Stadiul proiectelor cu fonduri europene derulate de Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a depus, în vederea obținerii de finanțare europeană, nouă proiecte de investiții. Sunt proiecte despre care am mai scris pe parcursul anului și revenim acum cu stadiul fiecărui proiect, valoarea și termenul de realizare, în conformitate cu informațiile prezentate de primarul Horia Tiseanu la recenta conferință de presă organizată de Primărie. (video)

Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect în valoare de 15,8 milioane lei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare în luna septembrie a acestui an. Durata contractului este de 36 luni, din care 25 luni pentru lucrările propriu-zise de restaurare.
Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare la sfârșitul lunii septembrie, valoare - 731.023 lei, durata contractului 22 luni, din care 10 luni pentru lucrările de execuție.
Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - proiect aflat în etapa de precontractare, a obținut un punctaj de 78 de puncte după etapele de evaluare administrativă, tehnică și economică. "Este un punctaj mare, cu care am intrat în etapa de precontractare, adică etapa premergătoare semnării contractului de finanțare. Valoarea proiectului este de 26,528 milioane lei, chiar peste modernizarea Căii Dacia, care a fost cel mai valoros proiect de până acum și care a avut o valoare de aproximativ 25 milioane lei. Durata proiectului privind Spitalul Municipal este de 42 de luni, din care 38 luni pentru execuția lucrărilor. Vreau să vă spun că nu este vorba despre o izolare obișnuită a pereților exteriori, ci va fi o izolare termică prin metoda numită fațadă ventilată, cu un spațiu care va permite aerisirea continuă a pereților clădirii. Este o metodă mai nouă, care protejează clădirea împotriva umezelii și condensului", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - proiect intrat în faza de precontractare cu 83 puncte, valoare 8,41 milioane lei, durată 24 luni din care 16 luni pentru lucrările propriu-zise. "Ca și în cazul Spitalului Municipal, pe lângă lucrările de reabilitare termică, se vor schimba complet instalațiile electrică și termică, lucru foarte important pentru siguranța liceului și, bineînțeles, pentru eficiența economică", a mai spus primarul Horia Tiseanu.
Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 7ABC de pe Bulevardul Carol I) - a intrat în etapa de precontractare cu un punctaj de 77 puncte. Valoarea proiectului - 3,44 milioane lei, iar durata de realizare - 20 luni, din care 12 luni pentru lucrările de execuție.
- Îmbunătățirea infrastucturii educaționale prin construirea unei grădinițe (pe Strada Uniunea Europeană) - proiect depus în vara acestui an și care a trecut de evaluarea conformității administrative și eligibilității. Este în etapa de evaluare tehnică și financiară. Valoarea proiectului este de 4,150 milioane lei, iar durata este de 36 luni, din care 18 luni pentru lucrările de construcție. "Este un proiect foarte frumos, dacă va fi aprobat vom avea o bijuterie de grădiniță", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
- Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public - proiect depus în august 2018, valoare 4,15 milioane lei, durată - 12 luni din care 7 luni pentru lucrările de execuție.
- În cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală au fost depuse, prin intermediul GAL, două proiecte: construirea de locuințe sociale (2,3 milioane euro) și modernizarea străzilor Oborului și Pădurii (500.000 euro).

4467 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobrescu Iulian 07.11.2018 10:18 Teoretic suna bine,practic mai e mult pana la finalizare ,de neinteles cum se aleg doar anumite cladiri rezidentiale si foarte putine fata de necesitati.Chiar nu se poate insista mai mult pe acest subiect?sunt blocuri urate ce pot schimba putin fata orasului, exceptand pe cele din centru ,cum s-a putut in Busteni ?toate blocurile sunt izolate termic,fata de orasul nostru cu doar vreo 2-3.
  • Ionut Popescu 10.11.2018 20:55 Nu îl putem compara pe dl Tiseanu cu dl Emanuel Savin de la Bușteni. E mare diferență Din păcate în Câmpina nu s-a făcut nimic pentru revigorarea industriei. Un mini parc industrial care sa atragă firme românești și străine. Campina a devenit un oraș liniștit similar cu o stațiune.

Actualitate

1895 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1754 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1869 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1642 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.