de grădiniță", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
- Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public - proiect depus în august 2018, valoare 4,15 milioane lei, durată - 12 luni din care 7 luni pentru lucrările de execuție.
- În cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală au fost depuse, prin intermediul GAL, două proiecte: construirea de locuințe sociale (2,3 milioane euro) și modernizarea străzilor Oborului și Pădurii (500.000 euro).
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, de 32 și 27 ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Procedura de achiziție publică pentru opt autobuze electrice și un microbuz este în derulare. Zilele trecute s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, urmează evaluarea tehnică și evaluarea financiară.
Patru localități din Prahova au fost, luni după-amiază, sub incidența codului roșu de vreme severă: averse torențiale de peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.
Ani la rând, Școala Gimnazială Centrală a fost singura unitate de învățământ din Câmpina fără autorizație de securitate la incendiu. Acum, problema s-a rezolvat!